Vinterens nyheder i Åre: Ny ekspreslift og snowpark

Vinterens nyheder i Åre: Ny ekspreslift og snowpark

Sveriges skihovedstad Åre byder på en række nyheder i vinteren 2022/23.

Den største er den nye ekspreslift Stjärnliften, men også en helt ny SkiStar Snow Park i Duved, som i samarbejde med SkiStar-ambassadør og OL-medaljevindere Jesper Tjäder præsenteres denne sæson. Der bliver også forbedret sneproduktion og udvidede åbningstider, som giver skiområdets gæster en endnu bedre skiferieoplevelse.

I det centrale Åre er der præmiere på Stjärnliften, en ny ekspreslift, der skal erstatte den gamle Worldcup-lift til kommende skisæson. Den nye 6-stolelift forbedrer liftkapaciteten betragteligt, da den gamle lift var en 2-stolelift. Stjärnliften er 765 meter lang og har en kapacitet på 2.600 personer i timen om vinteren og 1.000 personer i timen i sommersæsonen.
Turen tager 2 minutter og 33 sekunder med en hastighed på 5 m i sekundet. Den nye ekspreslift er en del af arbejdet for at sikre et godt flow på destinationen uanset vejr og vind, og den nye lift er bygget med ekstra features for at gøre den vindsikker og for at sikre, at gæsterne kan få mere ud af tiden på pisterne. Liften er den første lift i Sverige, der er bygget til både vinter og sommerbrug. Om sommeren er det ikke skiløbere men cyklister, der bruger liften med deres mountainbikes.

- Det føles fantastisk, at vi nu kan forbedre kapaciteten i det centrale Åre til vinteren med vores nye topmoderne ekspreslift, Stjärnliften, som er et vigtigt skridt i vores arbejde med at vejrsikre Åres skisystem. En anden nyhed, som jeg er glad for, er, at vi nu kan tilbyde vores klassiske morgenskiløb både i Åre By og nu også i Duved klokken 8 om morgenen. Hos os er der noget for enhver smag i alle skiområder og for alle aldre og niveauer, siger Sebastian Thomasson, destinationschef for SkiStar Åre.

Et udvalg af nyheder og forbedringer i Åre:

  • En ny SkiStar Snow Park bygges i Duved sammen med SkiStars ambassadør OL-medaljevinderen i Slopestyle, Jesper Tjäder.
  • Ny skicrossbane bliver bygget i området Duved i Åre.
  • Knapliften Mini Tege bliver erstattet af en mere moderne og driftssikker lift med en kapacitetsforøgelse.
  • Udvidet åbningstid med morgenskiløb i Duvedområdet kl. 8.00 hver dag med brug af kabelbanen, og aftenskiløb med en ekstra aften i både Duvedområdet og liften VM 8 i Åre by hele sæsonen inklusive vinterferieugerne.
  • Jordforbedringer i SkiStar SnowPark Bräcke, for at mindske snebehovet i rød og sort bane og gøre det muligt at åbne snowparken tidligere på sæsonen. Det mindskede snebehov er også vigtigt ud fra et bæredygtighedsperspektiv.
  • Snekanonsystemerne udvides yderligere i Duvedområdet og i det centrale Åre og sikrer dermed sneproduktion på flere pladser og med bedre rækkevidde i skiområderne.

Øget efterspørgsel på skiferier med tog

Flere og flere vælger at tage toget, når de vil på skiferie. Det gælder særligt for de personer, der kigger mod de nordiske ski-destinationer. Hvis du vil rejse med tog til eksempelvis Åre, kan du let tage toget direkte fra Københavns Hovedbanegård. Herudover kan du overveje at finde togrejser direkte fra Malmö, hvorfra flere direkte tog kører nordpå.

Flere danske rejsebureauer tilbyder pakkeløsninger med direkte tog til Åre. Du kan endda også tage et  nattog og rejse med høj komfort. Så kan du være frisk og veludhvilet, når du ankommer i Åre. 

Thomas Andreasen, Direktør hos FJÄLLFERIE, udtaler: 

"I de seneste år har vi oplevet en øget efterspørgsel på skirejser med tog. I forbindelse med det har det været vigtigt for os hos FJÄLLFERIE at kunne møde den øgede efterspørgsel på komfortable og grønne skirejser. Med vores løsning kan de rejsende få hele 8 dage på ski og ankomme veludhvilet til enten Åre eller Vemdalen i Sverige". 

Find din togrejse til Åre hos FJÄLLFERIE eller Dansk Bilferie 
Find din togrejse til Vemdalen hos: FJÄLLFERIE eller Dansk Bilferie 

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen