« Til oversigten

Forårsskiløb i Ischgl

Skisport.dk har besøgt Ischgl i april

De fleste tror skisæsonen slutter den 1. april, og de færreste forestiller sig godt skiføre og nysne langt inde i april måned, men det findes. Skisport.dk tog ud og kiggede på forholdene.

I Ischgl er der stadig masser af liv på gaden da vi ankommer torsdag aften. Afterskiingen er så småt ved at gå i stå, selvom enkelte stadig holder fanen højt. Antallet af gæster på gaden, den gode stemning og deres kulør vidner om super forhold og høj sol. Der findes 22 pistemaskiner i området som er ved at gøre pisterne klar til næste dag, temperaturen er omkring frysepunktet.


Da vi står op fredag morgen er der is på bilerne. Lifterne åbner kl. 8.30, men vi får sneget os ind i en lift kl. 8.25 og når til toppen som de allerførste. I løbet af natten er der kommet ca. 5 cm. ny sne ovenpå de perfekt præparerede piste - forholdene er med andre ord perfekte.

180 pers. lift i toldfrit Samnaun i Schweiz

Inden vi har set os om er vi endt i Samnaun i Schweiz beliggende 1.840 meter over havets overflade. Samnaun er en hyggelig eksklusiv by som er kendt for sin status som toldfrit område. Det betyder at priserne på alt fra parfume og spiritus til skiudstyr er fantastisk lave, besparelser på op til 65 % på spiritus var ikke særsyn.

Fra Samnaun går der en 2 etagers lift op i skiområdet, liften kan medtage 180 personer og er ret imponerende, kommer du til Ischgl eller Samnaun, så snyd dig ikke for en tur med denne lift.


Høj standard på pister = Høj prisniveau i Ischgl

De næste dage blev brugt i det store område med 42 lifter som alle er af ekstrem høj standard, de seneste 5 år er der brugt mere end 750 mio. Danske kr. på at forbedre og udskifte lifte i området, det mærkes tydeligt. Der findes pister i alle sværhedsgrader og for begyndere flere gode øvebakker og naturligvis skiskoler.De gode sneforhold og muligheden for at løbe på ski helt ned til byen skyldes den høje beliggenhed, 90 % af skiområdet ligger over 2.000 meters højde, derudover findes et stort sneanlæg. Faktisk bruges der kr. 30,- til produktion af kunstsne for hvert eneste liftkort der sælges hele vinteren.

  


Alt i alt efterlader området et indtryk af meget høj standard på pisterne, i byen samt på hoteller og pensioner. Dette afspejles desværre også i prisniveauet i Ischgl. Prisen for indkvartering samt mad og drikke er højere end på de fleste andre Østrigske skisportssteder. Men alt i alt bestemt anbefalelsesværdigt.


Forårsskiløb i Ischgl


Skiferie forslag i Ischgl

Hotel Persura Hotel Persura Bus fra 8.190,-/pers.
Hotel Persura Hotel Persura Fly fra 8.990,-/pers.
Hotel Seiblishof Hotel Seiblishof Bil fra 4.276,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning