Red Bull Snowthrill i Gressoney

Red Bull Snowthrill i Gressoney, Italien. Efter aflysningen af eventen sidste år, var der store forventninger til dette år konkurrence.

Fra den 13-15. marts blev der afholdt Red Bull Snowthrill i Gressoney, Italien. Efter aflysningen af eventen sidste år, var der store forventninger til dette år konkurrence. Tilskuere og arrangører blev ikke skuffede, da stort snefald op til begivenheden kombineret med solskin gav perfekte rammer for afviklingen.

At vinde Snowthrill dette år krævede mere end almindelig vilje til at løbe risici og perfekt stil. Oscar Sosa løb med sejren efter en placering som kun 7 ud af 15 efter første dag. De følgende to dage løb Sosa fuldstændig fra konkurrenterne. Hans unikke stil og risikofyldte tricks overgik konkurrenternes mere stilsikre løb.

Traditionen tro var løberne selv dommere i konkurrencen. Afgørelsen faldt efter lange aftener, hvor billeder og video af løbene blev analyseret til bunds. Resultatet var kåringen af den første sydamerikanske vinder af konkurrence - Oscar SOsa (1415 point) med Andrew "Noddy" Gowans (1281 point) på anden pladsen og Martin "McFly" Winkler (1230 point) på tredje pladsen.

For Oscar Sosa var glæden over at slå nogle af verdens bedste freeriders i en konkurrence med fald på over 10 meter, hvor der blev lavet baglæns saltomortaler og grabs, og perfekte skiforhold større end glæden over gevinsten på 4000 Euro. Konkurrencen er trendsætter for fremtidens freeriding og byder på et utroeligt højt niveau lyder analysen fra den nykårede vinder.

Udgivet af: Rasmus Skov