Dansker skal køre 140 km/t ned af Hahnenkamm til World Cuppen

Dansker skal køre 140 km/t ned af Hahnenkamm til World Cuppen

Den 26-årige dansker Christoffer Faarup, som de fleste af os sidst så til Vinter-OL i Pyeongchang, er i fuld gang med sæsonen og skal i dag køre på den prestigefyldte "Die Streif"

Efter et OL, som desværre ikke gik som forventet, har Christoffer trænet konstant for at blive klar til World Cuppen der begyndte i Lake Louise i Canada i november sidste år. Der er siden da blevet til en del Downhill (DH) og Super G (SG) løb, hvor han kun har været 0,5 sekund fra at nå målet. Fredag på Die Streif kan han ramme en topfart på 140 km/t og kommer til at svæve 50-80 meter gennem luften, hvis alt går som planlagt. Vi har talt med Christoffer for at høre om målsætninger og hvordan sæsonen er gået:

"Målsætningen er en Top 30 i et World Cup løb og Top 20 til et VM i de 3 discipliner jeg stiller op i (DH, SG og Kombi). Jeg tror stadig på at det kan lykkedes, selvom der ikke er mange løb tilbage, men Kvitfjell er mit favorit løb og hjemmebane som køres d. 2 og 3 marts."

"Jeg har været 0,5 sekunder fra at når mit mål om Top 30. Det har klart været i Downhill at jeg har kørt bedst, dog havde jeg en halv omgang i Super-G , hvor jeg lå som nr. 14 indtil den ene ski desværre faldt af"


Christoffer er klar til at give den fuld gas i Kitzbühel, hvor målet er en Top 30

Blevet bedre til at fokusere

Danskeren på 190 centimeter har forsøgt at fokusere lige meget på Downhill og Super-G i sæsonen, dog er selvtilliden højest på Downhill, hvor han også har ramt de bedste resultater i år.

Siden et OL, som ikke gav meget at tage med sig hjem udover en fed oplevelse, har han efterfølgende trænet med det svenske herrelandshold og i forbindelse med World Cuppen har de et samarbejde med tyskerne, hvor de har en stab på 8 trænere.

Træningen skal kombineres med den nødvendige restitution for, at han kan præstere på sit højeste. Samtidigt er det utroligt vigtigt med 100 % fokus på sit linjevalg og at planen nok skal lykkedes.

Den mindste fejl kan afgøre om man bliver nr. 5 eller 50. Derfor betyder det mentale utrolig meget, da man skal ramme det rigtige spændingsniveau, som hverken skal være for højt eller lavt, så man ikke glemmer sine arbejdsopgaver. Et spændingsniveau der kan være utrolig svært at ramme, især på "Die Streif" i Kitzbühel hvor scenen er direkte elektrisk. 


Der skal knokles på på bjerget og indenfor, for at give sig selv de nødvendige forudsætninger for at nå målet

Han har forudsætningerne til en Top 30

Der er dog gode muligheder for at gøre det endnu bedre fremover og Christoffer mener selv, at han har alle forudsætningerne for at komme højere op på listen:

"Det mener jeg bestemt, at jeg har. Alt ligger til at det skulle kunne lade sig gøre og hvis jeg ikke troede på det, så ville jeg lægge skiene på hylden og lave noget andet. Jeg håber selvfølgelig på en Top 30 på fredag og ellers i Kvitfjell til marts"

Fredag kommer Christoffer igen til at svæve, når han kører ned over "Die Streif"

140 km/t i Kitzbühel

Christoffer skal køre kl. 11.30 på Hahnenkamm, hvor han kommer til at ramme en topfart på 140 km/t. "Die Streif" er nok det man vil kalde verdens vildeste styrtløb. Allerede kort efter start møder løberne stejlhanget "Musefælden", som er banens stejleste stykke med et fald på 85 %, hvor de fleste af World Cup-løberne svæver 50-100 meter gennem luften.

Det er en legendarisk strækning som Herman Maier tidligere beherskede til UG med kryds og slange. Man plejer at sige, at en alpin styrtløber kan blive verdensmester eller Olympisk mester, men han kan først blive en ægte mand, når han har triumferet på "Die Streif". I bunden vil der stå op mod 100.000 tilskuere.

Læs mere om verdens vildeste styrtløb i Hahnenkamm her

"Jeg glæder mig, men prøver ikke at tænke alt for meget på det der foregår udenfor pisten men i stedet fokusere på mine arbejdsopgaver og den linje jeg har planlagt. Det er det som jeg kan styre og kontrollere. Alt jeg ikke kan kontrollere før et løb prøver jeg at lægge væk. Når det så er sagt, så er atmosfæren til Kitz helt fantastisk og det er fedt at køre på pisten. Den er vanvittig og det er specielt at stå på starten af den hver gang"

Foto: Medialounge, Kitzbühel

Der venter op mod 100.000 tilskuere i bunden af Hahnenkamm

Du kan se Christoffer Faarup på Eurosport 2 fra kl. 11.10. Dog er der pt. en forsinkelse af programmet, så det er ikke sikkert at Christoffer vises på Eurosport 2, men løbet burde vises på bl. a. ZDF. 

Vi ønsker Christoffer held og lykke i dag, samt resten af sæsonen og håber på, at der er nogle danskere i Kitzbühel som vil bakke op! Så vi kan få ham på i Top 30. 

Se alt om det ikoniske løb her:


Balancen fejler ingenting

Christoffer var her i gang med et super godt løb, da den ene ski desværre klikker ud. 


Udgivet af: Claus Loft Madsen

Rejsebureauer til Kitzbühel / Kirchberg
Fakta om Kitzbühel / Kirchberg
Skiområdet: 800-2000 m.o.h.
Byen: 800 m.o.h.

160 pister i alt
72 km blå
66 km rød
22 km sort

Lifter: 58 stk. / 79.900 pers/time

Slæbelifter: 23
Stolelifter: 28
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Kitzbühel / Kirchberg

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen