« Til oversigten

Obertauern – lækkert effektivt pisteskiløb

Obertauern i Salzburgerland bød på lækre pister.

Fredag den 12. december var der i Skisport.dk’s lille testteam stemning for lidt godt pisteskiløb. Vi kiggede os derfor omkring efter nærmeste ikke-gletscherbaserede destination med fleste lifte og pister åbne. Valget faldt på Obertauern i Salzburgerland.

Vi har tidligere været forbi Obertauern og blev den gang lidt småforelskede, så det passede os fint at kigge forbi igen.

Hele terrænnet var endnu ikke åbnet (knap 20 lifte var åbne) og vi kunne godt se at vinteren endnu ikke havde budt på imponerende mængder natursne. Men alligevel kom vi op til en by som lignede et postkort med sne på tagene, sne på træerne og sne på vejene. Dejlige og smukke syn for en snehungrende flok som vores.

Vi ramte Obertauern på en fantastisk skyfri dag med 4 graders frost. Pisterne stod skarpt og velpræpareret og helt uden sten eller andet snavs. Vi var ganske imponerede. Det var forrygende pisteskiløb. Sidst på dagen blev de nederste pister ned mod byen en anelse hårde/isede, men ikke værre end at man uden problemer kunne køre i bund og helt ned til p-pladsen.

Skiløbet udenfor pisterne bør man holde sig fra lidt endnu (også på udlejningsski :)) – og afvente et par snefald. Men står man og skal til Obertauern i julen skal det nok blive fint. Ingen panik i Obertauern overhovedet – de har styr på både snekanoner og snestatistik.

På vej “hjem” fra Obertauern kom vi iøvrigt forbi mere udprægede dansker-destinationer som Flachau, Wagrain og St. Johann im Pongau. Alle stederne var der godt gang i snekanonerne på pisterne som fører ned til byen. De har alle åbnet for sæsonen og skiløbet er i gang. Vi kan ikke udtale os om pisterne oppe i terrænnet, men vurderet nedefra landevejen så det anstændigt ud. Men ingen tvivl om at de gerne vil have mere natursne fra oven. Vejrudsigten siger heldigvis at, der skulle komme noget i næste uge.

Lidt billeder og video fra smuk dag i Obertauern.


Lækre pister indbød til skiløb

Masser af hygge og lækre hytter i Obertauern – det hører sig til på en rigtig pistedag

Det var muligt at komme hele vejen rundt på en Tauernrunde – men af natur er vi solskinsryttere, så vi aflagde kun meget korte besøg på den modsatte skyggeside.

Pisteskiløb går i høj grad ud på at bevare snekontakten – den yngste og mest fotogene af deres udsendte har i vanlig stil fuldstændig misforstået opgaven på sine stive racingski

Lifterne i Obertauern er som de er flest i Østrig – ny, moderne, effektive… og med varme i sæderne.

Video optaget 12. december 2014 i Obertauern


Find skirejser til Obertauern her
Se snemelding og webcams fra Obertauern her

Blandt andet følgende rejsebureauer arrangerer skiture til Obertauern:

DANSKI
Nortlander
SnowTrex.dk

Skiferie forslag i Obertauern

Hotel Tauernhaus Wisen... Hotel Tauernhaus Wisen... Bil fra 2.272,-/pers.
Skinetworks Hotel Mari... Skinetworks Hotel Mari... Bus fra 7.201,-/pers.
Skinetworks Hotel Mari... Skinetworks Hotel Mari... Bus fra 4.496,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning