Ski reperationer i Københavns området.

Hej Ski freaks - jeg skal snart afsted, men opdager til min rædsel at jeg heller ikke i år fik ordnet de skrammer der var kommet i sålen på mine fine ski - nogle der har et godt sted til rep. af såler i København området?

mvh
Kristian

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Claus
Ski reperationer i Københavns området.

Hej Kristian,

Prøv Skiklub Danmark ved Østerport station - det er gamle garvede "skibumser" som har forstand på hvad det gør

www.skiklub-danmark.dk

Mvh
Claus

Profilbillede af Morten
Ski reperationer i Københavns området.

Hej Kristian.
Synd for dine ski, kan ikke hjælpe dig med hvor du kan få rep dine ski i kbh området.
Men lidt om hvad man skal gøre for sine ski.

En sål skal se ud i farve som den er fra ny, og ikke sådan grålig.
Ved brug af skiene ændres skienes tilstand meget hurtigt. Det afhænger naturligvis af hvilke forhold der er, hvor meget man kører og ikke mindst hvor stærkt. Dette gælder både for kanterne og for sålen. Skal man lave en regel på dette, kan man sige at hvis man kører mere end 20 km på en dag burde man vokse skiene. Kanterne kan under normale forhold godt holde til det dobbelte. Det er vigtigt efter skiløb at skille skiene fra hinanden og tørre dem af for vand så kanterne ikke ruster i løbet af aftenen og natten.
Herefter er det vigtigt at få lagt voks på så hurtigt som muligt og i bedste fald lade skiene stå til næste dag og så sikle (skrabe) dem inden man tager ud. Skiene bliver derved mættet og kan stå så længe det skal være så længe de har et voks lag på.

OPBEVARING AF SKI:
Det er vigtigt, når du sætter dine ski til opbevaring, at du har sørget for at få dem slebet, vokset og evt. planslebet. De mister nemlig ikke disse evner under opbevaring. Så næste gang du skal på ski, er kanterne jævne og skarpe og du behøver ikke andet end at tage dem med under armen og så er du klar.
Det er dog vigtigt, hvis du får en forretning til at lave dine ski klar, at bede dem efterlade den overskydende voks. Dette gør, at sålen er helt beskyttet af luft, støv og fugt. Det bedste sted for at opbevare ski er ved stuetemperatur, hvor der ikke er koldt og fugtigt. Ski kan godt tåle kulde og fugt, men over længere tid er det ikke det bedste for dem. Hvis du ikke har mulighed for at have dem stående inde, er det vigtigt at du dækker dem helt af for fugt. Ellers vil du have et par ski fyldt med rust, næste gang du finder dem frem.

SÅLER PÅ NYE SKI?

Når du køber et par nye ski, får du en ski med såler, der aldrig er blevet vokset før. Dette betyder, at sålen ikke har et beskyttende vokslag til at tage imod den friktion, sålen bliver udsat for konstant mod sneen. Denne friktion - selv med små hastigheder - er nok til at skien bliver varmet op og den smule fedtstof der sidder i sålen fra starten af forsvinder helt. Dermed har sneen gode muligheder for at ødelægge dine såler på ganske kort tid - alt efter snetype, temperatur, luftfugtighed og hastighed.

Men gør du det har du ski i mange år uden de mister fart og kant.
Og det er ikke så svært.

Profilbillede af Klaus
Ski reperationer i Københavns området.

Du kan også vælge den lette (og med garanti billigere) løsning: få skiene vokset og slebet på destinationen.

Profilbillede af Morten
Ski reperationer i Københavns området.

Ja det kan man jo.

Men ikke billigt i længden da du bør vokse/slibe dine ski flere gange på en uge, når du er afsted så din sål ikke bliver ødelagt i længden.

http://www.skisport.dk/skishop/diverse-skiudstyr/
Her kan man købe det udstyr der er nødvendigt.
Der er også mange andre steder på nettet det kan købes.
Og man kan jo være flere om at købe udstyret.
1550kr så er man godt i gang
Det er ikke mange voksninger/slibninger der skal til så er pengene tjent hjem.

Søg   Svar på indlæg