Ny gondol og stolelift til St. Anton 2021/22

Ny gondol og stolelift til St. Anton 2021/22

Østrigs største sammenhængende skiområde er altid i udvikling, og nu får to af St. Antons lifter en opgradering, og området får dermed både ny gondol og stolelift.

St. Anton er ikke bare Østrigs største sammenhængende skiområde, det er også et af Østrigs ældste skiområder, men det kan snart ikke ses længere. I de seneste mange år har skiområdet i St. Anton været i rivende udvikling, og denne fortsætter frem imod den kommende sæson 2021/22, hvor endnu to lifter i området får en opgradering. Denne gang er turen kommet til de to 2-personers stolelifter Madloch ved Zürs og Zugerbergbahn ved Zug. 


Den nye Zugerbergbahn bliver en topmoderne gondol

Zugerbergbahn har kørt i 52 år, nu får den en opgradering og bliver til gondol

Komfort og effektivitet 
Begge liftene var indtil kommende sæson 2-personers stolelifter fra henholdvis 1967 og 1969, så man må sige, at de kan gå velfortjent på pension. Når man vælger at udskifte lifter som disse, handler det både om komfort og effektivitet. Østrig er generelt kendt for at have moderne og velfungerende skiområder, hvor lifterne både behageligt og hurtigt kan fragte skiløberne til toppen. St. Anton er ingen undtagelse. Som et ambitiøst skiområde ønsker de her at give de besøgende skiturister den bedste oplevelse med mest muligt skiløb, og derfor er et effektivt liftsystem essentielt. 


Den nye Madloch lift bliver en stor opgradering til området

Den nye Madloch-lift skal dække samme strækning men tredobler pladsen pr. stol

Madloch halverer ventetiden

Den nye Madloch-lift bliver en moderne high-speed 6-personers stolelift og dermed tredobles antallet af siddepladser pr. stol. Derudover bliver alle stolene udstyret med en beskyttende bobble, som kan slåes ned i dårligt vejr. Dermed øges komforten væsentligt på den udsatte strækning. Foruden dette øges hastigheden markant og transporttiden på den 1.511 meter lange rute halveres sammenlignet med tidligere. Det tager nu kun cirka 5 minutter.


Madloch-liften bliver både dobbelt så hurtig og beskyttet mod vind og vejr. Se den røde streg med liften øverst til venstre.

Fra 2-personers stol til 10-personers gondol

På strækningen fra Zug op imod Kriegerhorn bliver den 52 årige Zugerberger 2-personers stolelift erstattet af en ny moderne 10-personers gondol. Det er en opgradering, der vil noget. Fra kommende sæson kan man sidde komfortabelt i læ og nyde de 1.460 meter op til toppen. Hvor man tidligere kunne være uheldig og sidde i kold vind i mere end 13 minutter, så tager turen nu kun 4 minutter og 30 sekunder - det betyder mindre tid i lift og mere tid på pisterne. 


Zugerbergbahn får den helt store opgradering fra 2-personers stol til 10-personers gondol

Facts om de nye lifte


Madloch

Dalstation:2.158 meter
Bjergstation:2.443 meter
Længde: 1.511 meter
Højdemeter:285 meter
Fart:5,5 meter / sekundet
Kapacitet: 2.180 mennesker / timen
Transporttid: 5 minutter


Zugerbergbahn

Dalstation:1.490 meter
Bjergstation: 2.105 meter
Længde:1.460 meter
Højdemeter:615 meter
Fart: 6 meter / sekundet
Kapacitet:  2.400 mennesker / timen
Transporttid: 4 minutter og 30 sekunder

Andre nyheder i St. Anton - 2 nye "danskdrevne" hoteller


Hotel Gabl - Nu giver Højmark danskere mulighed for at bo kun 25 meter fra Østrigs største skiområde

Dette er det 2. hotel i St. Anton til som Højmark har fået til denne vinter

Foruden de to store opgraderinger af lifter i skiområdet, så kan danske skiturister til sæsonen 2021/22 også se frem til, at Højmark har åbnet destination i St. Anton. Højmark tilbyder, foruden indkvarteringer på diverse pensionater og lejligheder, også deres 2 egne danskdrevne hoteller, Hotel Gab og Hotel Rosanna. Hotel Gabl er et nyrenoveret hotel med pool kun 25 meter fra Nassereiner- kabineliften og endeløst skiløb.Udgivet af: Sofie Ærthøj

Find tilbud på skirejser