Fra RX6 til Contact 9???

Profilbillede af Anna Andersen

Hejsa

Jeg overvejer at lave et step up fra mine nuværende Fishcer RX6. De ski jeg primært overvejer er RX8 da jeg har været meget glad for RX6. Sælgeren mente dog at Contact 9 fra Dynastar lige må være skien til mig.

Er der nogen der har erfaringer med Contact 9? Det skal siges at jeg gerne kører stærkt og tager store carving turns for at følge med drengene :-) Jeg kan dog også godt lide at have en ski med power steering så at sige :-)

Min primære bekymring går på den meget brede snude på Contact 9'eren (12,20 på 1,58 cm versionen). Kan man tage lange carving sving på den? - og hvad med fart? Jeg skal virkelig have noget der kan klare fart. For mig ligner den lidt en ski der er mest til sjov og balade med små carving sving... Og sidst men ikke mindst: bliver den for træls at køre på med døde ben om eftermiddagen?

Håber der er nogle der kan hjælpe... Jeg vil også gerne høre om erfaringer med RX8'eren.

Mvh
Anna

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Allan
Fra RX6 til Contact 9???

hej Anna
du skriver at du gerne vil høre om erfaringer med fisher rx8.
jeg har kun den erfaring at have kørt den en dag sidst vinter (marts 2006) lånte den af min bror som lige havde købt den, og syntes det er den mest fantastiske ski jeg har prøvet. Den var til det hele jeg kunne sagtens tage lange sving samt lynhurtige kotdsving (som jeg elsker) generelt en super pisteski.
Din rx6'er har et sidecut på 114-68-98 hvilket giver en radius på 13m ved skilængde på 160cm. Der er meget tæt på fischers rx8 med 116-68-98 som giver en radius på 12m ved skilængde på 160cm. Til sammenligning er dynastar contact 9 122-68-102 med en radius på 11m ved skilængde på 158cm.
Med data som fabrikkerne skriver (ved godt at man skal prøve dem først) kunne man godt tro at dynastar'en er mere en kortsving's ski, men ville nok også sige det samme om rx8'ern (dog lidt mindre).
Der kan jo også være noget med hårdheden som har noget med hvordan skien ter' sig i sving, men kender ikke contact 9'erns hårdhed men kan dog se den har et par modeller over sig og "kun" en under, så det er måske ikke den hårdeste af dem i serien

Men hvis du leder efter en ski der har lidt mindre radius end din egen ville rx8'ern være oplagt, det er jo også nærmest en af de meste roste ski de sidste par år.
Kan lige tilføje at jeg var så begejstret for rx8'ern at jeg selv lige har købt en (kom med posten i går)
Og hvis du har mod på det kan jeg fortælle at den kan købes for en go' pris på ebay.de auktion
fik min 170cm'ers 2007 model med fischer FX 12 railflex2 bindinger til 2657 kr. incl fragt dil Dk.
Håber du kan bruge svaret.

Profilbillede af Anna Andersen
Fra RX6 til Contact 9???

Hej

Tak for dine kommentarer. Jeg er også kommet til den konklusion at jeg hellere vil have en RX8'er end Contact 9. Jeg føler ikke at jeg kender den på samme måde som RX8... Så nu må jeg bare lige vente til skien kommer og så må vi bare håbe at sneen bliver rigtig god i år :-)

Mvh
Anna

Søg   Svar på indlæg