Verdens længste alpine skiløb

Verdens længste alpine skiløb

21 kilometer og 688 meter er langt på ski. Netop så langt er verdens længste konkurrence i alpint skiløb.

Online: 13/11 2006


21 kilometer og 688 meter er langt på ski. Netop så langt er verdens længste konkurrence i alpint skiløb, Der Weisse Ring, som 13. januar gennemføres for anden gang i og omkring skiområderne Lech og Zürs am Arlberg i Østrig.



Alle kan tilmelde sig konkurrencen, der i 2006 havde OL-vinderen i styrtløb fra 1992 og verdensmester i 1996 Patrick Ortlieb som hurtigste deltager på 44,35 minutter. Langsomste deltager brugte næsten en time mere. Der ventes 600 deltagere anden lørdag i det nye år.



- Adskillige skiområder tilbyder skisafarier, der enten afvikles som konkurrencer som her i Arlberg eller som almindelige udflugter, man kan gennemføre på egen hånd, fortæller Østrigs turistchef, Bo Schou Lauridsen.



I Lech og Zürs am Arlberg kan man som skiturist naturligvis lave sin egen skisafari. Kort over Der Weisse Rings pister og lifter fås, hvor man køber liftkort.



Skiløbet starter ved kabinebanen Rüfikopfbahn 1 i Lech, der kan løfte 50 skiløbere ad gangen.



Fra topstationen i 2.131 meters højde går det ned ad Steinmännle-pisten og videre via lifter og pister ned mod Zürs, og derfra igen op med liftsystemet for at suse ad den 4.187 meter lange pist 33, Madloch-Zug, der har et fald på 954 meter. Og efter endnu en lifttur er der igen mere end fire kilometer skiløb tilbage til Lech. I alt 21,688 km og 5.439 højdemeter.



På konkurrencedagen lover arrangørerne solskin, medvind på pisterne og hed stemning i start- og målområdet ved Rüfikopf. Lech-Zürs-området tilbyder tre-dages liftkort og deltagergebyr for € 119 (kr. 892).



Selv om turen af habile skiløbere kan gennemføres på under to timer, er der mange gode grunde til at trække tiden ud. Der findes nemlig fremragende spisesteder i såvel Lech som Zürs. Man kan naturligvis også gennemføre "Der Weisse Ring" i modsat retning - måske med en frokost imellem de to runder.



Information om Der Weisse Ring på www.derweissering.at



Lech og Zürs: https://www.skisport.dk/oestrig/lech-zurs/

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen