Offpiste St Anton

Per Bach 17/03 2018 17:50

Min datter på 12 år og jeg skal til St Anton til næste år og i den forbindelse vil vi gerne køre offpiste, vi legede i år en del i Åre på Åreskutan/Lillskutan dvs. væk fra pisten, men heller ikke længere end vi kunne se den, vi blev meget hooked på dette og vil gerne noget mere af dette...

Vi vil gerne ud og få nogle udfordringer væk fra pisten, men ikke noget med og tage skins på og søge langt væk, men ud hvor der ligger masser af løs sne, gerne hvor ingen har kørt, men ikke det der er det vigtigste...men nu til spørgsmålet...

Jeg har set at der er offpiste pister i St A. hvordan er de? og hvor langt skal man væk før man skal udstyres med alt muligt lavineudstyr? da jeg tror at min datter vil blive bange for og køre hvis jeg har rygsæk, med skovl osv. med... så en gylden mellemvej :-)

Glæder mig til og høre jeres meninger, så kom meget gerne med input :-)

Per

Kommentarer:
Der er i alt 13 svar i denne forumtråd.

Arne Bonnesen 18/03 2018 10:23

Sv: Offpiste St Anton

St. Anton er en meget søgt destination for off pist entusiaster. Hvis du søger uberørt off piste tæt på pisterne, tror jeg ikke du har store chancer i St. Anton, Få timer efter et snefald vil alt være kørt op.
På min korte skiferie i Val d'isere i december 2017, var vi heldige at få 30-40 cm sne om natten. Der var fantastiske muligheder den efterfølgende formiddag, derefter var det meste kørt op.
Jeg tænker, at de bedste muligheder er at finde på mindre familievenlige destinationer, hvor off piste løberne ikke kommer.
Har lige været i Trysil, hvor der er rigtig gode muligheder for at finde off piste tæt på og mellem pisterne. Desværre er der ofte tåget, hvilket begrænser mulighederne.
Efter 50 år med et par skiferier hvert år på mange destinationer, har jeg kun ganske få gange oplevet de rigtige vejrforhold til den gode uberørte off piste.
Når det er skrevet, er skiruter med opkørt off piste meget lettere at finde, og også ganske underholdende.
Den bedste mulighed er heliskiing og catskiing. Prøv debredeplanker.dk som arrangerer catskiing til rimelige priser.

Jan Spile 18/03 2018 16:40

Sv: Offpiste St Anton

Det er rigtigt hvad Arne skriver at der er mange om budet efter den dybe sne i st anton, men det betyder altså ikke man ikke kan finde noget, selv efter et par dage hvis man kender området. Men men men, St antons off pist terræn får ofte store mængder sne, det er ofte stejlt med risiko for laviner. Så derfor kør kun derud, hvis du har lokal kendskab, og hvis du har den rigtige udrustning med, gerne med en guide. Arne har ret i at det der er lige langs pisten er kørt op i løbet af ingen tid. Kun en tåbe frygter ikke laviner, for selv om det er sjovt, så er der altså en risiko, jeg har set folk blive taget af laviner i St anton. Jeg er her nede nu, hvor flere områder er lukket p.g.a af stor lavine fare bl.a Mattun og Shindlekar er lukket hvilket betyder at hele Steisbachhtal er lukket. Men held og lykke med projektet, jeg ville nok vælge et andet sted end St anton, som Arne skriver, med tanke på din erfaring, når du så har nået et vist niveau, så prøv det, for der er nogle fantastiske ruter.

Asbjørn Nissen 19/03 2018 20:18

Sv: Offpiste St Anton

Hej jeg kender ikke jeres ski niveau, men med alt respekt for Åre som er et af nordens klart bedste skiområder er i på vej til toppen af kransekagen. Det er et af de områder hvor der falder mest sne og der er nogle sindssygt stejle nedfarter. Mit råd følger lidt i tråd med de andre ISÆR med en 12 årig pige. Laviner og Vesterhavet har en vis sammenligning her. Det er næsten altid en turist det går ud over da de ikke forstår og kender fare signalerne. Hvis i tager på offpist hyr en lokal bjergguide det vil i aldrig fortryde, det er en oplevelse for livet.
Jeg må desværre også sige at uberørt sne er svært at finde i St. Anton grundet de mange skibumser samt expertskiløbere der valfartet til området og hvis det endeligt er til at finde er der ofte en rigtig god grund f.eks. lavinefare.
Men god tur til mit favorit område , når jeg ikke har familien med....

Per Bach 19/03 2018 22:21

Sv: Offpiste St Anton

Hvor er det fedt og læse alle jeres input og tak fordi i har brugt tid på og hjælpe os :-) vi sætter meget stor pris på det.

