Specialstøbt inderstøvle ???

Ole K 04/10 2006 21:02

Jeg vedhæfter følgende tidligere indlæg i håb om at høre flere folks erfaringer.
Jeg ønsker at vide om nogle har erfaringer med om man i DK kan få lavet en inderstøvle der passer 100% til ens fod.
Jeg har ekstreme dårlige fødder og går til dagligt med indlæg.
Efter mange uger på ski og ekstremt mange smerter valgte jeg at købe mine egne, hvilket jeg til dels har været glad for. Dvs. at de er blevet varmet op mange gange men stadig slet ikke tilfredsstillende.
Min kammerat har værre fødder end mig og fik lavet nogle ved www.strolz.at, hvor han fik lavet sin egen støvle til kun 4000,-. Godt nok tog det 2 dage at få den lavet, passet til osv. men den sidder 120%.
Skal man tage derned eller er er der nogen i DK der kan det samme eller tilsvarende.
På forhånd tak!

Kommentarer:
Der er i alt 11 svar i denne forumtråd.

Rasmus Hornemann 25/10 2006 15:46

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

Men hvis du har købt den på destinationen går du bare ned i butikken og retter på dem efter dag 1.. og så er de sidste 6 dage på ski også sjove... ;-)

Mads Jespersen 27/10 2006 11:40

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

Du kan få lavet en spcialstøbt inderstøvle i surf og ski butikkerne. Inderstøvlen er af mærket conformable og koster 2000 kr. Du skal så selv have en skal fra dine gamle skistøvle f.eks.

Nicolai 12/10 2006 20:22

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

Der er flere ting du skal overveje i forbindelse hermed! Først skal du reflektere over dit niveau som skiløber, idet det ikke ubetinget er en fordel med sådan en støvle. Den overføre bevægelserne meget mere præcist, hvilket for ikke-øvede skiløbere kan være en ulempe da også de forkerte bevægelse bliver smidt ned i skiene.

Når det så er sagt, er det top nice og det bedste produkt er uden tvivl en strolz inderstøvle Dem som bliver varmet lidt op osv er ikke gode nok, især fordi de ikke holder formen ret længe af gangen. Strolz er en inderstøvle der bliver skummet og ændrer aldrig form. Jeg vil anbefale blot at købe inderstøvlen og smide den over i en anden skald, da stolz skallen er noget blødt lort. Jeg ved dette kan lade sig gøre til både Lange og Technica støvler, men er ikke sikker på den går til alle typer støvler.

Som der var en der skrev har de ganske rigitgt base i Lech am Arlberg, men jeg vil anbefale dig - hvis du er på de kanter - at tage forbi Alber Sport i St. Anton. De er rigtige kompetente og har leveret boof fitter til det Østrigske landshold.

Peter 17/10 2006 15:47

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

jeg fik lavet en 100% pas støvle i østrig. Det er det eneste der dur! Det tager mellem 1 og 2 timer. der efter skal det tørre i 12 - 14 timer, ved 20 grader ( ikke for tæt på radiatoren) Har ikke haft problemer med smerter i fødderne siden.
Peter

Rasmus Hornemann 18/10 2006 17:14

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

Jeg har aldrig haft problemer med smerter, da jeg har det problem at mine fod og led simpelthen er ekstrem smalle/tynde, hvilket gør at jeg har haft svært ved udfordrende pister og generelt begrænsede det mit tekniske niveau.

Jeg blev mange steder anbefalet Precision Ski i Val d'Isere og turen gik derfor til Valdi. Her fik jeg målt mine fødder osv, hvorefter at de fandt det smalleste par støvler de kunne finde. Det blev så et par Nordica Dobbermann med et flex på intet mindre end 130, men der var åbenbart ingen anden udvej og jeg ville have et par støvler, så jeg kunne få noget ordentlig ud af skiferien. De bad mig køre med støvlerne 1 dag inden den så blev skummet, således at jeg kunne fortælle dem hvor der eventuelt skulle tages højde for et par detaljer. Og det viste sig at være meget godt, da det medførte at jeg fik ud af at mine fødder var ret så forskellige. Herefter fik jeg så lavet en comfortable sål og en skummet inderstøvle, som i den grad passede til mine fødder. De klemmer afsindigt de første par dage... faktisk så meget at man ikke behøves at spænde skistøvlerne, men hvis man sørger for at have dem på om aftenen f.eks. når man spiser og lignende så slipper man for noget af smerten dagen efter. Efter nogle dage så går det over og så har man simpelthen den dejligste støvle... ahhhh :D For mit eget vedkommende har det gjort at jeg pludselig kører langt bedre og det er endda selvom jeg kører i et par flex 130, som nok er skudt lidt over mit niveau. De kostede 4800 men hvis det er prisen for at skiferie'erne fremover bliver dobbelt så sjove, så er det helt ok med mig ;-)

Peter 04/10 2006 21:38

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

prøv at tjekke www.snowfun.dk ... har 2 venner der har købt støvler der og det skulle være luksus ;o)

Mogens 04/10 2006 22:02

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

Kan kun tilslutte mig meningen om snowfun Roskilde, har selv for 2 sæsonner siden fået blokket mine støvler ud hvor der er knyster og knuder, samtidig fik jeg støbte såler ilagt. De er nu så lækre at have på at jeg sidste sæson glemte at skifte til sko på Hintertux gletceren og først kom i tanke om det nede på hotellet i dalen. Kender godt de Østriske inderstøvler, har aldrig hørt om de laves andre steder.

Op 04/10 2006 22:17

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

Har selv haft rigtig mange problemer med store knyster på indersiden af foden som blev flået i laser på hver eneste skiferie.
Jeg fik støbt inderstøvle efter at yderstøvlen var blevet tilpasset (efter en tur i en mikroovn) i en lille forretning i St. Anton, Østrig.
Der var udsøgt service, hvor jeg hver eftermiddag efter endt skiløb, smuttede forbi forretningen, som så finjusterede støvlerne indtil jeg var tilfreds. Jeg har nu brugt støvlerne i mange år og nyder at det nu er blevet en fornøjelse at løbe på ski.
Var i vinters på tur med en kammerat som havde fået støbt støvlerne herhjemme. Det blev hans værste mareridt trods brug af mange pakker compeed. Han ærgede sig virkelig over at han ikke kunne få gjort noget ved støvlerne og fik mere eller mindre ødelagt ferien.
Summa sumarum. Tag til en større destination. Snak lidt med guiderne/skilærerne, og få så støbt og tilpasset dine støvler der.

M 05/10 2006 01:30

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

Mit rå er, har du tid og penge så tag til Lech og få lavet de par støvle. Der er INGEN der kan, det som de kan. De bygger støvlen op omkring din fod, både inder og yderstøvle. Det er alle pengene være. Du kan også spare pengene og forsøge dig frem i sidste ende kan det blive dyrt.

Et godt alternativ til Strolz er Conformáble foam liner. En liner der skummes op omkring de fod.

Dansk importør på Conformable er Pistase ski. http://www.pistaseski.dk/index.php?id=128

International side http://www.sidas.com/b/s/307/fiches/FILE2_6670377771112100837307.pdf.

De bedste vi har her hjemme er Jørgen fra Snowfun / Drengene fra 540.

Claus Borg 21/10 2006 16:56

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

Tilslutter mig også snowfun i roskilde.. det tager lidt over en time, og jeg lover han kigger på dine fødder.

Har selv lige fået lavet mine støvler derinde og han gør alt hvad han kan for at de passer og hvis de stadig ikke passer efter du har været på skiferie, går du ind og bytter.. super nemt og 100% sikker på de passer.

Claus

Jesper Brøns 05/10 2006 04:15

Sv: Specialstøbt inderstøvle ???

Jeg har selv et par Strolz-skistøvler som er tilpasset 100% min fod og det er bare luksus. Du kan i dag finde mange forhandlere i Østrig som kan lave et sådant par til dig. Tjek hjemmesiden for Strolz. Jeg har været mange steder i Østrig, hvor jeg har set at man har Strolz.

Ulempen ved en sådan støvle er, at jeg ikke kan få støvlen på med mindre at inderstøvlen er helt tør og helst "varm". Samtidig mener nogle, at man ved at få støbt en inderstøvle rent faktisk kan få en støvle med et flex som er stivere end man måske har behov for. Derfor skal du være realistisk når du vælger yderstøvlen og ikke vælge racingmodellen hvis dit skiløb ikke berettiger til dette. Jeg har selv måttet nedgradere yderstøvlen af samme årsag.

Alternativet er at tage til Roskilde til Jørgen og teamet fra Snowfun og få tilpasset støvle og inderstøvle helt til dine fødder. Men giv dig god tid. Snowfun sælger dig ikke bare en støvle men sørger for at du får den støvle som passer dig bedst. Deres service er unik og bestemt den ventetid værd som opstår når man driver en butik med et højt serviceniveau.

Sidste år købte jeg nye støvler til min søn på 9 hos Snowfun. De blev også tilpasset efter alle kunstens regler så jeg kan varmt anbefale en sådan løsning og så taler Jørgen og hans team dansk !

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen