Ny gondol i Schweiz

Ny gondol i Schweiz

Fra denne vinter forbindes de to schweiziske områder Disentis og Sedrun med en ny 70 personers gondol. Forbindelsesliften er en del af en større plan, hvor tre områder skal forbindes i fremtiden.

Nogle mener, at større er bedre – i hvert fald når det kommer til antallet af pistekilometer på liftkortet. Som konsekvens deraf har de tre schweiziske områder Disentis, Sedrun og Andermatt besluttet, områderne i fremtiden skal forbindes, så områdernes gæster får 180 tilgængelige pistekilometer, vel og mærke, uden at skulle bruge tid i en skibus eller bil.

Første skridt på vejen blev taget i sommers, hvor anlægsarbejderne til en ny 70 personers gondol, der skal forbinde Disentis og Sedrun, blev påbegyndt.

Ny 70 personers gondol

Den nye gondol er tænkt ind i landskabet, så den ”forstyrrer” naturen mindst muligt. Eksempelvis bliver bygningerne ved dal- og top-stationen holdt i et minimalistisk design med store glaspartier. Designet betyder desuden, at størstedelen af gondolens dele – fx de enorme svinghjul – er synlige for de mange turister – en sjov og god detalje, som nok skal fascinere mange.  


Gondolen skal være ved den røde liftstreg

Teknisk data

Kapacitet: 600 personer i timen
Hastighed: 8 m/s
Start: 1.479 meters højde
Slut: 2.203 meters højde
Samlet længde: 2.262 meter
Tid, bund til top: 5,6 min.

Se alle skirejser til Schweiz
- Hoteller
- Lejligheder

Se alle skirejser til Disentis

Udgivet af: Jesper Varming

Rejsebureauer til Disentis
Fakta om Disentis
Skiområdet: 1227-2833 m.o.h.
Byen: 1227 m.o.h.

60 pister i alt
20 km blå
30 km rød
10 km sort

Lifter: 9 stk.

Slæbelifter: 3
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Disentis

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen