« Til oversigten

Den populære gondol i Åre skal rives ned

Den ikoniske gondollift i Åre skal rives ned. Den 40 år gamle lift er umoderne og for gammel siger destinationchefen. Den kostede 7 mio. og endte med at koste 70 mio.

Skiverdenen delt i to

Af de mange turister i Åre, som hvert år kommer på besøg, er vandene delt når det kommer til diskussionen omkring Åres gondol. Nogle er af den overbevisning at det er fuldstændig vanvittigt at tage den ikoniske lift ned, mens andre er enige med destinationchefen, at liften er umoderne, ineffektiv og ikke tidssvarende længere.

Man må da også give destinationschefen lidt ret, da liften kun kan tage 400 pers. i timen, hvilket er ca. 1/6 af hvad de moderne lifter rundt omkring i Europa kan tage. En ting er de fleste dog enige i. At Åres mest ikoniske lifts nedtagen bliver en sorgens dag. 

Foto: Skistar / Ola Matsson

Det flotte landskab kan ikke længere nydes fra liften


Hvad erstatter gondolen?

At gondolen/kabinen ikke længere kan levere det nødvendige for Åre er ingen hemmelighed. Den er gammel og kan simpelthen ikke længere fragte nok folk i timen, til at kunne blive ved med at være i drift. Så det får jo en til at tænke: “De må have sørget for en erstatning, som er god og effektiv”.

Det er desværre bare ikke helt rigtig. For i skrivende stund er der endnu ikke fundet en erstatning for liften og det ser ikke ud til at der er en lige på tegnebrættet som sådan. Det kommer til at påvirke hvordan man kommer op i området bedst. Da man får kunne tage turen direkte fra Åre by og op til toppen, skal man nu virkelige ud på en lang tur, for at komme godt op i området, med minimum tre lifte. Det kommer til at presse området i de populære uger. 

Foto: Skistar / Ola Matsson

Turene under liften er nu en saga blot


Åre liftkort stiger

Man skulle tro, at når nu der fjernes en lift, som sørgede for at man kunne komme op til toppen relativt nemt, så ville prisen ikke stige. Dette er dog ikke helt sandt, da prisen på liftkort stiger til næste sæson. Hvordan dette hænger sammen har mange prøvet at finde ud af, men der spekuleres lidt i, om det ikke kunne være fordi de skal have samlet penge ind, til en ny lift, som kan erstatte liften. Det er både dags-, uge- og sæsonkort som stiger i pris.

Foto: Skistar / Ola Matsson

Sådan ser 70 mio. kr. ud

Hvordan kan 7 mio. blive til 70 mio?

Liften som i 1979 blev indviet havde haft sine problemer. Hele byggeriet var budgetteret til 7 mio. kroner. Dette i sig selv er rigtig mange penge og var en kæmpe katastrofe for Åre, da det endte med de svimlende 70 mio kr.

Da liften blev indviet var kabinerne gule og blev kaldt Sveriges største hængekøje, Den 70 mio. kroners dyre investering har nu sunget sin sidste sang og vil forventeligt blive lagt i seng til september. 

Åre er et fantastisk skiområde, så vi håber på, at der kommer en fantastisk nyhed til området, som kan hjælpe mod de lange liftkøer, som kommer i de populære uger. 

Læs mere om skiferie i Åre her

Skiferie forslag i Åre

Åregårdarna 45m2 - 4... Åregårdarna 45m2 - 4... Bil fra 493,-/pers.
Åregårdarna 50-60m2 ... Åregårdarna 50-60m2 ... Bil fra 480,-/pers.
Nya Lundsgården 40m2 ... Nya Lundsgården 40m2 ... Bil fra 712,-/pers.
Nya Lundsgården 50m2 ... Nya Lundsgården 50m2 ... Bil fra 516,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder