« Til oversigten

Skiløbere fra 57 nationer træner hos os på Hintertux

Dybest inde i Tuxertal ved Zillertal ligger Hintertux Gletsjeren – Østrigs højst beliggende skiområde med hele 3250 højdemeter. Hintertux er velbesøgt!

Hintertux kan rumme alt fra freestyle skiløberen til hygge skiløberen, samt dem der træner frem til World Cup’en. Dette skyldes en stor variation af pister og parker, samt forhold som stort set altid er fantastiske grundet højden. Dertil kommer det, at Hintertux samtidig er Østrigs eneste helårsåbne skiområde, hvorfor det ikke kommer som en overraskelse, at netop denne gletsjer er populær hos mange.

Områdechefen ved Hintertux Gletsjeren er 60-årige Jürg Tarmann, som her åbner op for, hvordan det er at arbejde ved Hintertux, samt hvilke udfordringer der kan opstå, når skiløbere fra hele verden valfarter til for at prøve de østrigske forhold af. 

Læs interviewet herunder

Hr. Tarmann, hvor mange nationer benytter sig årligt af pisterne på Hintertux Gletsjeren?

Sidste år trænede skiløbere fra 57 nationer her. Herunder hold fra USA, Sydkorea, Australien, Tyskland, Belgien, Italien, Bosnien, Libanon, Slovenien Tyrkiet, Cypern, Grækenland, England, Frankrig, Spanien og naturligvis Østrig. 

Foto: Hintertuxer Gletcher

Områdechefen Jürg Tarmann sammen med det slovenske ski-team

Hvor mange pister må De koordinere, og hvordan besluttes det, hvilket hold der får hvilken pist?

Om sommeren har vi 30 træningspister til rådighed. Da alle hold skal træne, så skal det organiseres og koordineres godt. Børn kører på en anden radius ski end voksne, kvinder kører på andre end mændene. Grundlæggende skal træningsforholdene være ens for alle. Nogle trænere vil gerne snyde sig til, at deres hold får de bedste forhold. Jeg ser altid holdene an og sammenligner eksempelvis point hos FIS-løberne. Når det er nødvendigt griber jeg ind eksempelvis, hvis et hold bruger for meget plads. I det store og hele så er koordinationen en stor logistisk opgave. Når hold fra den anden side af Atlanten kommer for at træne hos os i tre uger, så skal det hele fungere perfekt. Alle må overholde FIS-reglerne og de internationale konkurrenceregler, sikkerheden kommer i første række. Derfor må alle hold underskrive en aftale inden træning. Denne findes nu på 16 forskellige sprog. 

Bliver World Cup vinderen prioritet højere eller behandlet anderledes end ungdomshold?

Nej, hos mig bliver alle behandlet lige uanset om man ung eller professionel. Jeg siger altid, uden ungdom har vi ingen fremtid.

Helt ærligt: Er der ingen forsøg på bestikkelse?

Nej, det er der ikke. Det ville heller ikke gå. Og når det skulle ske – som for nyligt – at en har medbragt en god ost, så siger jeg ligeud: Skær den ud og tag den med til træning og spis den sammen. Det virker rigtig godt her hos os ved Hintertuxer Gletsjer. Det udvikler også venskaber, eksempelvis mellem det iranske og det amerikanske team, som sågar havde byttet trøjer. I sport sker der ting, som desværre ikke fungerer i politik.

Foto: Hintertuxer Gletcher

57 nationaliteter træner på Hintertux og der er god sportsånd!

Kan man som amatørskiløber eller boarder også benytte jeres område, selvom man ikke træner til den næste World Cup?

Selvfølgelig, vi har plads til alle. Pisterne til amatørerne er ikke reserveret. Tværtimod, så burde alle gæster have en gratis tur. Træningsbanerne til styrtløb og Super G er integreret i skiområdet på steder, hvor den almindelige skiløber sjældent kører, eksempelvis under lifterne. Disse pister forberedes kun til raceløberne. Ellers så laver vi korridorer til atleterne, hvor de kan træne i fred. I foråret kommer der mange gæster på autografjagt – med succes. Det gør holdene gerne.  

Pisterne bliver præpareret hele året. Hvor mange mennesker arbejder dagligt, for at man kan stå på ski hver dag?

Alene om sommeren har vi indsat 120 mennesker. Om vinteren er der flere, da skiområdet også er større der. Til sammen er det omkring 170 mennesker, som arbejder ved lifterne, billetkontoret, på pisten, administrationen eller i restauranter. 

Foretrækker De sommer eller vinter på gletscheren?

Om vinteren er jeg ikke pistechef på gletsjeren, men der er jeg skilærerchef. Jeg står også selv på ski. Ærligt talt, så stopper vinteren aldrig for mig.


Læs mere om Hintertux gletsjeren her som også er meget velegnet til efterårsski.

Skiferie forslag i Zillertal

Hotel-Gasthof Zillerta... Hotel-Gasthof Zillerta... Bil fra 3.129,-/pers.
Hotel Hauserwirt Hotel Hauserwirt Bil fra 3.596,-/pers.
Gasthof Knapp Gasthof Knapp Bil fra 2.134,-/pers.
Hotel Höhlenstein Hotel Höhlenstein Bil fra 2.050,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning