Oplevelser på en skisafari i Dolomitterne

Oplevelser på en skisafari i Dolomitterne

En masse meter i benene, over mange højdemeter.

Rejsebureauer der tilbyder skisafari: Slopestar.dk

Smilet på læberne er oppe over ørene, og stemningen blandt de 16 gæster samt to guider er i top. Vi har netop taget den sidste lift op til San Pellegrino inden området lukker ned for i dag og er ankommet til vores refugio i 2.300 meters højde.Solen skinner fra en skyfri himmel, der skåles i italiensk kaffe og kolde øl på terrassen, mens solen går ned over bjergene. 


Områderne Alba, Viggo de Fasa og San Pellegrino er blevet kørt tynde, og dagen har budt på skiløb, fra liftene åbnede, til de lukkede. Tanken om at være de første mennesker på pisten i morgen gør folk glade. Gruppen består af erfarne skiløbere med stor passion for at stå på ski; men man behøver ikke være en haj for at komme med på skisafari, blot man kan komme ned af en rød piste i nogenlunde tempo. 

God solid italiensk mad

Det er blevet tid til aftensmad, og her kan man heldigvis mærke, at man er kommet til Italien. God solid italiensk mad bliver serveret, og stemningen er høj blandt gæsterne. Mange havde regnet med at blive spist af med spaghetti med kødsovs, men det er langt fra tilfældet. Forskellige pølser, oliven og oste til forret, hjemmelavet ravioli til mellemret, en god bøf til hovedret og en is til dessert. Dette var standarden i mange af hytterne resten af ugen. Inden midnat ligger samtlige gæster i deres senge, da alle er godt brugte efter en hel dag i den skønne og unikke natur, Dolomitterne har at byde på.

 

De to veloplagte guider, Henrik og Per, præsenterer dagens program, mens vi andre står og tripper i skistøvlerne. Klokken er 08.25, og vi er de eneste i miles omkreds på pisterne. De uberørte nypræparerede pister er ubeskrivelige, tanken om at opleve det hver morgen de næste fire dage, er fantastisk.

På vej til Alleghe

Turen fra bunden af Falcade mod Alleghe foregår i en minibus, som står klar, da vi kommer i bund. Guiderne har virkelig tjek på tingene. Alt er timet og tilrettelagt fra start til slut. Det er tydeligt, at de to guider har været på turen mange gange. Turen varer ca. 15 min; men det skal siges, at vi så vidt muligt undgår at benytte andre transportmidler end ski. Området i Alleghe er suverænt og vi kører på pister, hvor der ikke har været andre. Netop det, at have et skiområde for sig selv, gør oplevelsen på en skisafari helt unik. Liftkøer og overrendte pister er ikke hverdagskost på en safaritur i Dolomitterne. 


Naturskønt område ved Cinque Torri

På tredje dagen kommer vi igennem det naturskønne område ved Cinque Torri, hvor de mærkværdigste klippeformationer brager op i naturen. Overnatning i Lagazuoi i 2.752 meter højde er ubeskriveligt. En flottere udsigt fås ikke.

Den tidligere OL by Cortina d´Ampezzo besøger vi på vores fjerde dag. Især skiområdet ved Tofana skiller sig ud. Gode stejle pister, der er bredere end en fodboldbane, gør, at man virkelig kan få fart på skiene. Når pisterne samtidig er mennesketomme, så bliver det ikke mindre sjovt.

Tilbage til Canazei

Fællesskabet i gruppen vokser fra dag til dag, og snakken går allerede på, at vi alle skal af sted samme tid igen næste år. Da vi efter fem suveræne dage når tilbage Canazei, mærker man tydeligt, at det er højsæson. Der er pludselig langt flere mennesker og liftkøer. Godt vi har været på safari i 5 dage, for der har vi heldigvis ikke bemærket højsæsonen. 

Man siger, at solen skinner meget i Canazei, og det tør siges. Vi havde hele ugen høj sol fra en skyfri himmel, og de obligatoriske pandamasker var tydelig markeret i vores ansigter.


Turen kan varmt anbefales, hvis man søger fantastisk skiløb, naturoplevelser udover det sædvanlige, god italiensk mad, sammenhold og masser af plads på pisterne. 

Du kan finde skisafarier hos Slopestar


Faktaboks om skisafari


Rifugio:
Alpehytte/bjerghytter, typisk beliggende højt i terrænet med udsigt. Varierende standard fra hytte til hytte.

Hvordan kommer man med:
Flere rejsebureauer tilbyder skisafari, ofte med udgangspunkt fra Canazei i Italien i Italien. Ovenstående beretning fra en tidligere tur.

Fysiske krav:
Turen kræver en rimelig grundform. Er formen ikke i orden bliver det nogle hårde og lange dage, men de fleste erfarne skiløbere kan deltage uden problemer

Hvor meget bagage kan man have med:
Ens kuffert bliver opbevaret i Canazei under skisafarien og man har sit udstyr i en "normal" rygsæk.
2 sæt skiundertøj, 4 par underbukser og 3 par strømper så er man mere end godt kørende. De fleste sidder i skibukser om aftenen!

Udgivet af: Rasmus Skov

Fakta om Canazei
Skiområdet: 1465-2950 m.o.h.
Byen: 1465 m.o.h.

1200 pister i alt
360 km blå
720 km rød
120 km sort

Lifter: 450 stk.

Slæbelifter: 159
Stolelifter: 220
Kabinelifter: 71

Mere om skiferie i Canazei

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen