Slidgigt og ingen menisk.

Oliver 11/02 2013 12:13

Hej

For 8 år siden mistede jeg 80 % menisk i højre knæ, har siden stået utallige gange på ski samt haft 1 sæson som bums. Har dyrket crossfit, tennis, fodbold og div.

For 2 måneder siden skete det utænkelige at mit knæ låste sig, efter 2 operationer i knæ på 2 måneder er alt menisk fjernet og der er gjort mere plads inde i knæet. Overlægen siger at jeg har meget slidgigt i knæet og manglende brusk steder i knæet.

Jeg er tømrer dagligt og 26 år, så min krop er belastet af fysisk arbejde. Læger og fysioterapeuter siger at jeg skal overveje at stoppe med at stå på ski..

Andre der har erfaringer med at stå på ski med så dårlige knæ som mig og har i forslag til medicin, træning, udstyr osv. ?

Mvh pensionisten :)

Kommentarer:
Der er i alt 3 svar i denne forumtråd.

Anders Winther 11/02 2013 15:53

Sv: Slidgigt og ingen menisk.

Jeg har korsbånds skader (+10 år gamle) i begge knæ samt Menisk skade i et knæ - (også gammel skade), og har efterhånden svært ved at "nyde" mine knæ, på grund af slidgigt som følge af skaderne. Venter så længe jeg kan med at få nye knæ indopereret - og prøver at glemme smerter og uro i benene i dagligdagen og specielt om natten, hvor de er meget generende.
Men - de bedste uger for mig, er stadig skiferier, hvor jeg lejer knæskinner af den lokale bandagist. De hedder Seattle Braces, og med dem på, står jeg på ski som om intet er galt.
Et par smertestillende piller om morgenen - + et par jagathee i løbet af dagen, får det til at fungere fint - og jeg har meget lidt hævelse i knæene efter en fuld skidag. Selvfølgelig kan jeg stadig mærke mine knæ om aftenen - men - du skal ikke holde dig tilbage. Hvis jeg kan køre med mine knæ, som er lige til skraldespanden, kan du også!
For at opsummere -
Medicin : lidt ibuprofen - (600 mg)
Træning : sikkert smart og klogt - men jeg har ikke trænet
Udstyr : Ordentlige knæ skinner. Ikke dem i stof/bløde materialer, men skinner ligesom Don Joys eller i mit tilfælde - Seattle Knee Braces. Koster 600 kr/uge i leje - eller du kan købe dem for ca. 3500 kroner til ejendom.

Anders

Jacob 11/02 2013 19:51

Sv: Slidgigt og ingen menisk.

Hej

Bauerfeind laver også nogle ret gode produkter.

Oliver 12/02 2013 10:04

Sv: Slidgigt og ingen menisk.

Tak for svar begge 2.

Anders - Lyder til at det godt kan lade sig gøre, men at hver dag på ski skal overvejes og at jeg fremover skal tænke mig om hvad jeg begiver mig ud i.. Der er ikke andet for end at træne benene op også få fat i sådan en skinne. Jeg er spændt på hvor store smerterne bliver, pt er knæet "bedøvet" med binyrebarkhormon.

Tak for hjælpen og go ski sæson

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen