🎒 Klar, parat, skolestart - Over 80 nedsatte rygsække - Se de bedste tilbud her ☀️
« Til oversigten

VIDEO: Sådan finder du den rigtige backpacker rygsæk

Det er mange ting, at tage højde for, når man skal vælge en backpacker rygsæk eller vandrerygsæk. Læs 9 ting du skal være opmærksom på

Man kan hurtigt bruge mange timer, på at undersøge hvilken model der vil passe bedst til en. For at hjælpe dig så godt på vej så muligt, har jeg fundet 9 punkter i artiklen her, som du skal være opmærksom på inden du bestiller en rejserygsæk.

Du kan også se videoen, hvor der bliver fortalt, hvad du skal kigge efter ved køb af en rejserygsæk. 


1. Størrelse

Hvad er dit behov? Skal du på en mindre vandretur til Norge, eller skal du rejse rundt i Asien i 6 måneder? De fleste har en tendens til at vælge en for stor rygsæk, hvilket man bliver træt af i længden. Skal man gå langt med tasken, så vil man helst have så få kilo så muligt med, men hvis man vælger en trekking rygsæk, som er større end ens behov, så bruger man også den ekstra plads og pludselig har man en masse ting med, man ikke burde.

Det handler om at finde en taske, der kan have det du har brug for, uden at du næsten ikke kan lukke lynlåsen. De fleste backpacker rygsække er fra 35 liter og om til omkring 80-90 liter, der findes derfor en model til alle behov. Vi har ud fra egen erfaring, fundet ud af, at en taske til en 6 måneders rejse gerne må være en 45-65 liter. Skal man på kortere vandreture er en taske mellem 35-55 perfekt, dog afhænger det igen af, hvad behovet er. Samt hvor meget man skal gå.

2. Ventilation

På backpackerture går man ofte en masse kilometer, samtidig med at temperaturen er forholdsvis høj. Derfor er det vigtigt, at der kan komme luft mellem ryg og rygsæk, da, man ellers vil blive svedig og klam på ryggen. Det er derfor vigtigt at, der er luft imellem, så ens tøj ikke bliver gennemblødt af sved.

Man kan se/læse om en taske har ventilation på ryggen. Oftest sidder der nogle pudder mellem ryg og taske, som sørger for at der kan komme luft imellem.

3. Vandtæthed

Alt efter hvilket materiale rygsækken er lavet i, så er de fleste modeller vandafvisende og nogle sågar vandtætte. Du vil være fint dækket ind med en god vandafvisende taske, da man sjældent kommer ud for situationer, hvor den behøver at være 100 % vandtæt. Skulle det dog stå ned i lårfede stråler, så er det vigtigt at din taske er meget vandafvisende, da tøj og udstyr ellers bliver vådt. Vi anbefaler ALTID at købe et regncover med til rygsækken, det fylder ingenting og sørger for, at dit grej ikke bliver vådt.

Regncovers til rejserygsække kan findes her. 

4. Rum / indretning 

Alle tasker er forskellige og har forskellig indretning. Når man taler om backpacker rygsække, er det oftest begreberne ”toploader” og ”frontloader” som bliver brugt. Forskellen er, at en toploader model åbnes fra toppen af rygsækken og en frontloader, kan åbnes forfra eller fra siden, ligesom en kuffert.

Udover det, så har mange tasker en lomme i bunden, siden, toppen etc. Hvilket er smart, da man så har rum til sine sko, beskidt tøj, eller hvad man ellers kunne have brug for.

5. Hoftebælte og skulderstropper

Skal du have mange kilo i din rygsæk og gå mange meter, så skal både hoftebælte og skulderstropper være foret. Det giver en bedre komfort og du undgår at få ondt i kroppen. Samtidig må hoftebæltet gerne være justerbart, så du kan spænde det helt ind. Det meste af vægten på en vandrerygsæk bæres nemlig på hofterne. Et hoftebælte skal sidde meget tæt på den øverste del af hoftebenet, som vil/skal bære ca. 60 % af taskens vægt. Det er også en fordel, hvis skulderstropperne er ergonomisk skåret, så aflastningen og pasform er i top.

Udover skulderstropper og hoftebælte, er det også nødvendigt med et justerbart brystspænde, da det er med til at give den optimale pasform.

6. Rammeopbygning

De fleste rejserygsække har en form for stiv ramme i ryggen, som gør at tasken ikke falder sammen, men holder sin facon (hvilket er smart på eks. Interrail, da tasken selv kan stå). Samtidig sørger rammen også for at støtte din ryg, så du ikke får smerter. Skal du gå langt, er det vigtigt med en solid ramme i ryggen (ofte en metalstang af en art), skal du på mindre ture, kan du godt overleve uden.

7. Stropper og spænder

Når man rejser, bliver man hurtigt glad for diverse spænder og stropper på rygsækken. De kan eksempelvis bruges til sovepose, liggeunderlag, vådt tøj, sko osv.

Stropperne bruges også til at spænde rygsækken ind, hvis du ikke har så meget udstyr med, og omvendt kan de løsnes, hvis tasken er helt fuld.

8. Vægt

Oftest så hænger kvalitet sammen med mere vægt, men når det gælder backpacker rygsække, så findes der et hav af letvægts modeller, hvor kvaliteten stadig er i top. Derfor er vægten ikke så relevant, da det vigtigste er kvalitet og komfort. Du kan dog hurtigt mærke, når du prøver rygsækken, om det føles ALT for tung og klodset.

9. Så hvordan finder jeg den HELT rigtige

Der findes kun 1 trick. Prøv tasken. De fleste af dem, som køber vandrerygsække hos os bestiller to forskellige modeller og en returlabel, så prøver de dem derhjemme og beholder kun den som sidder bedst og sender den anden retur. Så er man sikker på, at få noget man er glad for. For hvis der er noget du ikke ønsker når du står på en rismark kl. 3 om natten i Vietnam, så er det en rygsæk der ikke fungerer som den skal!

- Se alle vores vandretasker, rejserygsække og backpacker rygsække her -

Rejserygsække til vandring, trekking og backpacking