sl10 vs sx10

Michael Hansen 06/01 2009 22:46

Jeg har i nogle måneder kigget efter nye ski og har fundet frem til atomics SL10 eller SX10 sikkert er sagen. Jeg er bare meget i tvivl om hvilken model jeg skal vælge.

Jeg har prøvet SX7 og SX9 og synes de begge er super fede og stabile. Så er det bare om jeg skal vælge skien med lidt mindre svingradius eller skien som er lidt stivere og mere stabil under høje hastighedder.

Jeg holder mig stort set altid på pisten, og de blå og røde pister passer mig bedst. jeg kører for det meste ret hurtigt på middel pisterne, hvor jeg føler jeg har styr på mig selv og skiene. Her tænker jeg måske Sx10 ville være super. Jeg er lidt mere presset på de sorte og isede pister hvor farten kommer lidt ned så jeg har lidt kontrol. Her havde jeg en forstilling om SL10 ville ha en fordel med sin lidt kortere sving radius.

Jeg har samlet set nok 7-8 uger på ski og har en idé om jeg nok skal kommer efter de sorte pister i løbet af et par skiferier mere. Vil SL10 så være stabil nok til mig eller skal jeg vælge SX`eren? Eller er der måske en helt anden ski som passede mig endnu bedre. Nu har jeg jo kun prøvet et par af atomics modeller, som jeg er blevet ret vild med.

Jeg har på nuværende tidspunkt et par rossignol open 500, 167cm som jeg egentlig aldrig rigtig har haft det vilde kærlighedforhold til. Det er min første ski og måske var det lidt et fejlkøb, men det er jo svært at vælge det rigtige når man ikke er så erfaren, men man alligevel godt vil ha sit eget udstyr.

Jeg er iøvrigt ca 179cm høj og vejer omkring de 78kg

Vh

Michael

Kommentarer:
Der er i alt 4 svar i denne forumtråd.

Michael Hansen 06/01 2009 23:14

Sv: sl10 vs sx10

Fischer RX 8 kunne vel også være en mulighed? HVordan er den i forhold til de 2 ovenstående modeller?
Burde måske prøve de 3 forskellige modeller og ta et valg.

Michael

Jasenko 06/01 2009 23:26

Sv: sl10 vs sx10

Hej.

Jeg stod det samme sted som dig da jeg havde stået på ski de der 7-8 uger og skulle vælge samme ski som dig faktisk.

Jeg har stået på begge par ski i en uge ad gangen. Her kommer lidt erfaring:

SX 10 er en fin ski der er ret stiv og som er rigtig god på pisten til større sving og lidt højere fart. Kortsving kan lade sig gøre men blir aldrig rigtig sjovt. SX 10 skal du kun vælge hvis du engang imellem køre off pist for der kan SL 10 ikke følge med på samme måde.

Derimod hvis ikke du er så meget til offpist men bare gerne vil have det fede løb på pisten så skal du helt klart vælge SL 10 med sin kortere sving radius. Jeg står selv på Sl 12 men den er lige en anelse stivere og man skal være lidt mere erfaren, men derfor tror jeg at en SL 10 vil egne sig rigtig godt til dig. Det med at stå med høj fart er ingen hindring. Der agere faktisk begge ski ens og det samme gælder når vi kommer til sort piste og is. Det i bund og grund der er forskel er, at SX 10 ikke er så god til kortsving hvor imod SL 10 kan sagtens magte større sving i høj fart hvor du så har fed kortsvings løb.

Håber at det kan hjælpe dig lidt, men jeg valgte SL 10 og står så et par uger og opgraderede til SL 12 men købte så et sæt billiger offpist ski ved siden af for så kunne vælge 1 dag hvor jeg stod en del offpist nemlig og så kan man også godt stå lidt på piste med sådan nogen twintip så, jeg valgte 2 par frem for det hele i 1 ski for så kan man få lidt mere specifike ski og det fedt.

Held og Lykke

Vil tilføje at jeg er 175 og har stået på 159 ski og nu 155. Det hammer sjovt.

Michael Hansen 07/01 2009 21:06

Sv: sl10 vs sx10

Tak for den rigtig gode besvarelse :-) Lige hvad jeg søgte.

Det bekræfter lidt min forstilling om de 2 ski og tror nu også valget bliver SL10.

Så er det bare det med længden. De kan bestilles som 163cm og 156cm. HVis det skal være efter bogen, burde jeg jo nok vælge den lange model. Men mister jeg noget ved at vælge den korte på 156cm?

Jasenko 07/01 2009 22:26

Sv: sl10 vs sx10

Hej igen. Du skal bare vælge den på 163 det tror jeg er perfekt til dine 179 cm højde, som jeg mener du skrev du var. Der er kun en halv meters forskel i radius på de ski så det kan ikke mærkes.

Håber du kan bruge det til noget og held og lykke med købet. En lille påminder, hvis du skal til østrig på ski så det en god ide at købe atomic på destinationen da de bliver lavet i østrig tæt på wagrain. Derfor er de en del billigere. Du kan spare en slat penge, det jo altid rart.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen