Norge melder om perfekte forhold og fint med sne

Norge melder om perfekte forhold og fint med sne

Til trods for en varieret januar med varmegrader, skal man ikke frygte skiferie i Norge. Der er fint med sne siger Camilla Sylling Clausen fra Alpinanleggenes Landsforening.

Januar har ikke været god ved de lavtliggende skiområder. Og de destinationer som ikke har de bedste faciliteter til at producere sne har været udfordret. Men i de mest populære skiområder, som oftest ligger lidt højere oppe, og hvor de er verdensmestre i at producere sne, er forholdene rigtig fine.

Efter en lille rundspørge hos de kendte skiområder, ser det ud til at gæster som skal til Norge i uge 7, godt kan glæde sig til at køre på ski i et vinterklædt landskab. Der er faldet sne flere steder i løbet af uge 6, hvilket har givet optimale forhold til at skabe gode pister. Samtidigt skulle der være mere sne på vej til flere af områderne. 


Her er et frisk billede fra Hovden, som har fået sne de seneste par dage


Her er snedybderne fra de mest populære skiområde i Norge:

Hafjell - 85 cm

Hemsedal - 108 cm

Kvitfjell - 100 cm

Trysil - 126 cm

Myrkdalen - 230 cm

Voss - 126 cm

Norefjell - 104 cm

Hovden - 100 cm

Sirdal - 50 cm

Beitostølen - 85 cm

Narvikfjellet - 90 cm

Gausta - 90 cm

Rauland - 85 cm

Geilo 70 cm

Se hvor det skal sne de næste 7 dage her

Se webcams fra Norge her


Hafjell er klar til uge 7


Hvad siger nordmændene fra skiområderne selv (norsk):

I Oslo Vinterpark har vi snø i hele anlegget og alle nedfarter og heiser er åpne! Vi har fått lagt masse snø den siste uken, og i tillegg har det kommet herlig nysnø fra himmelen. Bare 20 minutter fra Oslo sentrum har vi full vinterstemning og en snødybde på 50 cm – sier daglig leder Espen Bengston. 

Vi har både eventyrlige drømmeforhold i bakken på Beitostølen sier daglig leder Atle Hovi, og barnefamiliene kan glede seg til herlige skiopplevelser i vinterferien. Den nye funparken og barnecrossen er blitt svært godt mottatt.

Kristin Larsen driver alpinanlegget på Rauland. Rauland kan melde om strålende vinterforhold på fjellet. Vi har ca 80 cm med snø i terrenget og mer snø er meldt mot slutten av helgen. Alle heiser og nedfarter er åpne og vi har et fullspekket vinterferieprogram for hele familien. Fortsatt noen få enheter ledige i vinterferien så det er muligheter for etternølere, avslutter Kristin.

Ved Hovden Alpinsenter er stemningen god etter de siste dagers snøproduksjon og vi har i tillegg fått et godt påfyll med natursnø. Anlegget er komplett og alle bakker er åpne. Det er god vinter her oppe, både i preparerte løyper og ikke minst i terrenget. Blå- og Rødparken fremstår som svært velholdt og de store XL hoppene i den lange linjen er virkelig XL. Her får alle i familien masse skiglede. Snødybde i terreng 100 cm og i løyper 60 cm – hilser daglig leder Sture.

Sjølv om det er grønt på Vossevangen, så er det full vinter til fjells. Med 155-165 cm snødybde ligg forholda til rette for ein kjekk og aktiv vinterferie på Voss. Den nye gondolbana frakter deg enkelt og miljøvenlig frå Voss stasjon (56 moh) til Hangurstoppen (820) på under 9 minutt. Herfrå skrir du rett ut i løypene i Vestlandet sitt største skisenter. Me har eit rikhaldig vinterferieprogram med mykje moro for både små og store. Skikurs, familieaking, karnevalskirenn og skidemo er berre noko av det som skjer hjå oss, sier daglig leder Anna Bryhn.


Kaia Finne er daglig leder hos Myrkdalen fjellandsby og der er det store smil: - Fantastiske forhold i Myrkdalen! Me har fått mykje snø og heile anlegget er tipp topp. Vinterferien står for tur og det er veldig mykje kjekt på programmet. Parken er shapa og vi gleder oss til alle kommer vestover! 


Kun 1 1/2 time fra Oslo skilter Norefjell med over 1 meter med snø.  Hver dag i vinterferien går det skibuss fra Oslo til Norefjell.  Norefjell i vinterferien har et fullt aktivitetsprogram for alle aldre, hilser markedssjef Kenneth Larsen


Både Hafjell og Kvitfjell har eventyrlige vinterforhold. Våre gjester som kommer er svært overrasket over både kvaliteten på snøen og prepareringen. Tørr, flott snø. Hafjell og Kvitfjell ligger i det snøsikre beltet og har de beste forutsetninger for skiopplevelser i en situasjon der klima er i stor endring. Det er masse snø både i bakker og på fjellet. ?- Det er nesten litt vondt å sitte inne å se våre gjester kose seg i bakken. Jeg har lyst til å være ute sammen med dem, sier kommersiell leder Marit Lien. Nå gleder vi oss stort til vinterferien, og til å kunne gi våre gjester bakker av olympisk kvalitet.

Markedsansvarlig Anne Lise Dokken melder følgende fra Hemsedal - Alle heiser og bakker er åpne til vinterferien og vi har hele 108 cm snø i terrenget nå og vi venter mer de kommende dagene. Det er et fantastisk vinterlandskap for de som ønsker seg skikkelig vinter og perfekte forhold i bakkene. Alle 4 parker, barneområdet og vår skicrossarena er også åpne så her er det noe som kan friste alle og enhver i tillegg til off-piste kjøring for de som ønsker det.

Hos Gausta er forholdene bra! Ingrid Kraappa forteller at de har en del nysnø og at mer er på vei i neste uke. Gausta har fullpakket program for store og små og alt du trenger å vite finner du i Gausta sin egen app.

I Trysil er det strålende vinter og fine forhold. Ifølge salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil, Turid Backe-Viken, er alle bakker og heiser åpne. I Norges største skianlegg er alt klart til å ta imot vinterferiegjestene. – Fjellet er kledd i hvitt og folk storkoser seg i bakken Den siste uka har vi fått solide påfyll av nysnø og snødybden ved tregrensen er nå hele 126 centimeter i terrenget. Alle parker, arenaer og det som krydrer skiopplevelsen er på stell. 

Foto: Ola Matsson

Trysil er et af de steder, hvor der kommer rigtig mange danskere i uge 7


I Rauland er der fint med sne

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen