Chile


Med sin placering langs Andesbjergene er Chile et oplagt skiland, hvor du kan finde skiløb i op til 3.670 m.o.h. Vi har selv besøgt flere skiområder i Chile - det er der dog ikke mange danskere, der kan prale af. I den her oversigt gør vi dig klogere på alt, du bør vide om skiferier i Chile - fra de mest populære destinationer til særlige aktiviteter.

Danskernes favoritter

Skisportssteder i Chile

Herunder kan du læse om tre af de mest populære skiområder i Chile - faktisk tre områder, som vi har besøgt - det er dog mange år siden efterhånden. Læs om vores besøg i Chile.

#1 Valle Nevado - skiløb til både begyndere og eksperter

Valle Nevado er et af Chiles største skiområder og ligger kun halvanden times kørsel fra hovedstaden, Santiago. Her er der pister i alle sværhedsgrader, så Valle Nevado egner sig til både begyndere og eksperter. Området er også kendt for sine muligheder for heli-skiing, hvilket giver de mere eventyrlystne en chance for at opleve den uberørte sne på en unik måde. Valle Nevado er det højest beliggende skiområde i Chile - og derudover er det også et af de mest moderne. I 2023 blev skiresortet købt af en amerikansk virksomhed, og der forventes yderligere forbedringer og moderniseringer.

#2 Portillo - Sydamerikas ældste skiområde

Portillo ligger tre timer nord for Santiago, og er det ældste skiområde i Sydamerika - her har man kunne stå på ski siden 1949. Skiområdet er kendt for at være et af Chiles bedste ski-destinationer. Det er især populært blandt øvede skiløbere, der søger udfordringer. Der er dog også plads til familier i Portillo. Området tilbyder aktiviteter for familier på de mindre befærdede pister, og der afholdes Kids Camp flere gange om dagen i løbet af sæsonen. Der er 35 pister i alt og 14 lifter i området. Herudover er der nærmest uendelige muligheder for offpiste-skiløb og touring.

#3 Termas de Chillán - skiløb og afslapning

Termas de Chillán tilbyder en kombination af skiløb og afslapning med sine termiske kilder. Området er perfekt for dem, der ønsker at kombinere dagens fysiske aktiviteter med afslapning i naturligt opvarmede bade. Med pister, der strækker sig over to vulkaner, og en række off-piste muligheder, er Termas de Chillán et oplagt valg for dig, som vil have en skiferie, der byder på lidt af hvert.

Skiløb om sommeren

Skisæsonen i Chile løber fra juni til oktober - og du finder typisk de allerbedste sneforhold fra juli til september. De chilenske bjerge er meget snesikre, hvilket ofte betyder en længere og mere pålidelig sæson end mange andre destinationer. Du finder flere chilenske skiområder i vores oversigt over skiområder, du kan besøge om sommeren.

Fakta om Chile

Valuta: Peso
Hovedstad: Santiago de Chile
Sprog: Spansk
Indbyggertal: 19,6 mio.

Brugernes anmeldelser af Chile

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Chile sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Hvad bør du opleve?

En skiferie i Chile er ikke fuldendt uden at opleve den lokale kultur. Her kan du smage på landets berømte vine, og hvis du er afsted i længere tid, kan du også udforske hovedstaden Santiago.

For de eventyrsøgende tilbyder Chile også muligheder som catskiing, hvor man kan udforske afsidesliggende sneområder. Områder som Arpa er kendte for deres catski-tilbud, som giver en unik oplevelse.

Praktiske tips

At planlægge en skitur til Chile kræver lidt ekstra forberedelse sammenlignet med traditionelle ski-destinationer i Europa. Vi anbefaler, at du booker din rejse gennem et rejsebureau for at gøre det så let som muligt.

Rejserne kan omfatte alt fra fly, transport til og fra skiområderne, liftkort og eventuelt udstyr. Mange rejsende vælger at benytte pakkeløsninger, der inkluderer alle aspekter af turen, hvilket sikrer en problemfri oplevelse.

Kort over Chile

Her kan du se et kort med skiområderne i Chile. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen