Skiguide... Alder???

Bruno 04/01 2013 23:51

Hej!

Jeg har efterhånden gået med en drøm om at blive skiguide i nogle år, men desværre har eksamenerne på uni altid ligget i vejen. Jeg bliver dog færdig med at læse inden for det næste år, og har derfor højst sandsynligt mulighed for at tage afsted i sæsonen 13/14. Nu er jeg så småt begynde at kigge på de forskellige skibureauer og læse i diverse foraer. Jeg er dog bare nervøs for, at være for "gammel" ift. andre guider, da det kunne være fedt at komme afsted med folk på ca. min egen alder. Jeg fylder 26 i december 2013. Derfor ville jeg høre, om der er nogen, der kan sige lidt om, om der er nogle bureauer, hvor guiderne er meget unge eller meget gamle??
Desuden er det ikke sikkert, at jeg kan være afsted helt frem til april. Er der nogen, der har erfaring med, om det er muligt at tage hjem en måned tidligere??

På forhånd mange tak!

Kommentarer:
Der er i alt 3 svar i denne forumtråd.

Christoffer Vorre 21/01 2013 13:16

Sv: Skiguide... Alder???

Hej,

Jeg giver Christer ret, de fleste er noget yngre, men du kan sikkert få en god oplevelse alligevel. Det du også kan overveje er at blive skiinstruktør i fx Østrig. Her bliver folk typisk hængende i flere sæsoner, samt de lokale kollegaer ofte er ældre, så her vil du alt andet lige få kollegaer med en bredere aldersgruppe, hvilket jeg ville foretrække. Held og lykke! :)

/Christoffer

Rasmus Alenkær-jørgensen 14/01 2013 08:21

Sv: Skiguide... Alder???

Hej Bruno.

Ofte er guide noget folk vælger at blive mellem gymnasiet og deres videregående uddannelse. Dog er rejsebureauerne tit glad for folk der har lidt mere ballast og tager gerne imod hvis de kan få en der er lidt ældre. Derfor er du bestemt ikke for gammel. Dog får du nok svært ved at finde nogen på din egen alder at rejse med, da det som sagt er fåtallet der har din alder. Jeg vil anbefale dig at søge ved de store, der har egne hoteller. På hotellerne er der tit personale der er lidt mere oppe i årene (Hotelchef, Kok, osv.) og derfor kan du blive castet ind på en destination hvor der er nogen i din aldersklasse.

MVH
Rasmus.
35 og stadigt deltidsguide.

Christer Rasmussen 14/01 2013 15:40

Sv: Skiguide... Alder???

Jeg var afsted som guide da jeg var 25-26. Tror de fleste selvskaber gerne vil have nogen i den alder, jeg havde ihvertfald flere tilbud, på mine ansøgninger.
Men nej der er ikke mange på den alder der starter som guide eller er afsted, det er mest tidligere guider der kommer ned og hjælper en uge eller to.
Så du skal være klar til at feste med de "unge".

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen