Tilpasning af brugte skistøvler

Profilbillede af Lars Nielsen

Hej

Jeg købte tilbage i 2008 et par skistøvler i mærket LANGE. De er købt i butik med kyndig vejledning osv. Som temmelig ny skiløber dengang spurgte jeg til om ikke jeg kunne få dem tilpasset til min fod, da jeg havde hørt det var vejen frem. Svaret lød at det ikke var nødvendig, og at støvlen nok skulle sætte sig efter foden. Jeg gik lidt rundt i støvlerne hjemme inden første skitur, og de virkede ikke til at nage. Men det gjorde de så på den første skitur, og har gjort det lige siden. Jeg skulle selvfølgelig have vendt tilbage til butikken, men det kom jeg aldrig hvilket ærger på hver skitur. Jeg er vældig glad for støvlerne, men de sidder bare ikke heelt som de burde, hvilket ødelægger skidagene for mig.

De er blandt andet spidsen af min storetå der går i mod på højre fod, indersiden af højre fod der nager, og så en ned over fodryggen på begge fødder når jeg har spændt støvlerne stramme nok. Som det er nu løsner jeg dem mange gange i løbet af dagen, hvilket kunne være rart at slippe for.

Er der noget jeg selv kan gøre for at afhjælpe problemet ?

vh Lars

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Jette Gjerlevsen
Sv: Tilpasning af brugte skistøvler

Du tager dem bare med til næste skiferie, går inde i en skiudstyr forretningerne dernede (de har det rigtige udstyr og størst kompetance, laver jo ikke andet). De fleste inderstøvler kan varmes op og blokkes efter ens fødder. De sætter en forhøjning på ens fod hvor den trykker hvorefter støvlen varmes op og der kommer en fordybning der hvor din fod har brug for mere plads. Så kan man prøve støvlen næste dag, og få den yderligere blokket hvis det ikke var nok. Super effektivt og godt for fødder og skiløber :-)

Profilbillede af Arne Bonnesen
Sv: Tilpasning af brugte skistøvler

Det lyder som om skistøvlerne er købt for små. Hvis spidsen af storetåen støder mod skistøvler, tror jeg du får svært ved at få det rettet. Desværre har der været ekspedienter i skibutikker, der har ment, at det er ok at tåen støder imod i skistøvlen. Det kan være rigtigt, hvis hælen ikke er kommet helt tilbage i støvlen. Men når du løber, vil der være situationer, hvor din fod glider frem i støvlen og storetåen støder imod. Resultatet kan blive en sort negl, som falder af !! Husk at klippe storetåneglen kort. Undgå at spænde støvlerne for stramt. det kan måske hjælpe på nogen af generne. Du kan også prøve med en lidt tykkere skistrømpe, men det vil nok ikke hjælpe på storetåproblemet.
Afhængig af typen af inderstøvlen kan du måske få den tilpasset ved opvarmning i en skibutik. Du skal sidde med den opvarmede skistøvle i 15 - 30 minutter, hvorefter fyldet i inderstøvlen har tilpasset sig til din fod. Tag evt en ekstra tynd strømpe på, så du har muligheden for at spænde støvlerne lidt ind, når du kun har en strømpe på.

Profilbillede af Andreas Reenberg Bothmann
Sv: Tilpasning af brugte skistøvler

Hej,
Plastikken i en del af Langes skistøvler kan efter hvad man hører rundt omkring (og jeg også selv har erfaret engang med deres RS 130) være svær at blokke ordentligt. Plastikken søger simpelthen tilbage til sit udgangspunkt.... Det er noget med at plastikken nærmest er “vævet” i strukturen på mange af deres modeller. Dine støvler gør ondt og er ca. 10 år gamle... Jeg tænker, sammenholdt hvad prisen for at tage afsted på en række skiture, så er prisen på skistøvlerne kun en brøkdel, men sidder skistøvlerne dårligt kan man jo ikke rigtig nyde skiløbet... Jeg har selv erfaringer med støvlekøb hos div. “legendariske” skibutikker i ind- og udland, inkl. Strolz butikken i Lech. Det ubetinget bedste (og forholdsmæssigt billigste) jeg har haft gjort i den retning var at booke tid til bootfit hos Steep&Deep i Holte og få købt og tilpasset et par støvler (efter deres anbefaling). Kender mange dedikerede skiløbere (instruktører/portløbere mm.) der har præcis samme oplevelser med Steep&Deep. Jeg kender endnu ikke til nogle kammerater der er blevet skuffede over deres støvlekøb hos dem. Det giver max. skiglæde alene det at stå på ski i et par støvler der ikke gør ondt, og Steep&Deep har tilmed pasningsgaranti. Det med støvlerne ville jeg få klaret hjemmefra, og de små efterjusteringer der evt. måtte være, klarer man når man er kommet hjem fra skituren, og undgår at bruge kostbar ferietid i en skibutik på destinationen.
Bedste hilsener Andreas

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Tilpasning af brugte skistøvler

Jeg ville helt sikkert skrotte de gamle støvler. Derefter opsøge en kompetent ski butik, med støvler som speciale, og det kunne, som flere har nævnt, være Steep & Deep i Holte.

Søg   Svar på indlæg