VINTERUDSALG - Se tilbud til HERRE, DAME og BØRN.
« Til oversigten

Guide: De nye Oakley Prizm 2015/2016 linser samt Oakley Flight Deck XM

I år er Oakley kommet med en af denne sæsons must have - Nu har de 5 modeller af deres Oakley Prizm linse, samt en mindre model af Flight Deck’en. Læs også vores test af Prizm linse.

Det tog Oakley 15 års udvikling at skabe den revolutionerende Oakley Prizm linse. Linserne der sidste år tog flere professionelle samt amatører med storm, er nu blevet udvidet til 5 modeller, hvor der i starten kun var 3. De populære linser har gjort at du ikke behøve 2 skibriller, som tidligere hvor man skulle have en til godt vejr og en til dårligt 

"I have one final secret weapon, which is Prizm. With this new lens i'm able to see those holes, bumps and little details in the snow that I normally wouldn't be able to see."

Se længere nede hvilken 4-dobbelt World Cup og OL vinder der har sagt dette.

Med Prizm linserne kan du nøjes med at have en skibrille, som fungerer lige meget hvordan vejret ser ud. Du slipper for at have et ekstra par goggles med i tasken, da du i stedet kan vælge den model af linse, som passer til vejret, hvor du skal hen.

Eksempelvis vil Prizm Rose linsen passe perfekt til offpiste kørsel i Japan eller andre steder, hvor du ved det kommer til at sne, samt være overskyet. Hvorimod en Prizm Black Iridium er skabt til skiområder der normalt får en masse sol. Se i tabellen hvad de enkelte linser egner sig til, og lad mig fortælle dig meget mere om hvad de mange fordele er.

(Udvalget i Prizm linser hvor du kan se, under hvilke forhold de fungerer bedst)

Hvorfor skal du vælge Prizm skibrille linser?

Med den nye teknologi, vil du aldrig se sneen på samme måde igen. Linserne gør simpelthen at synligheden af sneens konturer, små hop, huller og andre udfordringer bliver mere synlige, kontra tidligere linser. Det menneskelige øje er super følsomt over for detaljer i bestemte farver, hvilket gør at du oftest ikke kan se konturen i det hvide sne.

Med en Prizm skilinse øges de følsomme farver, så dine øjne kan adskille de forskellige omrids, så du bedre kan se ujævnheder på piste og i offpisten. Linserne arbejder med en bredere vifte af lysforhold end traditionelle linser. Dette er med til at gøre, at du ikke behøver mere end 1 par skibriller på skiferien.

De forskellige goggles og linser kan dække alt fra - høj sol til lidt skyer - Sol til lidt overskyet - Sol og overskyet. Du kan se i skemaet ovenfor hvilke linser, som virker under hvilke forhold, det er beskrevet kort herunder.

Hvad er forskellen på Prizm linserne?


PRIZM Black Iridium
Egner sig bedst ved høj sol og til dage hvor solen gemmer sig bag skyerne. 

Prizm Torch Iridium -  Prizm Jade Iridium - Prizm Sapphire Iridium
Oakleys go-to-google hvis du ønsker en skibrille du kan bruge under alle forhold. En af de mest alsidige linser på markedet, som virker fint i både sol og overskyet vejr. Torch og Sapphire linserne har samme kvalifikationer som Jade. Vil du kun investere i en skibrille, så er dette modellen. (Den eneste forskel på disse er farverne)

Prizm Rose
Linsen du skal bruge til det værst tænkelige vejr. Dog fungere den stadig fint på solrige dage.  Men kommer mest til sin ret på en overskyet dag, hvor det sner.

Har du tidligere haft en Oakley skibrille, så kan du sammenligne de nye linser med de gamle på skemaet under.

(Her kan du virkelig se hvordan de 5 Prizm linser dækker et meget større spænd af forskellige slags vejr forhold. Hvilket er grunden til, at man sagtens kan bruge dem som sin ENESTE linse.)

Hvad betyder alle de her smarte specifikationer og fordele for dig?

Alt i alt handler det om at have det sjovt når man står på ski. Jo bedre man bliver desto sjovere er det. Men for at blive god eller bedre på ski, så skal der være styr på en ting - det mentale!

I starten på ski, kan man være meget usikker og bange for at vælte, køre for stærkt osv. Hvis der er noget som kan ødelægge en skioplevelse for rigtig mange mennesker og især nybegyndere, så er det dårligt vejr. Man bliver utryg ved det, og mister lidt lysten til at stå på ski. Der hvor en Prizm linse kan hjælpe dig der, er ved at gøre dig mere sikker i dit skiløb. I takt med at du ser bedre (kontra en tidligere linse) så vil du automatisk, få mere mod, til at få mere fart på og stole mere på dig selv.

Mentalt vil du derfor være mindre usikker end tidligere, grundet et bedre syn over hele dagen, hvilket i det lange løb gerne skulle gøre dig mere modig, og i sidste ende give dig en bedre skioplevelse, som selv et møgvejr ikke helt kan ødelægge.

Lindsey Vonn kører med Oakley Prizm og har sagt citatet i toppen af artiklen.

Er du en grejfreak, der vil have det bedste af det bedste, så er Oakleys Flight Deck XM med prizm linse klart et godt bud!

(Sådan her mener Oakley selv at dit syn forbedres fra en normal skilinse til en Prizm linse)

På Skisport.dk sælger vi Oakley Prizm til modellerne A-Frame 2.0, Canopy 80, Crowbar, Flight Deck, Flight Deck XM med Prizm linserne Prizm Jade Iridium, Prizm Torch Iridium og Prizm Black Iridium.

Vil du læse mere om Prizm, så har vores udsendte tidligere testet linsen.

Læs test af Oakley Prizm linse her

Oakleys helt nye skibrille – Oakley Flight Deck XM

Den nye Flight Deck XM, giver et bredt udsyn til personer med et medium størrelse ansigt. Oakley har udvidet deres populære Flight Deck model til en mindre model. Selve modellen er inspireret af piloters visir hjelme.

Brillen er lavet med en low-profile frame, der gør at du får et større synsfelt, samt en dugfri goggle der passer perfekt med din skihjelm. Samtidig har modellem en tre-lags fleece polstring, der så du ikke kommer til at fryse på kolde dage.

Brillen der fås med Prizm linser er 100 % UV-beskyttende. Ønsker du en brille til et større ansigt, så vælg storebroderen Flight Deck.


(Oakley Flight Deck XM, er modellen lige lidt mindre end storebroderen)

Har du spørgsmål omkring modellerne så skriv endelig til os på info@skisport.dk 

Se flere Oakley skibriller her


Skibriller / ski goggles