Flyv direkte fra Sønderjylland til sneen

Flyv direkte fra Sønderjylland til sneen

Som noget nyt kan sønderjyder henover julen komme på skiferie på blot et par timer. Flyselskabet Alsie Express har nemlig oprettet en flyrute direkte fra Sønderborg til Sverige.

Lufthavnen i Sønderborg på Als er ikke en, man sådan bare lige forveksler med Københavns Lufthavn eller Heathrow i London. Til gengæld er ventetiden til sikkerhedstjek meget kort, og man kan komme til København på kun 35 minutter.

Og denne jul kan man – såfremt covid-19 ikke stikker en kæp i propellen – også komme på skiferie.

Flyselskabet Alsie Express, som har sin base i den lille sønderjyske lufthavn, er nemlig indgået i et samarbejde med rejseselskaberne SkiStar og Norsk Rejsebureau om at oprette en direkte rute til Scandinavian Mountains Airport.

Det skriver netmediet Check-In.


Drømmedestinationen er endelig kommet på boarding skærmene

Garanti for hvid jul

I første omgang er ruten tiltænkt de rejsende, som gerne vil have en hvid jul, idet afgangene kun er planlagt fra den 20. til d. 27. december. Men på længere sigt vil Christian Willumsen, der er produkt- og marketingschef i Norsk Rejsebureau, ikke afvise, at der kommer flere afgange.

”Vores gæster fra Jylland får nu en unik chance for at flyve direkte på skiferie uden mellemlandinger. Vi ser frem til et godt samarbejde, og håber at vi kan gentage dette en anden god gang – eventuelt med endnu flere afgange i løbet af skisæsonen,” siger Christian Willumsen til Check-In.

Norsk Rejsebureau tilbyder blandt andet pakkerejser i forbindelse med afgangene, men du har også mulighed for kun at købe flybilletterne og så selv sammensætte resten af din rejse.


Lufthavnen får en central beliggenhed mellem Norge og Sverige


Midt mellem populære skiområder

Scandinavian Mountains Airport er en ganske ny lufthavn, som først åbnede i december sidste år, men med sin placering på grænsen mellem Norge og Sverige lige midt mellem nogle af Nordens mest populære skiområder er den yderst praktisk.

På under en time kan man blandt andet komme fra lufthavnen til Sälen, Hundfjället, Högfjället og Kläppen i Sverige og Trysil i Norge. Til sammen har skiområderne omkring lufthavnen over 100.000 senge og 250 pister – der er altså nok at vælge imellem, når man lander i den moderne lufthavn midt ude i ingenting.

Det nærmeste skiområde, Hundfjället, ligger kun ti minutter fra lufthavnen, men har man mod på en lidt længere transporttid fra lufthavnen, kan man komme til danskerfavoritten Idre Fjäll, som ligger lidt længere oppe i Sverige.


Du lander blandt flere populære skiområder, som ligger mellem 10 og 40 minutter væk


Flyv fra flere steder i Danmark

Det er noget nyt, at sønderjyder kan komme så hurtigt i sneen, men allerede sidste vinter kunne man flyve fra både Aalborg og København direkte til Scandinavian Mountains Airport, og hvis alt flasker sig, bliver dette også muligt den kommende vinter.

Den lille lufthavn i den svenske vildmark har desuden budt velkommen til fly fra adskillige andre lande på det europæiske kontinent – ganske enkelt fordi der findes få steder i verden, hvor skilifterne ligger så tæt på landingsbanen.

Fra Scandinavian Mountains Airport er der adskillige forskellige muligheder for transfer til de forskellige skibyer, og i langt de fleste tilfælde er transporttiden meget kort, hvilket bare gøre skiferien endnu nemmere.

Bemærk, at danske statsborgere i øjeblikket (denne er skrevet d. 13. nov 2020) skal ti dage i karantæne, hvis de rejser til Norge, og at Udenrigsministeriet lige nu fraråder alle danskere at rejse ud af landet. Dette kan dog ændre sig.


Skiområder tæt på Scandinavian Mountains Airport:

 • Trysil (40 minutter)
 • Hundfjället (10 minutter) 
 • Tåndådalen (13 minuter)
 • Högfjället (22 minutter)
 • Stöten (22 minutter) 
 • Lindvallen (26 minutter)
 • Kläppen (40 minutter)


Fakta om skiområderne ved lufthavnen:

 • Over 100.000 senge
 • 254 pister
 • 157 skilifter
 • 107 restauranter
 • Hundredvis af aktiviteter


Læs også: Sådan bruger du Scandinavian Mountains Airport

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Sälen
99 pister i alt
35 stk.
22 stk.
28 stk.
14 stk.

Lifter: 87 stk. / 77.500 pers/time

Slæbelifter: 70
Stolelifter: 7

Mere om skiferie i Sälen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen