recco system

Db 30/09 2006 10:21

hej,

er der nogen der ved om dette reccosystem kan fungere sammen med en rigtig lavinebibber?

På forhånd tak

Kommentarer:
Der er i alt 4 svar i denne forumtråd.

Martin 30/09 2006 10:37

Sv: recco system

Recco er, så vidt jeg kan forstå et helt selvstændigt system som kræver en speciel søger.

Dennis Kuhlmann 30/09 2006 16:59

Sv: recco system

Recco er et system, med små elektroniske sendere, der syes ind i meget skitøj af en hvis kvalitet, nu om dage. Det er en ganske smart system, men kan udelukkende bruges som en ekstra sikkerhed.

Hvorfor det forholder sig sådan, er svaret på det stillede spørgsmål. Lavinebippere, er kun i stand til at lokalisere andre bippere, da de kører samme frekvens, og udsender et genkendeligt signat etc. Jeg ved faktisk ikke, hvorvidt Recco overhovedet udsender signaler.

Recco kommer ind i billedet, når man efter en lavine har fået en helikopter i luften, til at assistere en eftersøgning efter eventuelt begravede. I mange redningshelikoptere, er der et søge apparat, der er i stand til at lokalisere Recco-sendere.

Så altså, Recco er en god idé, især hvis man vil være sikker på at ens lig bliver fundet inden sneen smelter. Men da det ofte tager et antal minutter, før en helikopter kan være på et ulykkessted, er chancen for at blive fundet i live, udelukkende med Recco som sikkerhed, markant mindre, end for en uheldig skiløber med lavinebipper.

Peter Stensgaard 02/10 2006 11:34

Sv: recco system

Recco systemet udsender ikke et signal.
Det reflekterer det signal som søge apparatet udsender.

Lavinebipperen kan både sende og modtage signal, til at finde eler blive fundet. Der findes flere kurser i brugen af dette apparat, hvis man er interesseret.

Atomic har udstyret deres nyere skistøvler (fra sæson 05/06) med Recco system, og der er en del firmaer som i deres skikollektion udstyrer beklædningen med et sender, således at man har garderet sig i tilfælde af at man ligger på hovedet...

Mvh
Peter

Mogens 03/10 2006 17:10

Sv: recco system

Recco systemet er fint på og ved pisterne, hvor der altid er en vis form for overvågning. Husk at hvis du begiver dig ud i rigtig offpiste er der kun dig selv og dine makkere til at gå i gang med eftersøgning og der dur Recco ikke, der skal der rigtig søgegrej, sonder og skovle til og før du tager afsted skal du også have trænet med det. Ofre der ikke er fundet indenfor det første kvarter, skal man ikke regne med at finde i live.
Der er altså ikke nogen let billig genvej til god offpist.
og så lige en sidste ting, lavinesøger og ingen skovl er et dødfødt projekt at begynde på, prøv når i kommer på ski, hvis muligheden opstår at komme op på et gammelt skred og i vil opdage hvad pakket sne er for noget, ikke til at grave i uden skovl.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen