De Brede Planker
Nyhed fra De Brede Planker. Se oversigt med alle nyheder fra De Brede Planker her
« Til oversigten

Ski Touring i Sogndal

Til vinter lancerer vi en ny destination og et nyt eventyr. I samarbejde med en af Danmarks mest erfarne OFFPISTE skiløbere, Martin Schøber, kan du komme med til et af de smukkeste bjergområder på vores breddegrader, nemlig Sogndal i Norge. Her kan du opleve skiløb fra bjergets top til fjord og vand .

Denne tur er udelukkende en Ski Touring tur. Det er en anderledes form for OFFPISTE skiløb, hvor man ikke bruger lifter. Du bruger derimod din egen rugbrødsmotor til at bestige fjeldene. Man går selv op med hjælp fra specielle støvler, ski og bindinger. En lokalkendt dansk guide vil vise dig rundt. Det er din garanti for at skiløbet bliver bedst muligt, at oplevelserne bliver i særklasse og at der er fuldstændig styr på sikkerheden.

Sogndal er et af Norges bedste og mest alsidige bjergområder for OFFPISTE skiløb og Ski Touring. Her er fladere fjelde med godt adspredte træer, høje alpine toppe og fastland europas største gletscher, Jostedalsbreen, ligger lige i baghaven. Sogndal er et Norges mest snesikre områder og ”Norges frikjøringshovedstad”. Med andre ord har det alt, hvad man som skiløber kan ønske sig. Og så kan du godt glemme alt om alpernes stress og jag. I de norske fjelde er der rigeligt med plads.

Turen henvender sig primært til dig, som har prøvet kræfter med OFFPISTE og Ski Touring før, og som gerne vil udvikle dig yderligere. Fysisk behøver du ikke være i marathon-form, men vi går op til, og omkring, 1000-1500 højdemeter om dagen, så almindelig fysisk aktivitet er et kæmpe plus. Vi vil primært gå med skind under skiene, skulle det blive nødvendigt, vil vi tage skiene på rygsækken og gå det sidste stykke mod toppen. Det er skiløb kombineret med fysisk aktivitet i skønne naturomgivelser.

Den danske guide Martin Schøber er en af danmarks mest erfarne OFFPISTE skiløbere, Ski Touring ekspert og er til daglig bosat i Sogndal, hvorfra han i vinterperioden dagligt står på ski. Han har derfor et intimt kendskab til bjergene og sneen. Han vil i løbet af ugen dele ud af hårdt optjente tips og tricks til Ski Touring, så du kan lære og blive bedre.

Læs mere på:
https://debredeplanker.dk/aktive-rejser/sogndal-ski-touring/

Næste »« Forrige

Se flere nyheder fra De Brede Planker - Se alle nyheder