Pistekort fra La Rosière

Klik her for at se pistekort i fuld skærm

Hvis man skal prøve en lille geemt perle i de franske alper, så er La Rosiere en helt sikker vinder! Et skønt familieområde, som endnu ikke er blevet "opdaget" af den brede danske befolkning. Med sine 152 km piste, virker området Espace San Bernardo ikke stort, men det føles enormt. Området er opkaldt efter de trolige hunde, som er præsenteret flere steder i byen med skulpturer og rigtige hunde som går rundt.

I La Rosiere får man nemlig både fransk og italiensk skiløb. La Rosiere er nemlig sammenkoblet med byen La Thuile, som ligger i Italien. Det virkelig fantastiske ved området, er at hvis der er overskyet i La Rosiere, så kan man egentlig bare tage en smuttur til Italien, hvor solen ofte vil være fremme og skinne for fuld kraft. Hvis solen er fremme i La Rosiere, så burde man bare blive i det franske område. For at komme over til Italien, skal man dog med verdens længste træklift, men det er det hele værd, for en hel dag med solskin i stedet for tåget og overskyet vejr.

Skiløbet er meget bredt funderet. Der er både til nybegynderen, som bare gerne vil lære skiløbet. Til den letøvet/øvet er der nogle af de lækreste og brede blå boulevard pister, hvor man virkelig kan få øvet sin teknik og carving teknik og til eksperten er der nogle virkelig lækre og lange sorte pister i Italien, hvor man kan prøve den stejlete piste, som giver selv eksperten sved på panden. Pisten har et fald på 64%, som virker ret angstprovokerende når man står på toppen og ikke kan se hele pisten fordi den falder så stejlt. Desuden har La Rosiere valgt at udvide området i sæsonen 18/19, hvor de har åbnet for 2 nye lifter til bjerget Mont Valaisan. Her åbnes der op for et kæmpe offpiste område, hvor sneen næsten altid er god, da La Rosiere sjældet er overbefolket.

Selve La Rosiere er delt op i to bydele, nemlig hoveddelen La Rosiere og den anden del Les Eucherts, som er en noget nyere del. Hotellerne ovre i Les Eucherts er nyere og flottere med flere features, som kan nydes efter en lang dag på ski. Les Balcons og Les Cimes Blache tilbyder spa og store og rummelige leligheder, som er over normal fransk standard. I La Rosiere, ser man ingen høje satelttit bygninger. Der er nemlig en begrænsing i byens lovgivning, som gør at ingen bygninger må være over 4 etager fra grundplan. Dette gør at udsigten næsten altid er helt fantastisk ligemeget hvor man bor. Når man sidder ud på den sydvendte side af byen, så har man en fantastisk udsigt over til Les Arcs og hele Savoie dalen.

Bylivet i La Rosiere ligger også op til hygge og samvær. Der er nogle barer, som tilbyder almindelig hyggelig stemning med live musik nogle eftrmiddage. Her kan nævnes Le Comptoir, som ligger på byens "torv". Hyggelig lille bar med engelsk talende bartendere og både tilbyder mad og drikke. Hvis man skal have den fulde bylivs erfaring med og man gerne vil prøve noget der bliver ved til længere end kl. 2, så skal man en tur over til Les Eucherts, hvor Moo Bar spiller op til dans hele natten. I Les eucherts er der også både skøjtehal, sportspub og bowlingbane, som man kan nyde hvis vejret ikke er helt fantastisk eller man bare gerne vil have en hyggelig aften med familien.

La Rosiere tilbyder også lækker fransk gourmet mad på flere af resturanterne. Hvis man gerne vil have en hyggelig aften, så kan der anbefales et lille visit på Le Genepi. Byens bedste resturant med lækker mad og vin til overkommelige priser. Resturanten er opkaldt efter den lokale spiritus drik "Genepi", som er en brændevin brygget på en lokal blomst, der vokser i bjergene. Perfekt til lige at varme kroppen efter man har siddet ned og fået middagsmad. Hvis man gerne vil have en pause på ski, så kan Le Traversette anbefales, som ligger på vej over imod Fort liften. Hyggeligt lille sted, hvor man kan nyde en øl eller sodavand, måske lidt pommes, med en fantastisk udsigt.

La Rosiere er simpelthen sammenfatningen af hygeligt fransk skiløb til alle niveauer. En uge her er simpelthen ikke nok, hvis man gerne vil udforske det hele. Der er altid plads på pisten ogl iftkø er et fremmedord, som ikke er optaget i deres lokalordbog endnu. Et stensikkert valg for alle.

Skiområdet hænger sammen med byen: La Thuile

Læs mere om skiferie i La Rosière her

Skiferie forslag i La Rosière

Chaletlejligheder Chaletlejligheder "Les... Bil fra 2.863,-/pers.
Lejligheder Lejligheder "Les Cimes... Fly fra 5.285,-/pers.
Chaletlejligheder Chaletlejligheder "Le ... Fly fra 4.752,-/pers.
Lejligheder Lejligheder "Le Lodge ... Fly fra 5.412,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om La Rosière

Her kan du se brugernes karakterer for La Rosière.

Skiterræn:
4,04
Liftsystem:
3,52
Afterski:
3,02
Byen:
3,52
Børnevenlighed:
3,67
Begyndervenlighed:
3,67
Prisniveau:
2,33
Off-piste:
3,67
Samlet score er 3,43 / 5 ud fra 54 anmeldelser.

Intet mindre end fantastiskt | Skrevet den 18/02 2015

Oprettet af Lene Frydendal

Vi er en familie der har besøgt La Rosiere 4 gange. Første gang i 2009 og senest i 2015. Der sjældent er sjældent kø ved lifterne og pisterne er på ingen måde overrendte. Ved vores seneste ophold kons...
taterede vi, at liftsystemet har fået et løft. Et par ældre træklifter samt en langsom stolelift er blevet udskiftet til nye og hurtige stolelifter. Området hænget godt sammen og byder på skiløb for både den øvede og nybegynderen. En tur over passet til Italien kan varmt anbefales og der er pisterne om muligt endnu bedre. La Rosiere er absolut et besøg værd!
Læs mere

Super skiområde | Skrevet den 22/03 2009

Oprettet af Lasse

Super hyggelig lille fransk skisportsby - rigtigt godt område for folk der elsker "nemme" blå og røde pister med god plads. Liftsystemet er ikke super moderne, men hængere rigtigt godt sammen....

Der er ikke det store udbud af resturaner og bar, men dem der er, er super gode og hyggelige. Men det er ikke byen hvis man er til vild afterski - men derimod til frankrig når det er hyggeligst og sætter skiløbet frem for festen bagefter :-)

Kan klart anbefaldes til nybegynder og familiere med børn.

Læs mere
Se alle Opret kommentar