DM Freeride 16 resultater kvalifikation

DM Freeride 16 resultater kvalifikation

Drama ved Freeride DM. Tirsdag blev kvalifikationen til dette års Freeride DM afviklet i Tignes. Og en højdramatisk kvalifikation af slagsen det blev.


Se resultaterne i bunden af artiklen.


Til start stillede 65 herrer og hele 39 piger. Altså endnu en gang mere end 100 deltagere og et bemærkelses højt deltagerantal hos pigerne. Og måske også lidt for højt skulle det vise sig.

Riders meeting fra morgenstunden af - Hvor vejret var helt fantastisk

Når man færdes i skimiljøet er man vant til, at drenge har det med at overvurdere egne evner, og at piger derimod er mere realistiske for ikke at sige ydmyge/selvudslettende omkring deres eget skiløb. I den meget hårde og vanskelige sne på dette års face var det måske lidt omvendt. Lidt for mange - særligt piger desværre - havde glemt at der er forskel på at køre pudder på en hyggejævn hældning og så at køre konkurrence på et særdeles hardpacked og klippefyldt face.

Kan du spotte personen der her tager et klippe drop, direkte ned på en hård landing?

2 x helikopter

Konkurrencen blev præget af et par grimme styrt blandt de første riders. Udover dramatikken, det ikke så rare ved at se andre styrte og ventetiden når der hele to gange skal tilkaldes helikoptere, betød det at selve konkurrence formatet blev ændret fundamentalt. (I skrivende stund har deres Skisport.dk ingen konkrete meldinger på hvad der er sket med de to uheldige piger som styrtede - vi håber naturligvis det bedste).


Desværre et syn som prægede konkurrencen


Søren Christensen og Kasper Toft gjorde hvad de kunne for at holde arrangementet kørende

De kyndige arrangører samlede alle riders til et kort møde hvor det blev gjort klart, at man skulle slappe lidt af og vælge linjer efter ens niveau og ikke udsætte sig selv for unødig risiko. Samtidig blev der samtidig "åbnet en dør" for at man til enhver tid kunne trække sig fra konkurrencen hvis ikke man lige følte for at udsætte sig for risikoen.


"Helt konkret havde de franske sikkerhedsansvarlige truet med helt at aflyse konkurrencen hvis der skulle tilkaldes en 3. helikopter."


Efter en lang pause blev konkurrencen sat i gang igen - men nu med en lille eksamen/stoptest indlagt. Franskmændene havde simpelthen besluttet at alle riders skulle forbi et pit-stop midt på facet hvor en franner på baggrund af de sving han lige havde set så egenrådigt og hurtigt besluttede om rideren fik lov at fortsætte ned over facet eller måtte trække væk og ud af konkurrencen.


Hvad gør jeg så lige her?

"Det gav nogen lidt sjove frasorteringer - bla. blev 3. pladserne fra sidste års podie hos både drengene og pigerne sorteret fra - de kørte for hurtigt var deres vurdering. Håber de frasorterede i dag kan smile lidt af det :)"


På positiv-siden gav pitstoppet et godt flow i konkurrencen og ingen efterfølgende styrt. På negativ-siden blev facet noget (meget) amputeret. Rigtigt mange af de mere kreative linjer var ikke længere mulige at nå eller var blevet "forbudte" at køre. Det gjorde det vanskeligt for de sidste mange riders at udvise kreativitet og ny linjer. Det blev meget det samme.


Freeride DM er i høj grad også hygge og sammenhold

Og heller ikke nogen nem opgave for dommerne, at vurdere riders som havde udført forskellige opgaver med vidt forskellige præmisser. Hvordan giver man point for en i første omgang super linje som senere i forløbet bliver "forbudt" for andre.

På herresiden skilte særligt sæsonrotten fra Sankt Anton Tobias Peters sig ud. Han kørte som en af de sidste og fandt alligevel på noget som ingen andre havde kørt for ham. Høj fart, ny linje og afsluttende med stort drop. En fortjent førsteplads fra kvallen til ham.

Vinder af kvalifikationen Tobias Peters spotters hans linje

På kvindesiden bemærker man særligt at to af de gamle kendinge fra "Piger i Pudder" Mette Lindegaard og Matilde Byskov har sat sig på de to første pladser.

Til finalen medtager riders halvdelen af de opnåede point.

Vi ser frem til finalen i morgen torsdag - forhåbentlig uden uheld og indblanden fra frannerne. Der er masser af suveræne skiløbere blandt deltagerne i finalen."

Dm Freeride 16 Resultater Kvalifikation - Herrer


Dm Freeride 16 Resultater Kvalifikation - Damer


Udgivet af: Thomas Jensen

Fakta om Tignes
Skiområdet: 1550-3450 m.o.h.
Byen: 2100 m.o.h.

155 pister i alt
22 stk.
68 stk.
39 stk.
26 stk.

Lifter: 112 stk. / 135.000 pers/time

Slæbelifter: 39
Tog/baner: 6
Stolelifter: 48
Kabinelifter: 10

Mere om skiferie i Tignes

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen