Ny gondol lift på vej i Rauris

Ny gondol lift på vej i Rauris

Rauris er et af Østrigs mindre områder, men ikke desto mindre er det et område med udfordringer til alle niveauer.

Rauris er kendt for sin smukke beliggenhed i Raurisertal, gode off-pist muligheder og ikke mindst for at være et børne- og begyndervenligt område. På trods af sin beskedne størrelse bliver området nu effektiviseret, så besøgende skiløbere endnu nemmere kan komme op i højderne.

I Rauris er opførelsen af den nye 10er gondolbane ”Waldalmbahn” i fuld gang, og den forventes at være klar til at transportere de første skiløbere til toppen i midt december 2016.

”Waldalmbahn” projektet har en pris på 9 mio. euro og er markeret på billedet med den tydelige gule streg. Kilde: Seilbahn.net

”Waldalmbahn” kommer til at skulle dække en strækning, som tidligere kun har været mulig at komme op ad med en lang slæbelift.

Dalstationen kommer til at ligge i 1300 meters højde, ved Kreuzbodenhütte og tæt ved bjergstationen til Kreuzbodenbahn.

Den nye bjergstation kommer til at ligge 500 meter højere end hvor den tidligere slæbelift gik op. Hermed skabes en udviddelse på 450 meter pist, samt et unikt panorama-spot. Udover dette skaber den nye gondollift en større mulighed for både børn og begyndere, at komme med rundt, da lange slæbelifter til tider kan skabe problemer, hvis man er mindre erfaren. ”Waldalmbahn” kommer i alt til at være 2054 meter lang og transportere sine passagerer op i 1842 meters højde. Turen på de 563 højdemeter kommer til at tage blot 7 minutter. Dette kommer til at betyde at man nemmere og hurtigere kommer til tops, samtidig med at komforten øges fra slæbelift til en gondol.

Udgivet af: Johan Toft-Nielsen

Rejsebureauer til Rauris
Fakta om Rauris
Skiområdet: 959-2200 m.o.h.
Byen: 948 m.o.h.

30 pister i alt
5 km blå
20 km rød
5 km sort

Lifter: 12 stk. / 9.000 pers/time

Slæbelifter: 8
Stolelifter: 1
Kabinelifter: 3

Mere om skiferie i Rauris

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen