Kollegatur

Jan Brauer 05/03 2017 17:16

Jeg har en flok kollegaer, som nyder samme glæde ved ski som mig selv, og vi har hidtil holdt os til Wagrain og en enkelt tur til Bad Gastein. Men nu er tiden inde, til at finde en ny destination. Vi er en bred flok, som bestemt ikke er til store diskoteker osv. Men er vilde med brede pister, små "alm's", og hyggelig traditionel aftrerski. Vi søger noget som er lidt mere snesikkert altså lidt højere liggende destinationer. Vi plejer at være afsted uge 3-4, og det er hoteller med 1/2 pension eller som minimum morgenmad.
Er der nogle gode forslag?

Kommentarer:
Der er i alt 2 svar i denne forumtråd.

Michael Larsen 06/03 2017 08:42

Sv: Kollegatur

Hej Brauer
Jeg har gennem ca 10 arrangeret en "kollegatur" - den første gik til Idre Fjäll. Straks efter denne var vi alle enige om at finde en sydlig og højtbeliggende destination. Så vi var 8 mand, der rejste til La Rosiere i Isere-dalen i Frankrig. Et sted med høj beliggenhed, snesikkert i uge 4 og store veludstyrede lejligheder (med mulighed for kvart/halvpension). Se nedenfor hvad jeg før har skrevet om La Rosiere.

"Prøv La Rosiere i Frankrig - Balcons La Rosiere - lejlighederne (fra 4 til 13 senge) ligger på og ud til pisten. Pisterne i San Bernardo-området er vel gennemsnitligt lange, dog er der i den italienske del af området 2 særdeles lange pister, længere end 7 km, ned til La Thuile.
Der er slæbelifte, men jeg har stort set kun benyttet 1 slæbelift. Den slæbelift, som transporterer Jer til Italien tager ca 20 minutter og er lang, men der er en fantastisk udsigt til Mont Blanc. Denne slæbelift er vel det eneste minus ved området. De øvrige slæbelifte er placeret på pister, hvor der også er stolelifte. Dette gælder både for Frankrig og Italien, som skiområdet ved La Rosiere dækker (San Bernardo).
Køreturen til La Rosiere er ganske vist lidt længere end til de østrigske destinationer, ca. 3 timer, og det er jeg også lidt træt af, meeeen de sidste par gange har vi overnattet i Annecy, hvor vi fik hotellejlighed til 4 personer for 1050 kr. Derfra er der 2 timers kørsel til La Rosiere.
La Rosiere er beliggende i 1850 højde og meget snesikker. Det er en skisportsby, hvor man med held har bygget i Savoie-stilen, hvilket betyder træbeklædte huse( også lejlighedskomplekserne) som passer godt til terrænet. Jeg har boet i bydelen Les Euchert i Balcons de La Rosiere og jeg har bestilt lejligheden gennem www.ski-france.com, et tysk bureau, hvis hjemmeside er på dansk. Ski-france giver rabat på lejligheden, hvis I bestiller liftkort gennem bureauet. Liftkortet koster ca 200 euro.
Lejlighederne er nærmest skandinavisk udstyret med alt der skal bruges for at kunne lave maden selv, og i 5 personers lejlighederne er der god plads. Der betales ikke tom-sengsgebyr.
Såfremt I booker i Les Balcons, så får i ski in/out og 6-personer lift op i terrænet 60 meter (på ski)fra lejlighedsdøren
Skiområdet hedder San Bernardo (150 km pister) og dækker både Frankrig og Italien, I passerer således grænsen når I sætter kursen mod La Thuile i Italien. I Frankrig er de nærmeste pister blå/røde og i Italien er de røde pister særdeles lette og velpræparerede at køre på.

I La Rosiere/Les Euchert er der både supermarkeder, indkøb i øvrigt, udlejning af udstyr og restauranter/barer og i terrænet også rigeligt med "vandhuller" - især i Italien er der små hyggelige restauranter. Dog ikke i byen La Thuile, som er områdets italienske by.

Se i øvrigt destination beskrevet her på skisport.dk

mvh
Michael

Brian Lund 10/03 2017 15:50

Sv: Kollegatur

I uge 3 i år var vi i SkiWelt hvor vi boede ved Itter netop på en af de lokale små Alm og jeg må sige at det nok er det hyggeligste og mest autentisk østrigske skiområde jeg har været i endnu til dato! Og det til trods for at det er Østrigs andetstørste!

Der var masser af små Alme og hyggelige spisesteder og Østrigsk stemning hvor krofatter gav et nummer med kammeraterne på harmonika! Området var heller ikke overrendt af internationale turister, jeg fik fornemmelsen at en stor del var mere eller mindre lokale. Der var ikke rigtig nogen af de store betonrestauranter som man ellers kender i stor stil fra nogen af de andre store "industri-skiområder".

Til gengæld ligger området lavt, højeste punkt er under 1900m så januar og februar er nok de mest oplagte måneder for et besøg her.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen