Sovende fødder

Henrik 29/12 2008 21:58

Jeg har lige købt og afprøvet mine nye skistøvler: Salomon Impact 8. Støvlerne synes jeg sidder rigtig godt. jeg er nybegynder med 3 dages weekend ski-erfaring fra sidste sæson. 38 år. Så der er stadig en del "fedtmule" i mig.

Nu 24 timer efter en dag på ski i Snow-dome sover den ene fod fortsat
Så er det lige jeg tænker om jeg har købt de rigtige støvler ?
jeg har selvfølgelig spændt støvlen stramt, men ikke maksimalt.

Jeg skal afsted om 14 dage til frankrig på skiferie i 7 dage.

Hvordan sikrer jeg bedst at støvlen får den bedste pasform ?

Henrik

Kommentarer:
Der er i alt 11 svar i denne forumtråd.

Mads H 04/01 2009 19:32

Sv: Sovende fødder

jeg har altid samme problem med sovende fødder, men når jeg har min formstøbte sål i er der ingen problemer, så det er en rigtig god løsning, du skal have noget som støtter dig op i svangen, så den ikke bliver trykket "flad" nede i støvlen

Jakob Hærvig 29/12 2008 22:47

Sv: Sovende fødder

Hej Henrik,
Du kan, hvis du tror, at det er pasformen på støvlen, der er skyld i den sovende fod, gå ind hos f.eks. Surf & Ski butikker og få fremstillet en specielformet inderstøvle, der er tilpasset din fod. Jeg har nu været afsted 7 uger fra august til december og i min Lange WorldCup 120 støvle oplever jeg, at mine fødder fryser ret meget, så mine lilletæer har også sover i op til en uge efter en skiferie. Jeg har ikke kunnet gøre noget, men jeg overvejer da at købe varmesåler til når jeg bare skal køre rundt useriøst :)
Klemmer støvlen på foden noget sted eller er der andre ting, som føles ubehageligt ved den?

Venlig hilsen,
Jakob

Asbjørn Nissen 30/12 2008 07:22

Sv: Sovende fødder

Hej Henrik jeg er tidligere skilære og vil gerne hjælpe dig. Først og fremmest strammer du tilsyneladende dine skistøvler for meget. Som mand skal du ikke stramme dine støvler mere end du kan gøre med 2 fingre. udover dette vil det hjælpe, hvis du hver aften massere dine fødder og tæer i noget cream. Det er et meget almindeligt problem, MEN BESTEMT IKKE NOGET DU IKKE SKAL GØRE NOGET VED!! For det er ikke særlig sundt. Desuden kan det ved hård nok kulde give lidt frost skader.
Dette er den hjælp jeg fik med samme problem af en østrigs læge og det hjalp.

Kenneth Brandt 30/12 2008 09:23

Sv: Sovende fødder

hej henrik
Mine fødder sover stadig efter sidste sæson på ski (start dec.).
mit råd køb nogle andre eller få gjort noget ved de andre bliv ikke ved med at stå i dem, det kommer til at bliver værre endnu.
mvh kenneth

Stefan Sparvath 30/12 2008 09:23

Sv: Sovende fødder

hej henrik

jeg har selv prøvet det samme i mit tilfelde var det en nerve der gik i klemme.
jeg skiftede blot min sål i ski støvlen der former sog efter foden efter en dag ca det skulle løse det

mvh stefan

Henrik 30/12 2008 09:27

Sv: Sovende fødder

Hej Jakob

Tak for svaret.

Jeg synes faktisk at støvlen sidder perfekt i forhold til de lejede støvler jeg har prøvet. De nager ikke nogen steder på foden. Selvfølgelig sidder de meget stramt for og bagved skinnebenet.

Jeg tror, jeg vil følge dit forslag med at få tilpasset inderstøvlen til min fod. Det er ikke holdbart med en halv fod som fortsat sover 1½ dag efter en enkelt skidag.

mvh
henrik

Henrik 30/12 2008 09:35

Sv: Sovende fødder

Hej Kenneth og stefan

Tak for svaret.

Jeg tjekker også lige sålen i støvlen

mvh
henrik

Michael Uhrenholt 30/12 2008 10:39

Sv: Sovende fødder

Hej

Har oplevet det samme.
Problemet er at foden fikseres i en stram støvel, hvorved blodtilførelsen reduceres, således at følelsen af en kold ellr sovende fod opstår. Da sålen i de fleste støvler ikke er opbygget til at modvirke træthed i foden, kan jeg anbefale at ofre en såkaldt "sandsål", kan købes i eks. Stadium, samt i velassoterede sportsforretninger. Koster ca. 200.-
Sålen sikrer at foden ikke falder sammen, og derved nedsætter blodomløbet.
Jf. specialister i alperne oplever mange kvinder kolde fødder, som kan modvirkes med denne sandsål.
mvh
Michael

Lonnie Grenbom 30/12 2008 11:13

Sv: Sovende fødder

Jeg fik lidt en AHA-oplevelse, da jeg forsøgte at købe støvler i Snowfun...
Jeg har (og mange har) yderligt liggende blodårer på fødderne! Bliver der klemt bare en smule direkte på en yderlig blodåre, ja så begynder foden at sove! Så kig på dine fødder og hvis du kan se blodårer man sådan kan "trykke på", så skulle du evt få blokket støvlen en smule lige der.
En anden interessant "øvelse" var at stå i støvlen med bøjede kna et stykke tid og derefter tage støvle og strømpe af og kigge hvor foden var blevet rød... det bliver den nemlig dér hvor støvlen presser...

Mvh Lonnie

Eva 30/12 2008 11:54

Sv: Sovende fødder

Hej Henrik.

En af de hyppigste årsager til at fødder sover nede i skistøvler er, at de er spændt forkert. Skistøvler skal selvfølgelig sidde godt til, men især det bagerste spænde på selve foden (altså nummer to hvis man tæller fra tæerne) må på ingen måde være for stramt, så stopper det blodomløbet og fødderne sover. En tommelfingerregl er, at dette spænde næsten skal kunne klikke i selv. Du kan typisk finjustere spændet ved at dreje på det, så det kommer til at passe helt perfekt. De andre spænder kan du så bedre stramme, så støvlerne sidder godt fast - det er primært spænderne på benet som skal være stramme, for det er der du lægger vægten.
Som nogle af de andre skriver er det en rigtig god idé med andre såler i dine skistøvler. I Spejder Sport (i hvert fald i Århus) har de en "spejlkasse", hvor de kan undersøge hvordan din svang er og derefter finde såler der passer til lige netop din fod. Du kan også få såler som du selv varmer i ovnen og som så tilpasses til din fod. Manglende svangstøtte kan resultere i at foden bliver mast og svangen strukket unødigt og det gør ondt og fødderne kan komme til at sove af det.
Jeg har desuden haft succes med at få mine støvler blokket, men det er hvis det er et bestemt sted der trykker.

Jeg håber nogle af disse ting kan hjælpe dig så du får en god skitur :-)

- Eva.

Henrik 30/12 2008 13:24

Sv: Sovende fødder

Hej alle

Tak for de mange svar og gode råd.

Som jeg læser de forskellige indlæg, så er jeg overbevist om, at jeg har spændt støvlen for stramt på foden. Tæerne og foden blev nemlig også ski..e kolde.
Så det passer jeg selvfølgelig på med.
Derudover vil jeg anskaffe mig en speciel sål til støvlen som matcher foden.
jeg tror også jeg vil gå lidt rundt i dem herhjemme, for sådan at teste støvlen/sålen inden turen.

mvh
henrik

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen