Kongsberg og Gautefall for jyder

Kongsberg og Gautefall for jyder

- sjællændere må også læse med

Skisport.dk har kigget nærmere på jydernes svar på Isaberg og Vallåsen som er de oftest benyttede skisteder for endagsskiløb for sjællændere.

Vi har besøgt to oplagte destinationer som kan bruges til en kort skitur eller en enkelt dag på ski hvis man bor i det jyske. Områderne er Kongsberg og Gautefall.

Kongsberg - 84 timers skiløb pr. uge.

Kongsberg er beliggende 80 km fra Oslo og 95 km. fra Larvik. Det betyder kort afstand til færgeforbindelserne fra Danmark og en af grundene til at stedet er velegnet til endagsskiløb.

Selve skiområdet udmærker sig ved en helt unik åbningstid, 12 timer dagligt fra 9 til 21, de sidste timers skiløb sikres med lys som findes på 8 af områdets 10 km pister.

Centralt i området går en 4-stolslift direkte til toppen beliggende i 580 meters højde. Udover denne findes yderligere 4 lifter af forskellig længde. Bakkernes sværhedsgrad varierer fra den 2200 meter lange grønne piste "Turisten" til den sorte piste "Eksperten", som giver udfordring til alle. Derudover findes én lang blå og rød piste, samt børneområde med muligheder for børn og begyndere.

Da vi besøgte Kongsberg, havde Norge ikke de bedste sneforhold. Det mærkede man intet til på bakkerne. Det store snekanonanlæg havde sørget for gode pister, som var perfekt præpareret i forhold til at vi var på stedet sidst på dagen.

Udover endagsski er Kongsberg også muligheden for at komme fra skiområderne længere oppe i Norge i ro og mag, og komme tæt på færge inden man tager de sidste timer på ski. Så når man skal kører i god tid af hensyn til vind og vejr er her muligheden for at slå de sidste timer ihjel inden færgeafgang.


Introducér vennerne

Skiskolen har hver lørdag og søndag nybegyndertilbud, man kan for 50,- NOK få halvanden times undervisning på begynderbakken. Undervisningen er opdelt i børne- og voksenundervisning - ja for vi må erkende, børn lærer det bare hurtigere.

Den nære afstand og et koncentreret skiområde hvor man nemt mødes i bunden i det store cafeteria "Skikroa" gør det til et oplagt sted at introducere venner, familie eller kolleger for sneens glæder. En pakkerejse med færgebillet, bustransfer og liftkort koster fra kr. 415,-

Freestyleområdet

I området er der lavet masser af små og store hop og en meget lækker super-pipe. Området er bl.a. vært ved en afdeling af "Saab Salomon Crossmax Series" som den eneste destination i Norge.Gautefall

Vil du have et større skiområde eller bruge lidt flere dage på skituren er Gautefall et godt alternativ.

Skiområdet i Gautefall er ejet af Danskere og der er det seneste år foretaget mange forbedringer. Der er tænkt meget på brugervenlighed/plads i skiudlejning, cafeteria etc. Umiddelbart virker det til, at der her kan være rigtigt mange gæster uden, at der bliver "kaos".

Skiområdet byder på 13 nedfarter fordelt på blå, grønne og røde og en enkelt sort. Højdeforskellen er på 200 meter og en stolelift beliggende centralt i området giver en samlet liftkapacitet på 6.000 personer i timen. Desuden har området et udbygget snekanoneanlæg.

Der er mulighed for aftenkørsel tirsdag og fredag, hvor flere pister er belyst frem til kl. 20.30.

Masser af børneaktivitet

Gautefall har børnebakke med "rullebånd" og gratis liftkort til børn under 7 år. Derudover findes der i det store skicenter ikke mindre end 5 store oppustelige hoppeborge hvor børnene kan boltre sig hvis vinterkulden er for meget og der skal en pause med varme og leg til.

Gautefall tilbyder et meget bredt udvalg af aktiviteter. Udover de alpine aktiviteter findes der 55 km. langrendsløjper, svømmehal, kælkebane, snescooterkørsel, isbanekørsel i ægte rallybiler.

Wellness og konference

Gautefall har konferencefaceliteter til 220 deltagere, grupperum og alt elektronisk udstyr. Hvad er mere afslappende for hovedet end at komme ud og opleve den friske luft efter at have brugt hjernen. Eksempelvis i den udendørs "badestamp", et opvarmet trækar med indbygget kakkelovn som der fyres i for at opvarme vandet til ca. 40 grader. Lige ved siden af findes saunaen, som fyres med fyrretræ fra skovene og giver den helt rigtige duft og stemning.


Ambitioner

De danske ejere har store ambitioner for området. Tro kan måske flytte bjerge, men kan desværre nok ikke gøre dem højere. Det største minus i den fortsatte udvikling af Gautefall mener vi er højdeforskellen på beskedne 200 meter i øjeblikket. Men udbygningerne af området i en retning hvor der er større højdeforskel betyder at man inden for ganske få år kommer op på en højdeforskel på omkring 400 meter. Alle godkendelser til udbygninger foreligger, og de problemer, som andre skiområder kan have med tilladelser og miljøhensyn er i orden.

Udbygningsplanerne for pister og lifte i kombination med udvalget af aktiviteter, et godt hotel, mulighed for indkvartering i både hytter og lejligheder er lovende for Gautefall som rejsemål både sommer og vinter.

Skisport.dk var inviteret til Gautefall og Kongsberg af Innovation Norway

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Gautefall
Fakta om Gautefall
Skiområdet: 500-800 m.o.h.
Byen: 300 m.o.h.

17 pister i alt
8 stk.
3 stk.
4 stk.
2 stk.

Lifter: 7 stk. / 6.000 pers/time

Slæbelifter: 5
Tog/baner: 1
Stolelifter: 1

Mere om skiferie i Gautefall

Find tilbud på skirejser