Jeg har måske ikke været klar nok da jeg skrev.
Vi vil gerne væk fra pisterne, men ikke langt væk, det gør ikke noget at der har været andre før os, så længe at det ikke er hårdt pakket sne som på piste, altid fedt og køre i pudder, men det er på ingen måde det vi går efter, kun og få andre udfordringer, farten ned og blive udfordret, i dag bliver vi ikke udfordret på piste, der er ikke nogen pister hvor vi siger at den skræmmer os, det er ikke sagt med en arrogant tone, men vi må bare konstatere at offpiste er uopdyrket område for os, lige så sikre vi er på pisten, næsten lige så usikre/forsigtige er vi offpiste....
Så vi skal ikke ud og køre, hvor ingen andre har kørt, men vi skal udfordres :-) det er så fedt og stå og kigge ned og med en vis form for skræk og ærefrygt for at køre ned, men tager det stykke for stykke og når man så er nede, kan man stå og kigge op og tænke, hold kæft, har vi lige kørt ned her :-)

Jeg har stået på ski i cirka 48 uger og min datter fik sine første ski som 2½ årig og har været på 20 ugers skiferie, altid på skiskole, men vi har primært kørt på pister og lidt offpiste mellem de svenske og norske træer, aldrig sydpå....

Så da jeg læste at der var offpiste pister, er det så bare upræparerede pister med samme hældning som alm. præparerede pister dvs. sort vs sort? håber det giver mening? :-D

Jeg har kun været tre gange sydpå (intet offpiste), alle de andre uger har været nordpå, så det totalt urørt vande for mig og jeg har meget respekt for laviner og havet og det er også en af grundene til dette indlæg, da jeg fik startet en i Åre forleden.... så vil gerne væk fra pisten, men kun der til hvor det er sikkert, derfor vil jeg også høre om udstyr... er det nødvendigt efter jeres mening, med baggrund i det jeg her har skrevet?

Endnu en gang for jeres store hjælp
Per

Arne Bonnesen 20/03 2018 10:02

Sv: Offpiste St Anton

Det virker, som du er på udkik efter skiruter, som er markerede "pister" som ikke prepareres, men som anses for lavinesikrede. Dem kan du næsten altid se på pistekortene. Forholdene på skiruter er meget forskellige, afhængigt af hvornår det sidst har sneet, og hvor mange der har løbet på ruten. Kan ligne de ofte puklede strækninger, der nogle steder er langs preparerede pister.
Der er bl. a. en ret udfordrende skirute i Les deux Alpes, men de findes mange steder. Udforsk pistekort for forskellige områder, så bør du kunne finde dem.
Endelig kan du tage til Canada, hvor det er mere regelen end undtagelsen, at løbe udenfor de få preparede pister.

Jan Spile 20/03 2018 16:37

Sv: Offpiste St Anton

Det du beskriver Per, kan du som Arne beskriver finde mange steder, men ikke ret mange på samme Niveau som det St Anton tilbyder. Bare Shindlerkar og Mattun er et "Must try" for enhver skiløber. Som det nok er gået op for dig er og bliver St Anton mit favorit område, selvom jeg har prøvet mange mange andre dejlige områder, så er der bare et eller andet over byen, terrænet, stemningen, som er unik. I dag har jeg løbet fin fin offpist på Rendl tæt på pisterne, flere dage efter større snefald hernede. En anden god ting ved stedet er at, der er så mange fantastisk dygtige skiløbere hernede, så du vil hele tiden blive inspireret, til selv at forbedre dig. Mvh Jan

Arne Bonnesen 20/03 2018 19:09

Sv: Offpiste St Anton

-og er off piste et must, må du naturligvis til La Grave.
Du kan komme dertil fra Les Deux Alpes over gletcheren og videre trukket 1 km efter en pistemaskine.
Også en særlig oplevelse.

Asbjørn Nissen 21/03 2018 15:28

Sv: Offpiste St Anton

ST.Anton har nogle fantastiske skirouter i kan godt glæde jer området er fantastisk, La Grave som Arne nævner er ligeledes et super godt sted, MEN i mine øjne ikke et sted for børn!!!

VH
Asbjørn

Sophie Hendriksen 23/03 2018 10:58

Sv: Offpiste St Anton

Hej Per, nu har jeg jo fulgt dine overvejelser om ferien før dette indlæg, og I kører bare på markederede skirouter i St. Anton, så får du præcis det du efterspørger her :-) Der er også masser af steder, hvor I snildt kan køre ved siden af pisterne hvis der er god sne. Nej I bliver ikke de første, men rigeligt til at give en anden type skiløb end pisteræset. St. Anton har også nogle supergode instruktører, så lej evt. en i et par timer og få en lækker tur rundt.

Per Bach 23/03 2018 15:04

Sv: Offpiste St Anton

Tak til jer alle, nu tror jeg at jeg har fået svar på det hele og glæder mig som vanvittig til at komme afsted....

Endnu en tak skal lyde og et ønske om at i alle får en fantastisk påske :-)
Per

Sophie Hendriksen 23/03 2018 18:34

Sv: Offpiste St Anton

Påsken holdes jo naturligvis på ski, så selvfølgelig er den fantastisk ;-)

Per Bach 24/03 2018 13:30

Sv: Offpiste St Anton

Hulk hulk..... jeg vil også afsted.... Rigtig god tur :-)

Jan Spile 25/03 2018 22:10

Sv: Offpiste St Anton

Efter syv dejlige dage i St Anton, har jeg lige haft 2 fantastiske off pist dage i Neukirchen am Grossvendiger, i selskab med 4 fra den lokale skiskole :-)

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen