Freeride World Tour er kommet til Alaska

Freeride World Tour er kommet til Alaska

Feltet er snævret ind til kun 33 deltagere, hvor der i starten var 63. De bedste skiløbere og snowboardere fra de 3 første runder er nu klar til at give den fuld gas i aften kl. 18.00

Skyerne er væk og sneen er god, det betyder uden tvivl at underholdningen onsdag d. 21. marts. kl. 18.00 bliver helt i top. Vi er nemlig kommet til FWT's fjerde stop på touren. I dag skal der konkurreres i intet mindre end fantastiske, prestigefyldte og spektakulære Alaska! Det er enhver freeriders drøm, at køre i Alaska, hvor alle ønsker at vinde, seerne kan derfor godt forvente sig, at se skiløberne give alt hvad de kan.

Spændingen stiger også i takt med, at Alaska er tourens andet sidste stop inden de bedste skal videre mod Verbier, og igen i dag, skal nogle af deltagerne forlade turneringen. Derfor kan det forventes, at de riders, som indtil videre ikke har fået mange point, vil gøre alt de kan, for at komme med i de sidste cut.

14 mænd på ski, 7 mænd på snowboard, 7 piger på ski og 5 piger på snowboard. Alle har kæmpet fantastisk i Europa og er nu klar til, at få opfyldt drømmen om at køre i Haines, Alaska. Efter i dag, vil antallet af deltagere falde til 12 mænd på ski, 6 mænd på snowboard, 6 piger på ski og 4 piger på snowboard.



I år har de kørt store klipper

Konkurrencen Freeride World Tour handler om at alle skiløbere og snowboardere, en af gangen skal komme fra toppen af en bjergside og mellem 300-900 højdemeter ned til et målområde. Det vigtigste er dog ikke. hvor hurtigt de kan komme i bund. I turneringen skaffes der point ved, at deltagerne tager de mest teknisk svære løb, så stilrent så muligt. Vælger de en skilinje, hvor der skal droppes flere store klipper, hvor de samtidig lander alle deres drops/hop rent, så får de høje point. Laves der et flot løb, i høj fart, med store hop uden at vælte, så får man en god score. Laver man så samtidig tricks, som en salto eller en backflip ud over en klippe, så giver det ekstra mange point.

Se det hele live her fra kl. 18.00

Dailymotion 

Youtube 

Se vejen til Alaska her - Du bliver ikke skuffet


Husk at du kan deltage

Hvert år er der en masse turneringer i hele Europa, hvor du kan deltage i Freeride World Qualifier. Du kan langsomt optjene point gennem rækkerne i FWQ, og gør du det godt, kan du ende med, at komme i videoerne ovenfor. Læs mere om hvordan du kan deltage herunder. ps. flere danskere har tidligere deltaget.

Kunne du tænke dig at deltage?

DM i Freeride 2016

Det tætteste vi kommer på en offpiste konkurrence i Danmark er Mesterskaberne i Freeride DM, der lige nu løber af stablen i Tignes. Kvalifikationen foregår tirsdag d. 22. marts. Læs mere om DM i Freeride 16 her

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen