Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Jens Lund 29/12 2012 22:33

Hejsa..

Jeg er lige hjemvendt fra den første skitur, og kan konstaterer at jeg stadig døjer med at holde varmen i mine tæer.. Så meget at det allerede begynder at være godt koldt efter den første tur op med liften.. Det gør at der ikke går meget mere end en time, før mine tær er noget nær følelsesløse.. Ret øv at stå på ski med..
Og jeg spænder alt op på støvlerne der kan spændes op, så snart jeg er i bund for at få optimalt blodomløb.. Men lige meget hjælper det tæerne dør..

Jeg endte med i vildelse at købe et par af de der kemiske tåvarmere for 40kr.. men fandt ud af at de "gik ud" når de kom ned i en kold skistøvle og blev trådt på..

Jeg er derfor nået ud i at jeg skal have mig et par elektroniske såler til mine støvler..
Men.. skal de virkelig koste 1200kr?!
Selvfølgelig er 1200kr ikke meget regnet imod al den tid jeg spilder på at få liv i mine tær.. men alligevel? Kan det ikke gøres billigere?
Og virker de overhovedet til noget? Har læst lidt på nogle norske forums at de er glade og tilfredse med dem der.. men det er både til cykling og vandring.. hvor foden ikke er spændt så godt fast som i en skistøvle..

Kommentarer:
Der er i alt 13 svar i denne forumtråd.

Asbjørn Nissen 03/01 2013 07:06

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Nu kommer jeg til at lyde håbløs umoderne, men at benytte opvarmede skistøvler svarer til at behandle symptomerne frem for sygdommen. Jo Jan det kan handle om blodomløb, men sandsynligvis handler det ikke om dit helbredsmæssige blodomløb, men nærmere om hvad man nok mere korrekt ville kalde blodtilførsel.
Der findes normalt 3 grunde til man fryser fødderne.
1. Man har spændt skistøvlerne for stramt.
2. Man benytter forkerte eller for dårlige sokker.
3. Man fryser andre steder og det går i fødderne.
Rigtig mange spænder deres skistøvler alt for stramt, det stopper blodtilførslen og da blodet ikke cirkulerer normalt rundt i kroppen kommer man til at fryse fødderne. Da du skriver at dine fødder bliver følelsesløse har jeg på fornemmelsen dette er problemet. Det er tilsvarende med, når f.eks. dit ben sover. Det er derfor Jan ikke har problemer i sine snowboard støvler. De strammer ikke så meget.
Man benytter forkerte eller for dårlige sokker handler om at der er stor forskel på kvaliteten af skisokker der er i handlen. Det er vigtigt at der er en pude på skindebenet. Denne pude kunne man tro var til at skåne skindebenet, men det er ikke dens vigtigste funktion. Den vigtigste funktion er at den skaber et lufthul fra skistøvlen op til skibukserne hvor fugten fra dine sokker kan forsvinde gennem. Lidt ligesom du benytter svedtransporterende undertøj for at få sveden til at forsvinde fra kroppen. (For dette hjælper er det forudsat at du ikke har strammet skistøvlerne for meget. Produkter skisokkerne er lavet af har helt sikkert også betydning. Som udgangspunkt er uld altid bedst, men der findes kunst- produkter der er ok. Ps. Hvis skisokkerne er i god kvalitet må du kun bruge et par sokker.
3. grund man fryser andre steder og det går i fødderne. Sørg for ikke at fryse andre steder på kroppen køb noget ordentligt ski undertøj. Igen uld er bedst, men der findes andre produkter, som er ok. Hav hovedbeklædningen i orden hue eller hjelm er bedst. Gode handsker er ligeledes vigtige.

Held og lykke med det

Jens Lund 26/01 2013 01:10

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Hold da op der har være gang i forum! Og tak for alle jeres bud!
Mht. Det med stramme støvler, forkerte sokker og kulde andre steder, så har jeg forsøgt mig med at køre med helt åbne støvler (fyfy) netop fordi jeg troede at de var spændt for hårdt.. Men det hjalp desværre ikke.. Mht. Sokker der har jeg prøvet lidt forskellige og ikke mærket den store forskel.. Og jeg fryser aldrig resten af kroppen når jeg er på ski, tværtimod faktisk! Og mine fødder er også varme ind til ca. Midt på foden.. Og så blir de ellers kolde!

Men men men.. Nu har jeg revet mig og fundet et sæt i Lidl til 200kr. Og så må de jo testes.. Deres max temp er 37grader og de føles ikke voldsomt varme.. Men hvis mine tær da så bare kan holde den temperatur.. Så er det en væsentlig forbedring!!
Min bror har derimod købt et par er therm-ic's til sådan 4AA batterier.. Og der er altså noget mere varme i dem kan man godt mærke.. Men.. Formålet er jo blot at undgå frosne tær, ikke at stege dem ;)
Så nu må lildls "dyre" såler testes! ;)

Mei-mei Swane Lund 21/01 2013 12:17

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Jeg har nu i 3 år stået med varmesåler i min skistøvle. En løs monteret sål fra Therm-ic- OG det ER ALLE pengene værd. Så er det sagt. Det kan være der også er flere årsager til kolde tæer. men det her virker som en løsning for mig. Også for min datter på 11, som har en salomon dame skistøvle, der er født med varmesåler indlagt i støvlen fra fabrikkens side. Fantastisk...
Og hvis du køber dem løst, så kan de bruges i vinter støvler og andre sko når du ved du vil holde varmen. og så bliver brugsmuligheder lidt større. SKØNT.
Og det er ikke sålen der er dyrest, men batterierne til. jeg har også virkelig gennemsøgt mange ting og givet ideen videre til mange venner, der også nyder det.
God fornøjelse.

Meimei Swane Lund 21/01 2013 12:22

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

forresten , hvis ikke du har købt. så har jeg lige set en der har varmesåler til salg i den blå avis til 500,- andet mærke med samme princip.

Brian Feldskov 29/12 2012 23:02

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Tror desværre ikke det kan fås decideret billigt, men prøv at led lidt i nogle frilufts annoncer hos f.eks. jagt og lystfisker hjemmesider, evt brugt?. Jeg frøs også altid mine fødder, selvom jeg havde de fine Dalbello støvler, nu står jeg på snowboard, og kolde fødder er en saga blot;-)
Held og lykke, og god vinter.

Jens Lund 29/12 2012 23:46

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Sys jeg har søgt nettet tyndt.. Ikk engang på ebay findes de til en fornuftig pris..

De billigste jeg kan finde koster 700kr og så skal man putte et par AA batterier i.. og det tror jeg simpelhen ikke på i -14 grader..

Jeg har også forsøgt mig med mange forskellige typer skistøvler men uden held..

Men tak, og også god vinter til dig!

Brian Feldskov 29/12 2012 23:54

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Jeg ved ikke om det er den optimale løsning, da det utvivlsomt vil gå ud over responsen osv., men et par støvler, som er 1/2-1 nr. for store, tillader mere blodgennemløb og/eller plads til ekstra tykke sokker.
Jeg havde så kolde fødder da jeg stod på ski, jeg kunne tude og var bange for forfrysninger, så ondt gjorde det, så håber virkelig du finder en gylden løsning.

Jens Lund 30/12 2012 00:00

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Har ind til i år kørt med et par støvler der var et nr. for store og sådan rimelig bløde og meget komfortable.. der frøs jeg også mine tær..

I år forsøgte jeg mig så med et par der blev valgt specielt og varmet op osv. så de sidder kanon på foden, og er noget stivere.. men igen.. kolde tær..

Jeg håber virkelig også på at finde en løsning.. at den så skal sætte mig 1200kr. tilbage er der jo så ikke noget at gøre ved.. for jeg oplever nogenlunde det samme som du beskriver.. og det er spild af god skitid!

Jan Møller 31/12 2012 13:59

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

For det første har det ikke så meget med blodomløb at gøre.
Jeg har i flere år døjet med kolde tær. Og doktoren siger at mit blodomløb ikke fejler noget.

Jeg har et par: Therm-ic med 2 ic-950 batteri.
Og de er med lipo batterier.

Og på mellem "blus" kan jeg mægtig godt holde varmen i min ski støvler.
Og de bliver spændt ganske godt til.
Og de virker ned til under 20 minusgrader. Det er afprøvet.

Nu er jeg så gået over til Board og der er problemet ikke så stort.
Men de er stadigvæk i støvlen. At de så ikke bliver brugt så meget er en anden sag.

Sattack 01/01 2013 12:28

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Har du prøvet nylonstrømper sammen med skistrømper ?
Oser måske ikke af testeron, men du kan jo lade være med at fortælle det til nogle ... :-)

Birte Nielsen 15/11 2013 23:58

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Hvordan gik det med sålerne fra Lidl. De er på tilbud til 200 kr. lige nu?

Jens Lund 16/11 2013 23:06

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

Jamen det gik faktisk rigtig godt!

De bliver som tidligere nævnt ikke super varme, men det er længe nok til at holde tæerne over frysepunktet ;-)

Min far har netop købt et par af dem lidl har på tilbud, og mit umilbare indtryk er at de er hurtigere varme end mine og også en anelse varmere!


Bøjlerne på batterierne holder ikke rigtig til noget.. så jeg stopper mine batterier ned i skisokken, så bliver de også holdt varme så levetiden på dem er længst mulig :)

Man skal dog huske at tænde sålerne med det samme man tager støvlerne på, da de ikke leverer varme nok til at tø tæerne op når først "skaden" er sket. :)

Men batteriet holder fint en hel ski dag på fuldt blus!

Thomas Lindgaard 03/01 2013 00:49

Sv: Elektriske varmesåler.. Skal de være så dyre??

en ting er sikkert, batterierne er ikke et sted der skal spares.
Hvis man først har varme fødder og måske endda sveder lidt pga, sålerne, og selve kørslen på ski. Skulle batterierne pludselig sætte ud (og i -15 kan dårlige batterier være tomme på 2 timer) står man der med fugtige inderstøvler, og så er der ikke langt til frosne inderstøvler.
Jeg har hørt mange gode ting om varmesåler til skistøvler, og i Norge er det et helt normalt fænomen.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen