Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat
5 grunde til at Aspen er toppen af poppen

5 grunde til at Aspen er toppen af poppen

Sofistikeret, eksklusivt, dyrt, berømtheder, luksus, high end modebutikker, store villaer og verdensklasse skiløb. Det er bare nogle af de ord, der beskriver Aspen i Colorado.

Midt i Colorado ligger en lille by med omkring 5.800 indbyggere. Byen hedder Aspen. Aspen blev grundlagt som mineby i 1878, da der var en stor mængde sølv i bjergene.

Men lykken som mineby var kort. I mange år lå byen nærmest i hi med under 1.000 indbyggere.
Men under Anden Verdenskrig forberedte den amerikanske hær sig til krigskampe i Europas bjergkæder, og træningen foregik i Aspen.
De amerikanske soldater fik øjnene op for Aspens (i dag berømte) sne, og det blev starten på Aspens omdømme som topklasse ski-destination.
I 1950 var Aspen vært for de Alpine ski-verdensmesterskaber, og byen lægger den dag i dag stadig pister til store skikonkurrencer. Herunder de prestigefyldte X-games, hvor verdens bedste freeskiiers og snowboardere konkurrerer i at lave de vildeste hop og tricks.

I anledning af X-games d. 24. januar-27.januar 2019 får du 5 grunde til, at Aspen er toppen af poppen inden for ski:

1. Sne i absolut verdensklasse

Måske har du prøvet at rejse til Alperne i Østrig eller til Trysil i Norge for så at komme frem til grønne pister uden sne. Det er ærgerligt!

For der er altså ikke meget ved:

- Kun at kunne køre halvvejs ned af bjerget, fordi der ikke er sne i bunden
- At snekanonerne kører på højtryk
- At sneen bliver iset og opkørt efter få timer på bjerget
- At skulle blive nede fra bjerget, fordi pisterne er lukkede grundet snemangel

Det behøver du ikke bekymre dig om i Aspen. I 2017 faldt der 6 meter sne. Til sammenligning faldt der kun 3 meter i Wagrain i Østrig i 2017. Så snemængderne i Aspen er større end i Europa.

Derudover er Aspens sne let og tør. Det betyder, at den meget sjældent bliver opkørt, tung eller iset.

Den lette og tørre tekstur, gør at sneen er nemmere at køre i. Du bruger ganske enkelt færre kræfter på at svinge dig gennem sneen. Så det er ikke utænkeligt, at skidagen forlænges i Aspen, alene af den grund at der er flere ture i benene.Få de sidste 4 grunde her.

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser