Skibums i Canada eller USA

Aleksander 25/11 2012 19:57

Hey

jeg er en fyr på 20 år som har stået på snowboard det meste af mit liv.

Jeg har altid drømt om at komme over i den canadiske eller amerikanske sne, men jeg er dog ret uvidende om hvordan og hvorledes man lige bliver skibums sådan et sted?

Hvis der er nogen som har lyst til at joine mig på en sæson derovre så skriv endelige - og hvis der er nogen som har gode råd, erfaringer eller lign. som evt kunne være nytte så skriv rigtig gerne ;)

Kommentarer:
Der er i alt 4 svar i denne forumtråd.

Rikkesh 12/03 2013 11:36

Sv: Skibums i Canada eller USA

Hej Drenge,

Jeg har selv været på sæson i Banff, Canada, Besøgt Whistler nogle gange efter hånden, og har også kontakter i både Whistler, Fernie, Lake Louise, Sunshine Village, Norquay (de sidste 3 er alle i Banff).
Der ud over har jeg lidt kontakter i Breckenridge, og Mammoth, men der er det jo bedst at være 21. :)

Jeg flytter selv tilbage til Banff her til sommer.
Og det budget der blev nævt er meget rimeligt. Jeg tog selv til Banff bare mig, unden at gå gennem et firma, men man tjener ikke så meget, og det er bare generelt rigtig dyrt at leje noget at bo i. Derfor vil jeg nok faktisk anbefale at gå gennem et firma, og derved få udgiften til husleje overstået før man tager afsted, så er der heller ikke husleje at tænke på, hvis man ikke lige kan finde et job i starten..

Men Jeg vil helt sikker anbefale Canada over Europa.. ! Det er bare lagt federe for at være ærlig. Jeg havde min første sæson i Chamonix, Frankrig, anden sæson i Banff, Canada, og min tredje sæson i Canazei, Italien. Og det er lidt svært at komme tilbage fra Canada til Europa, fordi det altså bare er NOGET bedre i Canada. ;)

Men skriv endelig nogle spørgsmål, hvis du har nogle, deler gerne den viden jeg har. :)

Og dansk/østrisk/fransk osv. instructør uddannelser kan ikke bruges i Canada. Der skal du have taget den Canadiske instruktør uddannelse.

Mvh. RikkeSH

Peter Halgadal 26/11 2012 02:38

Sv: Skibums i Canada eller USA

Hey Aleksander.

Jeg gik selv med samme drømme som dig, og har dem egentlig endnu. Jeg var lige ved at tage på en sæson i Whistler i år sammen med en masse andre danskere, men valgte at begynde på uddannelse istedet for.
Men hvis du søger efter canada eller whistler i trådene herinde vil du se en masse. Men vi var 3 der var "grundstarterne" i den tråd og senere en facebook tråd for folk som nu er i Whistler.
Det var i slut november eller december vi begyndte at kigge på økonomien til det osv sidste år. Så det er bestemt ikke for tidligt at begynde og spare op og finde ud af hvordan tingene fungere.

Men hvad jeg lige kan udpege, så koster bolig 20-30k. Hvis man tager med Alp service koster det de 30k. Tager man derover uden bolig på forhånd og er heldig kand det gøres til 30k. Dertil kommer der:
Fly = 5500 ca
Liftkort = 8000 hvis man køber i maj mener jeg. 10000 hvis du køber på den her tid af sæsonen.
Ca 3000 om måneden til mad og druk.
forsikringer og visum= 3500-4000 ca, fra hvad jeg har snusset mig frem til.
Og så kommer der udstyr. Der skal du jo nok have nye piste ski, offpiste ski, skiundertøj så man har en del skiftesæt, evt nyt skitøj pga det gamle bliver slidt ned.

Så ca 70-80 k for en sæson kommer det nok til at koste.

Vil anbefale dig at kigge hele den her facebook gruppe vi oprettede igennem, for råd osv...
http://www.facebook.com/groups/263622250357212/
Den hedder Whistler Skibums 12/13

Aleksander 26/11 2012 08:31

Sv: Skibums i Canada eller USA

Tak for dit meget velinformerende svar!

Jeg vil kigge på facebook gruppen i dag og se hvad der sker.

Har du evt erfaring med hvad man har af jobmuligheder hvis man har en Østrigsk Anwärter i baggrunden?

Peter Halgadal 26/11 2012 22:10

Sv: Skibums i Canada eller USA

Hey igen.

Fra det jeg kan læse mig til kan du ikke bruge din uddannelse til noget som helst derovre. Du skal tage en overbygning på, samt noget med at have haft 2 års erfaring. Men er ikke helt sikker, fulgte ikke med i den snak dengang jeg så det. Og ved heller ikke hvor jeg læste om det.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen