« Til oversigten

Kühtai - for den øvede skiløber

Hvis du søger udfordringer som er lidt mere krævende, så er Kühtai et godt sted at lade dig udfolde. Området er snesikkert, der er ingen kø ved lifterne, og så byder Kühtai på ski in/ski out,

Der er meget få skisportssteder i Østrig som tilbyder ski in/ski out. Det vil sige, hvor du praktisk talt kan gå fra morgenmaden og ud på pisten uden først at skulle transporteres hen til en lift med enten skibus eller i bil. Kühtai i Tirol er et af stederne med ski in/ski out. Faktisk så findes der slet ingen skibusser i den lille dal, som ligger i godt 2.000 meters højde ikke langt fra Innsbruck. Du behøver heller ikke tænke på, at skrabe bilen fri for sne før I skal hjem, for alt i Kühtai ligger i gå-afstand fra dit hotel eller pensionat. 

Se videoanmeldelse af vores besøg i Kuhtai

Masser af sne 

Kühtai er meget snesikkert. Dels ligger området højt i forhold til så mange andre skisportsteder, og dels vender bjergene på en sådan måde, at sneen gerne vil falde i Kühtai og når solen så er fremme er temperaturen så tilpas lav, at den ikke smelter sneen før i begyndelsen af sommeren. Det giver de idéelle forhold for os skiløbere som ikke er videre begejstret for kunstsne. Godt nok har de et kunstsne-anlæg i Kühtai, men det er meget sjældent i brug, da det ofte sner ret meget i dalen. Sneen i Kühtai er hverken for hård eller for blød, hvilket jo igen er med til at sikre de optimale skisportsforhold.

Der er altid masser af sne i Kuhtai

Ingen kø ved lifterne

46 pistekilometer har Kühtai at byde på, og langt de fleste pister i området er røde. Skiløbet starter i 2.020 meters højde op til 2.500 meter, og selv om der altså på papiret kun er 46 pistekilometer at boltre sig på, så virker området meget større end det egentlig er. Måske fordi pisterne er mere udfordrende end så mange andre steder. Og så er det et kæmpe plus, at der ingen kø er ved lifterne. Vi har besøgt Kühtai i marts 2019 og her oplevede vi ikke én eneste gang at være i en lift-kø i mere end et minut. Det er klasse - for du er jo ikke taget på skiferie for at stå og spilde tiden ved liften, vel?

Du er altid garanteret masser af plads på pisterne og ingen kø ved lifterne

Ikke for nybegyndere

Som skrevet i forrige afsnit, så er langt de fleste pister i Kühtai røde. Området er dog et bevis på, at man ikke altid skal tage det for gode varer, hvilke farver pisterne rundt omkring har. I Kühtai har pisterne en sværhedsgrad som gør, at farven på de fleste pister burde være sort. Der er masser af udfordringer på de fleste pister i Kühtai, og der er også flere af pisterne som har ret lange nedfarter. Dermed er det så også sagt, at Kühtai ikke egner sig til nybegyndere, da området ikke som sådan har deciderede begynder-pister. Her er godt nok både skiskole og “ski-børnehave” - men der er andre skisportsteder, hvor nybegyndere og små børn vil få mere ud af anstrengelserne end de vil få i Kühtai.

Selvom det ikke er begyndervenligt, får du stadig gode brede pister uden andre mennesker

Gode priser på liftkort

Prisen på liftkort også også værd at tage med i overvejelserne for den næste skiferie. 210 euro koster en uges liftkort i højsæsonen. Det er en ret god pris, hvor du får masser af skiløb for pengene. Er du bange for, om du kommer til at mangle pister, så kan vi berolige dig med, at liftkortet også gælder til nabo-destinationen Hochoetz, hvor du så får yderligere 39 pistekilometer at slå dig løs på. Kühtai og Hochoetz er desværre ikke sammenhængende, men godt 20 minutter i bil kan de fleste klare, hvis det handler om at få uopdagede pister under skiene.  

Du løber ikke tør for pister i området

Husk at handle inden ankomst

Hvis du er typen, der mener at ægte østrigsk afterski med skummende fadøl, små skarpe, højt humør og dans på bordene er en fast bestanddel af din skiferie, så er Kühtai ikke lige stedet. Selvfølgelig findes der små listige steder i Kühtai, hvor der serveres fadøl og Jägerbombs, men det er ikke steder du vil se tilbage på og længes efter. Kühtai er skiløb - og kun skiløb. Og så er det jo bare et kæmpe plus, at her er snesikkert til langt ind i året, at der er ski in/ski out og et forholdsvist billigt liftkort. Du skal bare huske at handle inden du lander i dalen. Der er kun en enkelt lille købmandsbutik i Kühtai, og den tager sig rigtig godt betalt for almindelige dagligvarer skulle vi hilse at sige.   

Se Thomas besøg i Kühtai


Læs mere om skiferie i Kühtai her

Læs mere om Østrigs højest beliggende skiby her