« Til oversigten

Én måned og to verdensmesterskaber

Det er ikke alle byer, der kan bryste sig af det. Men det kan området, der omfatter byerne Åre og Östersund i regionen Jämtland.

Fra i dag og en måned frem vil verdens øjne være rettet mod disse steder. Regionen er dog ikke bare kendt for deres internationale mesterskaber men også for deres mesterlige skiterræn til helt almindelige mennesker og skiklubber.

Én milliard seere kigger med 

I februar og marts arrangerer Jämtland to verdensmesterskaber, et i alpint skiløb og et i skiskydning. Det er helt unikt, at to mesterskaber af sådan en vigtighed afholdes i samme region inden for så kort tid. Konkurrencerne forventes at tiltrække 240.000 besøgende og få eksponering i medier i omkring 70 lande samt nå én milliard tv-seere. Næsten 2.000 journalister forventes at være til stede i regionen under arrangementerne. Der er tale om VM i alpint skiløb fra 5. – 17. februar og om VM i skiskydning fra 7. – 17. marts.

Åre - Godt nok til eliten

Åre og Östersund er et naturligt udgangspunkt for skiløbere og udendørsentusiaster fra hele verden, og begge byer har en tradition for at arrangere store mesterskaber. Det er ikke tilfældigt, at den svenske skielite bor og træner i regionen. Skiområdet Åre/Östersund tilbyder træningsmuligheder og konkurrencedygtige faciliteter i den bedste internationale klasse, hvilket også gavner de mere almindelige besøgende, som udnytter de unikke vinteromgivelser til skiferie og vinterhygge.

”Vi er stolte over og glade for, at Jämtland Härjedalen påny bliver vært for to af verdens største vintermesterskaber, og vi ser frem til at byde besøgende velkommen fra hele verden.

Internationale mesterskaber giver os mulighed for at vise, hvad vi har at tilbyde i form af fantastisk skiløb, det være sig fx alpint og langrend, men også i form af andre vinteroplevelser.

Det er tilmed nemt at komme til skidestinationerne Östersund og Åre med transfertider fra Åre Östersund Lufthavn på henholdsvis 15 minutter og på lidt over en time. Når man er vel fremme, er der tilmed gåafstand mellem pister, skiløjper, boliger og andre tilbud”, siger Mats Forslund, adm. direktør, Jämtland Härjedalen Turism.

At området kan huse store internationale konkurrencer og har kunnet det i årevis signalerer samtidig, at selv krævende skigæster til hverdag kan få opfyldt deres ønsker til et avanceret skiløb med mesterlige faciliteter. Herudover er der et stort fokus på bæredygtig og god mad, som gæster samtidig kan nyde.

”Regionen, som omfatter Åre, Östersund i Jämtland Härjedalen har skifaciliteter, som tiltrækker de helt store, internationale skievents, og det er der kun én grund til. Området kan honorere de krav, der er til konkurrencer, hvor de bedste duellerer. En høj kvalitet på skiterræn og konkurrencefaciliteter, som samtidig tilfredsstiller selv den mest krævende skigæst, også den danske, som ønsker det bedste af det bedste. Nu er der også fokus på god og bæredygtig kost i regionen, så det er et ekstra plus”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Åre inviterer til verdens største ski-event, VM i alpint skiløb, den 5. - 17. februar

Åre er med sine 1400 indbyggere en lille landsby med en unik blanding af naturskønne omgivelser og ’byens puls’. Det alpine skiløb har længe været i centrum, da afholdelsen af VM i alpint skiløb tilbage i 1954 var startskuddet til en række tilbagevendende VM-afholdelser. Der er frem til i dag blevet arrangeret over 100 alpine verdensmesterskabskonkurrencer i Åre, og den 5.- 17. februar bliver verdens øjne igen rettet mod regionen, når VM i alpint skiløb for tredje gang afsluttes ved mållinjen på Åreskutan-pisterne. 120.000 besøgende forventes at være med, og alene repræsentanterne for medierne tæller ligeså mange, som der normalt er beboere i landsbyen.

Læs mere om skiferie i Åre her.


Östersund - VM i skiskydning, 7. – 17. marts

Östersund er et af de største vintersportssteder i Sverige - en vinterby med masser af udendørs aktiviteter inden for gåafstand og med udsigt over Storsjön med is på og Jämtlands fjelde. Allerede for 100 år siden blev der arrangeret skiløbskonkurrencer på nøjagtigt det sted, hvor der i dag er skiskydningskonkurrencer i skiskydningsarenaen. Fra november til april afholdes hvert år nationale såvel som internationale konkurrencer. I perioden 7. - 17. marts arrangeres for anden gang VM i skiskydning på den nationale arena i Östersund med 35 nationer på startlinjen og 120.000 besøgende til stede.

Skisport.dk tager forbi lørdag og søndag og oplever Alpin VM i åre, så følg med på vores Instagram: @skisportdk

Skiferie forslag i Åre

ÖRNEN 11B, Færge + B... ÖRNEN 11B, Færge + B... Bil fra 1.815,-/pers.
VARGEN 14E, Færge + B... VARGEN 14E, Færge + B... Bil fra 1.009,-/pers.
VARGEN 6E, Færge + Bo... VARGEN 6E, Færge + Bo... Bil fra 1.026,-/pers.
BJÖRNENVÄGEN 16D, F... BJÖRNENVÄGEN 16D, F... Bil fra 615,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder