25 år med glade skiløbere – Happy Skiing

25 år med glade skiløbere – Happy Skiing

I slutningen af 80´erne og start 90´erne startede flere skirejsebureauer op, drevet af entusiasme, venskab og passion for skiløbet. Et af disse er Århus-baserede Happy Skiing, drevet af Per Hjorth...

Som i år kan fejre 25 års jubilæum… - en ikke helt almindelig historie – vi tager et tilbageblik her:

Opstartsårene var en tid hvor sovebusser i massevis uge efter uge trillede Europa tyndt. Per og en kammerat havde som 27-årige besluttet sig for, at nu skulle de også på ski. Første år gik det til Ischgl, de blev lynhurtigt bidt af stemningen og skiløbet, der var ingen tvivl. Året efter gik turen til Livigno i Italien og på turene blev der skabt mange gode venskaber, nogle som stadig lever i bedste velgående.

Normalt er 3. gang lykkens gang, det var det ikke for Per, år tre skulle turen gå til franske Tignes, og det blev en tur efter Murphys lov – Alt hvad der kunne gå galt, gik galt. Uheldige omstændigheder, ventetid, guider der sov over og meget mere.

Per var ikke i tvivl, det kunne han gøre meget bedre, og året efter startede Happy Skiing, glæde og skiløb, originalt og oplagt navn.
Per Hjorth igang med at guide.

Glæden ved detaljen og de gode tips

Der er stamgæster der i mere end 20 år har rejst med Happy Skiing, gæster på omkring de 80 år og kigger man rundt i kontoret i Jægergaardsgade finder man her også billeder og minder fra 25 alsidige år. Der hænger blandt andet et billede af en tatovering med sloganet ”Happy Skiers are better lovers”, som var et slogan der i mange år prægede de pins der blev uddelt til selskabets gæster.

Et par af de lidt finurlige historier skal med her, for sikke en udvikling på 25 år. TV2 begyndte at sende i 1988, så kl. 19 nyhederne var relativt nyt i Danmark. Mobiltelefoner, facebook, twitter og lignende som gør at nyheder løber verden rundt på minutter var fremtiden. Så en nyhedsudsendelse fra torsdag, var guf – også på en lørdag. Så når kl. passerede 19, startede der i busserne, med gæsterne der skulle hjem, en video med en båndet optagelse af TV2 nyhederne fra torsdag, naturligvis med den klassiske jingle. Det var tider…

På udturen var der også ritualer, det var tilladt at køre 100 km/t med busserne i Tyskland, så når grænsen blev krydset fik alle udleveret en Unterberg, når hastigheden nåede 90 km/t måtte papiret pakkes af toppen, ved 95 km/t måtte hætten skrues af, og ved 100 km/t blev der skålet på en god ferie. Festligt, glædeligt og mest af alt et udtryk for den “happiness”, Per ville lave med sit skiselskab.

Altid Underbergs klar, når grænsen krydses.

St. Martin de Belleville indbegrebet af Happy Skiing

I slut 90´erne faldt Pers hjerte for St. Martin de Belleville. Hyggen, det autentiske, restauranterne og det faktum at det faktisk var en by med liv hele året rundt, grundet de 500 indbyggere, fik Per til at tænke, hvis jeg køber en lejlighed her og bruger den til gæster, så er den tjent hjem om 20 år. Det blev starten på et kærlighedsforhold til den lille hyggelige by. Skimæssigt er der adgang til de 3 dale, med Val Thorens, Courchevel, Meribel mm. Et kæmpe område, som Per kender som sin egen bukselomme.

Mange gæster har nydt godt af Pers kendskab til området, han kender de ruter, som selv efter dagevis uden snefald, fortsat kan byde på dybsne til dem der søger det.

Lille, glad og tilfreds

Happy Skiing har under 1.000 gæster årligt, og gennem årene er bureauer startet op, som har fået 25 gange så mange gæster. Per smiler: ”jeg er glad, mine gæster er glade og ellers gør jeg alt hvad der står i min magt, for at gøre dem glade”, han fortsætter, ”mere kan jeg ikke gøre, og jeg trives fantastisk med den frihed det giver mig, at drive mit hjertebarn.” 

Tips fra Per til årets skiferie

Vi spurgte Per om lidt tips til skiferievalg, en insider med 25 år i branchen, må have et par esser i ærmet. Det blev til følgende konkrete tips: 

  1. Undersøg hvornår det land du påtænker at holde ferie i selv har vinterferie. Rammer det sammen med dine planer, så overvej et andet land. Rammer du et land hvor de holder ferie samme uge som dig, så kan du være ret sikker på fyldte lifter og priser på ophold der er skruet en ekstra tand opad. 
  2. Rejs i januar, der er altid masser af plads. Vi har lige gennemgået 1½ måned med julefrokoster, familiesammenkomster og en nytårsfest – alt sammen noget der betyder at januars weekender ikke er så hårdt bookede, udnyt det til at placere skiferien her.

Inkarneret gæst med Happy Skiing logo tatoveret, samt lavet en lille skibakke på ryggen ;)


Læs mere om Happy Skiing her

Læs mere om St. Martin Belleville her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til St. Martin de Belleville
Fakta om St. Martin de Belleville
Skiområdet: 1300-3200 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

600 pister i alt
200 km blå
250 km rød
150 km sort

Lifter: 189 stk. / 230.000 pers/time

Slæbelifter: 86
Tog/baner: 3
Stolelifter: 66
Kabinelifter: 35

Mere om skiferie i St. Martin de Belleville

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen