« Til oversigten

Abtenau - Småt og hyggeligt

Lidt syd for Salzburg ligger denne lille perle. Abtenau byder ikke på mange pistekilometer, dog byder skisportsområdet på meget andet og så er billigere, end de fleste østrigske skiområder.

Abtenau er nok det de fleste af os skiløbere vil kalde for en lille og ukendt skidestination. Området er ikke fantastisk stort og i skiløbsverdenen kan den ikke tilbyde det mest varieret skiløb. Skiområdet er todelt og det ene sted tilbyder ikke meget skiløb, men er et fint let øvet område, hvor man kan få øvet sin teknik. Det lidt større område, som ligger i den anden ende af byen er lidt større og har lidt længere pister, så man kan få lidt flere sving pr. lifttur. Det område henvender sig nok til lidt mere øvet og tilbyder også lidt for dem, som gerne vil have en lille udfordring. Der kører busser fra det ene område til det andet og den kører direkte til lifterne.

Området er ikke så meget henvendt til den dygtige skiløber eller en tur med drengene fra gymnasiet. men mere familien som vil have samværet i højsædet.


Hør Kims rejseberetning om Abtenau her:


Pistekilometer i Abtenau

Abtenau har ikke mange pistekilometer i sig. De har kun samlet 13 km. pister, men de er vanvittigt godt udnyttet. Hver en enkel cm. er vel udnyttet og kan bruges helt ud til kanten. Som sagt i indledningen af artiklen, så har Abtenau noget til næsten alle niveauer. Ekspert skiløberen vil dog nok kede sig relativt hurtigt, da hele området kan nås på en dag og nok køres igennem mere end 1 gang i løbet af ugen. Abtenau er for familien som gerne vil andet end skiløbet og gerne vil have samværet i højsædet. 

De “store” område i Abtenau 

Afterski i Abtenau

Man tænker nok lige når man hører om området, at afterskien ikke er for stor. Og det har man fuldstændig ret i. Der findes faktisk sket ikke noget afterski i Abtenau, men der findes mange andre hyggeting. Bl.a. fakkeloptoget der afholdes en gang om ugen og som går lidt op i terrænet op til en resturant. Ved ankomst til restauranten vil der være lokal musik, som bliver spillet afsted med fuld fart. En oplevelse værd en aften. Desuden er ølpriserne en del billigere end rundt omkring i Østrig.

Her er en af de store brede pister, som du får for dig selv

Aktiviteter i Abtenau

Når skiløbet nu er lidt begrænset i Abtenau, så må der vel være en masse aktiviteter man kan give sig i kast med. Her er det nemlig helt korrekt. Abtenau tilbyder alverdens af muligheder for underholdning udover skiløb. Her kan man bl.a. give sig i kast med kælkning på deres 3 km. lange kælkebane, med fuld fart på. Hvis man gerne vil have teknikken helt på plads på ski, men også gerne vil prøve kælkningen, så skal man ikke være bange. De har nemlig også aftenkælkning, hvor du kan kælke på en oplyst piste. Derudover har de sneskovandring, fakkeloptog og meget andet. Sneskovandring er ihvertfald en sikker vinder, hvis man gerne vil opleve terrænet på en anderledes måde. 

En af de mange aktiviteter er af give den gas på kælkebakken, som er oplyst


Priser i Abtenau

Vi har allerede fortalt om ølpriserne, som er noget lavere end resten af Østrig. Men resten af priserne er ligeledes lavere. Liftkortet koster kun 155€ for 7 dage, hvor f.eks. Sölden ligger på 325€. Noget af en besparelse at komme afsted med. Derudover er hotelpriserne også lavere og kan sagtens gøre det lige så godt som mange andre områder. 

En ting er at priserne ikke er dyre her, udover det, så skal i ikke slåse med mange andre på pisten


Alt i alt..

Abtenau har meget andet en ski i højsædet. Skiløbet er omdrejningspunktet, men fokusset er på familiesamværet og hyggen i rolige omgivelser, uden en helt masse hurlumhej. Hvis man gerne vil have en ferie med lidt skiløb og en mange andre aktiviteter, så er Abtenau en god mulighed. Desuden skal det nævnes, at hvis man kører selv, så er muligheden for skiløb i andre områder også en mulighed, for heller ikke særlig mange penge.

Læs mere om skiferie i Abtenau her


Hør om skiferie i Abtenau fortalt af børnene Anne, Hjalte og Marika:Skiferie forslag i Abtenau

Hotel Der Abtenauer Hotel Der Abtenauer Bil fra 1.813,-/pers.
Hotel Goldener Stern Hotel Goldener Stern Bil fra 2.372,-/pers.
Gasthaus Landhotel Tra... Gasthaus Landhotel Tra... Bil fra 2.226,-/pers.
Aktiv- & Wellnesshotel... Aktiv- & Wellnesshotel... Bil fra 3.029,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning