Tignes - tag på skiferie med verdenseliten

Tignes - tag på skiferie med verdenseliten

Hvert år drager forventningsfulde skiløbere, børnefamilier og grupper til Tignes, for Tignes byder på et hav af muligheder og har noget for enhver smag.

Tignes 

Tignes er kendt for skiløb i verdensklasse, topmoderne liftsystemer, X-games og et hav af muligheder på og udenfor pisterne.


Hvert år drager forventningsfulde professionelle skiløbere, børnefamilier og grupper til Tignes, alle med det fælles mål at dyste i disciplinerne skiløb, hygge og god mad. Tignes har noget for enhver smag – uanset om du er professionel X-games-deltager eller blot den almene dansker, der ønsker en aktiv ferie med familie og venner.

På ski i efterårsferien

Kribler det allerede i fingrene, ønsker du en aktiv ferie, og har du endnu ikke bestilt din rejse i efterårsferien, så læs med... La Grand Motte Gletsjer åbner nemlig op for skiløb i særklasse. Allerede den 12. oktober 2013 åbner gletsjeren op og giver dig mulighed for skiløb i 3450 meters højde.

Her kan du boltre dig på 20 km pister, stå på langrend eller blot pleje farven i liggestolene på toppen af gletsjeren. Og hvis dette ikke er nok, så er der rig mulighed for mountainbike, hiking eller sjove aktiviteter i det nye Tignes space center. Her er alt lige fra volleyballbaner, squashbaner og mødelokaler, til en tur på den 16 meter høje klatrevæg.

Skiområdet

Tignes er med sine 3450 meters højde snesikker året rundt og er derfor det perfekte valg, hvis sneen skal være i højsæde på din skiferie. I vinterhalvåret byder Tignes på i alt 150 km pister, og er dette ikke nok, udvides liftkortet blot med nabobyen Val d´lsére. Tignes og Val d´lsére deles om et endnu større skiområde L´Espace Killy på i alt 300 km pister, som er perfekt forbundet med et topmoderne liftsystem. Her er alt lige fra grønne nybegynder-pister, til funparks, sorte stejle pister og til off-piste i verdensklasse.

Gratis liftservice til de nye

Som nybegynder eller til de helt små tilbyder Tignes i vinter sæsonen en gratis service, hvor de stiller hele fem lifter og pister til rådighed. Her kan skikarrieren påbegyndes, og hvem ved, måske ender du på podiet til X-games, Helly Hansen Freeride DM, Freestyle DM eller Pukkel DM, som alle afholdes hvert år i Tignes i og omkring påsken.De tre bydele

Tignes består af Le Lavachet, som er den første bydel, man ankommer til i bil. Dernæst møder man bydelen Le Lac, hvor Danski har klubhotellet Le Pramecou, og til sidst, rundt om den store sø, møder man bydelen Val Claret, som slutter dalen med en lift op til gletsjeren La Grand Motte. De tre bydele har alle adgang til topmoderne lifter, som fører en rundt i det 300 km store terræn. Derudover er der gratis busforbindelse mellem byerne, så længe liftkortet er på dig.Uanede muligheder

Tignes er mulighedernes by, og er du en dag træt af at stå på ski, er her et hav af alternative aktiviteter. Hvad med en hundeslædetur i den knitrende sne, iskørsel på en ægte testbane, eller måske ønsker du at lege skøjteprinsesse på den store sø mellem byerne Le Lac og Val Claret. Er du i stedet til afslapning, tilbyder Tignes lækre restauranter med store solterrasser, eller måske lyder forkælelse i spa og wellness mere som noget for dig. Om dagen summer byen af liv, og om aftenen forvandles Tignes til det bedste natteliv i de franske alper. Byen forvandles til et mekka fyldt med populærere franske restauranter, barer og diskoteker. Tignes har noget for enhver smag – på og udenfor pisterne.

Udgivet af: Rasmus Skov

Fakta om Tignes
Skiområdet: 1550-3450 m.o.h.
Byen: 2100 m.o.h.

155 pister i alt
22 stk.
68 stk.
39 stk.
26 stk.

Lifter: 112 stk. / 135.000 pers/time

Slæbelifter: 39
Tog/baner: 6
Stolelifter: 48
Kabinelifter: 10

Mere om skiferie i Tignes

Find tilbud på skirejser