« Til oversigten

Altid snesikre Sölden

Skisport.dk har været på roadtrip til Sölden hvor sneen var kanon.

Efter at køre dyb pudder er det bedste skisport.dk’s lille testteam ved, at køre bil i et smukt alpeland som Østrig. Så derfor er teamet taget på endnu et lille roadtrip. Tirsdag den 16. december gik turen således til Sölden.


Efter en køretur gennem Østrig hvor man passerer en lang række skisportssteder, må vi være ærlige og sige at, mulighederne for ski-in/out eller skiløb ned til byen i juleugen desværre ikke ser alt for positive ud. De fleste steder har dog åbent oppe i terrænnet og det gør alt hvad de overhovedet kan for at lave så megen sne som muligt. Og derudover lover de næste dage lidt snevejr- så vi håber det bedste.

Nå, men tilbage til Sölden. Sölden er jo en sikker vinder hver gang når det kommer til snesikkerhed. Skiløbet ligger højt og så har de to glimrende gletschere i baghånden. Heller ikke i Sölden er skiløb helt ned til byen desværre muligt endnu. Man kan dog køre ned til Hochsölden.

Skiløbet på både Giggijoch og Gaislachkogl var ganske glimrende. Sneen var fin og vinterlig, og man kunne fint undgå de få sten som pipper lidt frem på de allernederste sektioner. Vi var også forbi de to gletschere Rettenbach og Tiefenbach, og deroppe var sneen naturligvis i vanlig perfekt stand. Rendyrket og lækker vinter deroppe. Glædeligt var det også, at den lette blå piste der går fra gletscherne til Langegg-liften som igen fører tilbage til Giggijoch var åben og i super stand. Det gør at området hænger godt sammen, selvom man lige mangler det sidste for at kunne køre helt i bund.

Skal man på juleferie i Sölden kan man fint glæde sig – og så har vi ikke sagt eet ord om afterskien her :)

Nedenfor lidt billeder fra en dag som var præget at let snevejr og til tider dårlig sigt.


Velankommet til Sölden terrænnet udforskes. Hermed et udtrykt ønske til ledelsen hjemme på kontoret om at blive udstyret med firmabil

Øverst oppe i terrænnet forbindes de to gletschere Rettenbach og Tiefenbach med den skitunnel

De forskellige baner til os turister var i fuld drift. Det gælder både gratis portbane med tid, skiercross og mulighed for at få målt maxhastighed
på kort speedski-bane. Nogen decideret park så vi desværre ikke – måske den er der, vi så den blot ikke

På det seneste har der på internet floreret et billede af den amerikanske skistjerne Ted Ligety, som udfører et imponerende sving med en imponerende kantvinkel. Den mest smidige af os har ladet sig inspirere og laver her et tilsvarende sving. Eneste forskel er at her udføres
det på brede pudderplanker og ikke på skarpe raceski. Dagens quizspørgsmål kunne evt. være om vores testpilot redder denne
og blot kører smilende videre ?

Vi kunne ikke stå for denne lille purk. Faren forsøgte ihærdigt, at lære ham at stå på ski. Alt imens knægten blot kørte switch (baglæns) kiggende undrende op på sin usikre og bævrende far – det der skiløb er altså pokkers nemt, tænker han helt sikkert. Hvorfor går min far op i om jeg kører forlæns eller baglæns.


Læs mere om skiferie i Sölden og find artikler her
Find skirejser til Sölden her
Se snemelding og webcams fra Sölden her

Blandt andet følgende rejsebureauer arrangerer skiture til Sölden:
DANSKI
FJÄLLFERIE
Nortlander
SKILINK
Slopetrotter
SneXpressen
SnowTrex.dk
Sunweb
Trip Tour
Østergaard Rejser


Er du taget af sted i tankerne? Så del artiklen nedenunder til højre med dine venner og lok dem med på skiferie i Sölden...:

Skiferie forslag i Sölden

Parkhotel Sölden Parkhotel Sölden Bil fra 2.976,-/pers.
Pension Sonnenheim Pension Sonnenheim Bus fra 7.999,-/pers.
SNOWS - Hotel Die Berg... SNOWS - Hotel Die Berg... Fly fra 9.899,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning