Kirkerudbakken - på ski med prinser og prinsesser

Kirkerudbakken - på ski med prinser og prinsesser

Kirkerbakken ligger tæt på Oslo og er et lille en skisportsted med glimrende forhold. Skisport.dks udsendte har besøgt stedet.

Kirkerudbakken
Blot 15 minutter i bil fra færgelejet i Oslo ligger skiområdet Kirkerudbakken. Området er ikke særlig stort, men forholdene er glimrende til en smuttur. Hver dag træner den norske skielite på pisterne. Her er alt, lige fra den norske OL-snowboarder Ståle Sandbech, de norske prinser og prinsesser, til den helt almindelige norske skiløber.

Kirkerudbakken

Kirkerudbakken har tre lifter og fire nedfarter fordelt på en børnebakke, to røde pister samt en funpark med rails, bokse, hop og en halfpipe. Derudover er her en varmestue, og et af kendetegnene er de velpræparerede pister. Driftsleder Jens Munkdal sætter en ære i at holde området nypræpareret til de mange besøgende og fortæller, at han også selv nyder en tur på pisterne hver morgen.

Kræn Byskov, som har været ansat på Kirkerudbakken, fortæller: "Godt nok er Kirkerudbakken ikke særlig stor, men forholdene er gode til en weekend på ski med familie eller vennerne. Jeg var ansat en hel sæson, og jeg elskede min udsigt fra kontoret. Hver dag startede og sluttede jeg dagen med en tur i parken efterfulgt af varm kakao i varmestuen. Kan det blive meget bedre?”

Skiudlejning og undervisning

I den ældre men hyggelige lade kan man leje ski og støvler, og her er det også muligt at bestille en instruktør til at finpudse teknikken på pisterne eller i parken.

På ski med prinser, prinsesser og Ståle Sandbech

Kirkerudbakken er ikke særlig stor, men forholdene er gode, og til dagligt træner den norske skielite her. To gange ugentligt får de royalt besøg af de norske prinser og prinsesser. Derudover træner Ståle Sandbech, der er en af Norges dygtigste snowboardere, i parken.

Shopping, restauranter og natklubber

Efter en god lang dag på pisterne ligger Kirkerudbakken blot ti minutter fra Oslo centrum. Her er finder du lækre restauranter, shopping og natklubber. Så ønsker du/I en skiweekend kombineret med storbylivet, er Kirkerudbakken og Oslo et godt bud på en aktiv weekend med skiløb og shopping.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Kirkerudbakken
Fakta om Kirkerudbakken
Skiområdet: 50-200 m.o.h.
Byen: 50 m.o.h.

4 pister i alt
2 stk.
2 stk.

Lifter: 3 stk.

Slæbelifter: 3

Mere om skiferie i Kirkerudbakken

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen