Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

Jonatan Gonge 13/09 2008 15:54

Hej folkens.

Jeg skal have købt mig en ski, og havde først bare set mig varm på et par, men så læst en del om det, og det er jo en lang række kompromier altsammen. Jo smallere talje desto bedre carve og modsat bedre offpiste evner, osv osv.
Jeg har derved indset, at der ikke findes "den bedste ski", men nogle, der passer til forskellige behov, derfor er jge nu på jagt efter den, der passer bedst til mit.

Jeg har gennem tiderne været afsted en 6-7 uger, jeg er 15år gammel, ca. 182 høj og 87kg tung. Jeg har indtil videre kørt mest almindelig onpist, hvor jeg nyder at køre hurtigt, og kører generelt ret agressivt, dog kontrolleret.
Jeg havde min første ordentlige debut med noget park og offpiste de sidste to uger, og det syntes jeg også rigtig godt om.

Pga. dette vil jeg gerne have en ski, der kan lidt af det hele.
Jeg har haft kigget på et sæt rossignol scratch sprayer bc 07, som jeg havde fået at vide skulle kunne det hele, jeg har dog læst nogle steder, at de skulle være for bløde?

Kan I komme med nogle gode bud? Helst brugt, da jeg også har andre interesser.

Kommentarer:
Der er i alt 10 svar i denne forumtråd.

Jonatan Gonge 16/09 2008 15:10

Sv: Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

Hej.

Jeg har kigget på siden og har fundet Dynastar Big Trouble 08/09, som jeg synes ser meget god ud, den er også med trækerne som blev anbefalet.

Hvad siger I til den ski?

Søren 17/09 2008 22:56

Sv: Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

Jeg kender ikke big trouble, har dog ikke verdens bedste erfaringer med Dynastar.

Scratch modellen ahr en dejlig udgave med woodcore, FS modellen fra 06/07 og den er til at finde til en meget fornuftig pris, jeg har den selv og bruger den i park og på piste, men jeg anbefaler dog at finde en ski der måske som udgangspunkt dækker 2 af dine behov evt en ski der gør sig godt på piste og i park, for gør den det, vil det typisk kompromittere den evner i offpisten.

jeg ville stilel det op som følger for dig

Park/Piste:

Rossignol Scratch FS / K2 Public enemy eller lignende woodcore model

Park/Powder:

K2 Seth Viscious eller lignende ski med en talje på +8 cm

Powder/piste:

Rossignol Bandit eller lignende allround ski, dette er jo så ikke en typisk TT men en fusion imellem TT og en alm carver

men du spørger bare løs...

ellers er det bare at kaste sig ud i det, og finder du et par ski du synes føles rigtige og ser fede ud, så slå dig løs... så kan du tilpasse dit skiløb til skien, det er noget nemmere end at tilpasse en ski til dit skiløb

Jonatan Gonge 17/09 2008 23:04

Sv: Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

Så hvis jeg f.eks. havde en k2 seth til park/offpiste og en rx8 til pisten ville det vel være ret godt?

Men er k2'en ikke en tand tung til park?

Søren 17/09 2008 23:23

Sv: Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

Nej K2 seth er fin i parken, jeg har den selv som supplement til til min Scratch FS og det er klart at K2'en er noget længere en scratchen, for at få den til at flyde bedre i powderen... dog ville du jo med en pisteski udelukke muligheden for at kombinere 2 af 3 ting.

men hvad er fordelingen af dit skiløb set procentmæssigt, eller hvad regner du med at den bliver fremadsigtet, det er nok det mest afgørende for dit valg...

Jonatan Gonge 17/09 2008 23:53

Sv: Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

Jamen, mest pist og off, ikke så vildt meget park indtil videre.

Pist når forholdene er til det og pulver, når der er pulver, indtil videre har jeg kørt mest på pisterne, men været udenfor, når der lige var noget sne.

Søren 18/09 2008 20:40

Sv: Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

så skal du lede efter en lidt bredere talje end hos den almindelige park ski, og evt købe den i 179/185 cm når du er 15 og nok vikser et par cm endnu

K2 Seth viscious er udgået som K2's top model da Seth morrison har videreudviklet den, så den burde rasle ned i pris inden længe...

ellers er K2's Public enemy et godt bud...

god jagt...

//Søren

Jonatan Gonge 18/09 2008 21:39

Sv: Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

Om jeg vokser mere ved jeg ikke. Jeg var til sundhedsplejeske i dag og fik at vide, at jeg skulle tabe mig, og at jeg ikke ville vokse mere. :o)
Nåh ja, godt nok er jeg tung, men hvad fanden, så længe det er pga. af man løfter jern.

Anyways, så har tror jeg, at jeg vil finde et par billige seth og en rx8 til pistarbejdet, så burde jeg være dækket godt ind.

Rasmus 13/09 2008 16:40

Sv: Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

Hej Jonatan

Som du selv er inde på så findes der ikke en ski der er bedst til det hele. Generelt vil jeg anbefale dig en twintipski omkring 175 cm som er rimeligt stiv og gerne med trækerne.

Længden er nok den jeg synes ville passe dig bedst når du både skal køre på pisterne, i parken og offpiste. Det at skien har trækerne er med til at gøre den stiv og en stiv ski performer godt på pisten.

En anden løsning var at købe en god all mountain ski til piste og off piste og så købe en kort billig park ski.

Jeg har en Salomon Dumont 176 cm. TT til salg. Det er en fed twintip ski med trækerne. Skien er sprit ny, monteret med binding og klar til sneen. Prisen er 3.000 .-

Jeg har også en Fischer Habit True Twintip (168 cm) itl salg. Den er ligeledes helt ny og incl. binding. Skien er som sagt en true TT hvilket vil sige at den er bygget ens op i begge ender (hvilket er bedst til schwits ect.). Prisen er 1.900.-

Skriv en mail på rasmus@johannesen.net hvis du er interesseret.
Mvh
Rasmus

Jonatan Gonge 13/09 2008 17:29

Sv: Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

Hej Rasmus.

Nu havde jeg fået tilbudt de ski jeg nævnte til 1600, ligeså i 176cm, så der vil der jo være en del at spare, hvis de dækker mit behov.

Er der nogen, der kender de ski?

Dine ski lyder også meget fine, men er de ikke meget park orienteret?

Birger Jørgensen 14/09 2008 09:53

Sv: Kan I hjælpe med at vælge en god ski?

hej jonatan
prøv conrad sport
det er et tysk firma og sender varerne med ups og nye ski der er tit ligeså billige som brugte , har brugt dem flere gange uden problemer
mvh birger

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen