HVILKE OAKLEY LINSER??

Kasper Bay 07/01 2008 15:41

halløjsa derude..

Jeg står med et problem som jeg mangler lidt hjælp til at løse..
Jeg har stået på ski i rigtig mange år, og er en rimelig habil løber.. men har aldrig haft de helt gode goggles.. Jeg var nede og besøge en kammerat sidste år da han var guide og prøvede hans goggles en dag.. det var jo helt vildt at kører med nogen ordenlige briller. man kunne bare se hele lortet:D

Så nu skal jeg ha købt mig nogen.. har fundet brillen, en oakley a Frame goggle. Men hvilke linser skal jeg vælge. Jeg har tænkt mig at købe en linse ved siden af den som følger med. Så jeg har en der passer kun til skyet og måske snevejr, og så en der er til solskin. Vil hellere bruge lidt flere penge på en xtra linse + lidt tid når de skal skiftes end at skulle køre middelmødigt med et par gennemsnitlige briller der passer lidt på det hele..

Har kigget på følgende linser, men ved faktisk ikke helt hvor de hører hjemme, altså om de er middel til sol eller helt kanon til sol og omvendt med skyet og sneet self. Er der eventuelt nogen der kan skrive hvad der egentlig passer til hvad og hvor gode de er? ville jo være helt perfekt hvis der var nogen der har eller havde nogen af dem så man kan få ekspertråd.

High Intensity Amber Polarized
VR28 Polarized
VR28 Black Iridium
High Intensity Persimmon
Persimmon
Black Iridium
Fire Iridium
VR50 Emerald Iridium
High Intensity Yellow
VR28

Ved godt at polarized nok er det bedste, men hvad gør det egentlig??

Håber der er nogen der har lyst til at hjælpe mig.. skal til Saalbach i uge 8.. og hvis der nu lige var nogen der os kiggede ind som kender et billigt sted man kan købe denne brille og linserne og evt os en hjelm som passer med til, så skriv det endelig os med:D

på forhånd tak for hjælpen..

hilsen Kasper

Kommentarer:
Der er i alt 18 svar i denne forumtråd.

Mn 07/01 2008 19:15

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Hej.
Lige et link til hvor du kan købe super billige briller !!!
Jeg havde også selv kigget på oakstore.de, oakley.com. Begge fine sider, men på oakstore koster det næsten det samme som i Danmark, og oakley.com levere ikke til Danmarak. Amerikanske sider kunne være en ide´, men af en eller anden grund kan de ikke leverer lige nøjagtig Oakley ud af U.S.A. Søg i stedet efter sider fra U.K. Her er priserne MEGET billiger selv med fragt(vil ca. løbe op i 70 kr). Prøv bare at goggle Oakley A frame, og der vil komme mindst en håndfuld sider fra U.K frem på de første par sider. Mange af dem har et STORT udvalg. Men hvis i er på vej i sneen inden for de næsrmeste uger, så skynd jer at bestil. Levering kan vidst vare helt op til 14 dage.

PS. Har selv kigget på fire iridium (Er jo røvdyre). Kan de bruges i overskyet vejr, eller er det kun til høj sol ??? Hvad er forskellen på dem og så Pink iridium ???

Anders 07/01 2008 21:52

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Hey

Fandt et par O-Frame med Persimmon linse, til 495 incl. fragt på Ebay.de
Så jeg har vel sparet ca. 300 kr eller noget i den stil..

Det jeg vil frem til er at der er masser af penge at spare på ebay da det bliver sendt fra England eller US..

Vilde 10/12 2008 15:59

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Hei.. Endelig et språk som jeg forstår. søkt i mange dager etter å finne mer ut om linser og endelig skjønner jeg litt mer. Skal kjøpe Oakley goggels til kjæresten min, men vil gjerne kjøpe noe ordentlig når jeg først skal kjøpe. Har funnet på oakley.com at jeg kan designe mine egene skibriller, dette er døds kult, men når jeg skulle bestille så gikk det ikke. Virker som om det bare går an dersom du bor i Amerika, til å bestille, siden det står state og zip code og ikke noen andre land? er det noen som vet hva jeg kan gjøre? Har prøvd å sende mail til Oakley også men har ikke fått svar. og dette haster fordi jeg skulle så gjerne hatt de til jul, så det er i siste siste liten.

Klem Vilde fra Norge

Kasper Bay 26/02 2008 18:08

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Hej igen-.. Det er lidt tid siden jeg startede dette indlæg..

Ville bare lige følge lidt op på det:D

Som tidligere skrevet købte jeg Oakley A Frame black med en H.I. Yellow med en dertilhørende Fire Iridium linse.

Jeg har nu været afsted i en uge i Saalbach og fik prøvet dem af. Jeg lagde ud med Fire Iridium da der ikke var en sky på himlen og de var virkelig gode.. havde slet ikke forestillet mig at de var så meget bedre end alt det andet lort jeg tidligere har kørt med. De var stort set umulige at på til at dugge. selvom jeg faktisk prøvede alt hvad jeg kunne for at få dem til det gik duggen væk på et splitsekund.
Det var utrolig nemt at se sneens former og det var total lækkert.
Jeg har lidt meget med at mine øjne hurtigt løber i vand, men der var ingen problem under hele ferien.

Jeg var lige ved at tro at jeg havde fået købt H.I. Yellow uden grund, da der faktisk var høj sol hele ugen.. lækkert:D

men anden sidste dag skulle det være.. Der var tæt overskyet og linsen måtte prøves. I de første 5 min så jeg helt gult (hvilket er logisk nok) men derefter kunnne jeg ingen forskel se på hvordan det plejede at se ud og så med briller på. De gav et helt utroligt billede af sneens former, faktisk næsten bedre end hvis man bare kigger uden briller. det var virkelig en fornøjelse at kunne se hvor man kørte. Et vidunderkøb hvis man ikke har nogen ordenlige goggles i forvejen. Det har altid ødelagt en hel dag for mig hvis det var dårligt vejr fordi det ikke var til at køre, men med H.I. yellow var der ingen problemer. Selvom solen kom lidt senere var linsen rigtig god, dog skulle man helst have solen i ryggen, men oftest kigger man ned af bjerget og derfor var der ingen problemer med solen og man havde stadig et perfekt udsyn.

Så til jer der er i tvivl er det virkelig et godt valg.

Jeg købte gogglen og linsen på www.cyclestore.co.uk
Det er det billigste i EU, der findes billigere i USA men der skal betales utrolig mange penge i importmoms og div.

Dog koster fragten fra England os lidt men det kan sagtens betale sig allerede bare ved kun at købe brillen, og hvis man så også køber linsen sparer man hurtigt 400kr bare på de to dele.. og det bliver billigere jo mere man køber. altså fordi man kun betaler fragten en gang.. så hvis man er flere der bestiller på samme tid er der utrolig meget at sparer og de har et stort udvalg.

hilsen Kasper

Nse 08/01 2008 12:20

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Jeg har selv et par Oakley "Wisdom" med Persimmon, og dem har jeg været tilfredse med, men glasset er uhyre følsomt. Første gang jeg pussede dem på vej op i liften kom der en masse ridser i - lidt ligesom jeg brugte en stålsvamp, men det var kun mine negle. Så på det punkt er jeg ret skuffet.

Kasper 08/01 2008 13:55

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Okey, men så må man jo bare passe på med at ramme for meget så der kommer ridser;P
Men du er tilfreds med dem når du kører, det er vel det vigtigste..
Persimmon, er det en allround linse, eller hvad passer den til?

Er der nogen der konkret kan fortælle om en rigtig god linse til skyet vejr og en god linse til solskinsvejr? (altså ikke bare at det er de mørke linser der er til sol og de lyse til skyet, men altså om der findes nogen derude som har prøvet eller kender noget til det??)

Kasper Bay 08/01 2008 14:46

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Det ville være rart hvis der var nogen der kunne fortælle lidt om hvad man skal vælge.. ??

Snakkede med en fra funsport og han sagde at alle dem der hed iridium havde samme effekt men bare forskelligt udseende.. kan det passe? for på oakleys hjemmeside står der lidt noget andet med lysgennemtrængning og sådan..
På hjemmesiden er der data omkring light transmission og protection index.. men hvad skal jeg så gå efter? HJÆLP..

Selvom funsport ikke har det store udvalg af linser på deres hjemmeside sagde de at man bare kunne finde præcis den brille man gerne ville ha + linse og så ville de bestille den hjem..

Ivan Rafn 08/01 2008 15:04

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Jeg har en gammel Oakley-artikkel. Den er, desværre, ikke tilgængelig på nettet mere, så jeg paste'r den ind her. Måske du kan bruge noget fra den:


- Clear Lenses
Obviously offer no protection against Sun; these are mainly for eye protection against debris or wind. Commonly used for night events, Motocross, Jetskiing, etc.

- Yellow Lenses
Obviously offer little or no protection against Sun; Yellow lenses increase clarity in low or flat light. This improves definition. Commonly used for night, cycling on stormy days, Hunting, etc.

- Persimmon/Sienna/Gold Lite Lenses
Adds a little Sun Protection in a lens that's light enough that the "Orange" tint improves clarity; Good versatility for those usually in flat light conditions. Commonly used as general purpose Snow Goggle lense.

- VR50 & VR28 Lenses (Oakley® Exclusive)
Reduces light transmission further from Persimmon. VR50 reduces light transmission an extra 22% while VR28 reduces about 27%. These lens are good choices when one finds themselves hitting extremes within day. Bright then dark. In and out of the trees on a sunny day. Whatever the reason these are exceptional lens choices for a lot of the less desirable locations in our country. (We all can't have sunny days all the time).

- Gold Iridium (Oakley® Exclusive)
Similar definition to the VR series lenses but reflective Iridium coating decrease light transmission further. Good choice if you want the versatility of a VR lens with the sun protection of an Iridium coating. Truly the most versatile lens with a reflective coating. Most reflective lenses cannot handle the lowlight situations as well as the Gold Iridium. Similar usage to the VR series.

- Grey Lenses
A neutral shade for true perception and the least amount of color distortion. Gray does not enhance contrast, but limits light. That's why it's great for sunglass lenses. We all own a pair, now you know why.

- Black Iridium (Oakley® Exclusive)
Exceptional Light Blockage, but without an unreasonable loss of clarity. Iridium lens coatings are engineered to block glare and heighten contrast. A great choice for those of you lucky to perform in marvelous conditions.


Here's some terms you might see out there...

- Anti-fog Coating
Most ski goggles have a Anti-fog coating that breaks down and absorbs moisture while helping to dissipate condensation.

- Polarized
These unique lenses work similar to a Venetian blind: they only let light in at certain angles. Polarized lenses work by eliminating either the vertical or the horizontal vectors of unpolarized light, thus reducing glare. With this reduction, objects become more distinct and we see our surroundings more clearly. Reduced glare off water, roads and other objects make polarized lenses a favorite among drivers and fishermen.

Kasper 08/01 2008 15:32

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Tusind tak for den artikkel.. den hjalp en del.. Kan forstå på det hele at det er polarized linser der er klart de bedste.. men må nøjes med de "billigere"..

Tror det bliver til:
High Intensity yellow og Fire iridium (el. black iridium) (nogen der har nogen erfaringer mellem disse to?, altså om det måske os kan blive for mørkt i en Fire iridium??)

Nu skal jeg bare finde et sted hvor det er billigst.. Nogen forslag??

Nøp 18/01 2008 11:46

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Min erfaring er at Black Iridium glassene generelt er for mørke til ski-brug, selv i højt solskin. Du vil ikke kunne se ordentligt i skyggefulde områder og de udvisker kontrasten så meget, at du får svært ved at bedømme pisten/underlaget. Jeg har selv kørt med Black Iridium et par år og er nu på udkig efter goggles/solbriller som kan klare det skarpe lys, men som stadig giver god kontrast. Mit råd er derfor helt klart at gå efter en af de glastyper som Oakley beskriver som "Contrast" i stedet for "Neutral".

Martin Iversen 18/01 2008 19:36

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

køb de gule glas!! altså dem der klarer mest op..
hvis du kører en uge om året, tror jeg ikke på dine øgne tager skade.

der findes ikke noget mere irriterende i hele verdenen, end at køre ind i skygge med sådan en rød linse, og så ser man bare nada!

har kørt snart 2 fulde sæsoner med klart gult glas, efter min mening alt du behøver. kvaliteten af glasset må næsten kunne ses på prisen :) Du bliver ikke blændet i flot vejr heller.

Claus Jensen 19/01 2008 09:12

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Tjek denne eBay shop, jeg synes de er billige:
http://stores.ebay.co.uk/PURE-SUNGLASSES_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZQ2d999QQftidZ2QQtZkm

Ocp, V/michael Krasnik 20/03 2008 10:32

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Hej

Vi er pt. den eneste leverandør af store kurvede FreeForm brilleglas til alle sportsbriller.
De fleste danske optikforretninger handler med os.
Spørg blot jeres optiker efter Shamir Attitude fra OCP.dk

Læs mere på www.ocp.dk.

MVH
Michael Krasnik

Anders 07/01 2008 16:12

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Hey there..

Sidder netop kigger på oakley googles, og har også konkluderet at det er lidt svært at finde ud af det med linser.. Jeg søger et par googles til det overskyet/sne vejr, og har fundet ud af at persimmon lilnsen er bedst (tror jeg)??!!

Her er et link til en tysk hjemme side med den google jeg har i tankerne, men ellers har de et tigtig stort udvalg til rimelige penge..
http://www.oakstore.de/goggles/snow-goggles/o-frame/oakley-new-o-frame-matte-white-l-persimmon.html?lang=1&listorderby=oxprice&listorder=asc

Ellers prøv at tjekke http://www.oakley.com der kan man nemlig specifikationer på de forskellige linser..

Tager også til saalbach, bare i uge 5, og vil bare sige at i for guds skyld skal prøve Hinterhag!!!

Karsten 06/01 2009 17:42

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Hej. Jeg er godt klar over at det var sidste vinter dette blev diskuteret, men jeg så lige denne hjemmeside der fortæller lidt om linserne:

Og det kan virkelig svare sig at købe dem i England nu, hvor punden er så lav.

Jesper 07/01 2008 17:46

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Hey til jer begge!

Det der er det vigtigste er at linserne er til det vejr man kører i ellers kan man lige så godt undvære.

Mørke (grå) linser er til solskin, da de stopper det skarpe lys.
Gule/orange linser er til overskyet/tåget/snevejr, da de fremhæver det sparsomme lys der trænger gennem skyerne.

Det samme gælder selvfølgelig linser til solbriller, som efter behag kan bruges hvis der ikke er snefald.

Det bedste er derfor efter min mening solbriller med grå linser til solskin og goggles med gule/orange linser til brug i tåget/overskyet/snevejr, da de også beskytter huden i ansigtet mod det koldere vejr.

Godt skiløb!

Kenneth 09/01 2009 19:52

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Hey.. Angående personen der fandt en O-Frame google i tyskland til 495,- incl. fragt. O-frame brillen har ikke samme type linser som i de andre oakley modeller. O-frame googlen koster herhjemme ca. 600,-. Det er hovedsageligt pga. linserne. De er ikke 100% brudsikre og heller ikke optisk korrekte. O-framen er en rigtig fin google, men der er i bund og grund ikke den store forskel på den i forhold til andre googles i samme prisklasse.

Claus Jensen 07/01 2008 18:17

Sv: HVILKE OAKLEY LINSER??

Jeg har kun prøvet disse linser:

High Intensity Yellow
Persimmon
Black Iridium
Fire Iridium

High Intensity Yellow synes jeg er kanon på overskyet/Snevejrs dage, hvor i mod Fire iridium og Black iridium er til solskinsvejr - begge rigtig gode!

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen