Nybegynder !! HJÆLP!

Profilbillede af Monique

Heej Skifolkens :D

Jeg skal her på første gang på skiferie i Frankrig og vil derfor godt lige stille nogle spørgsmål om beklædning og sådan (:
-Håber i vil bruge jeres tid til at forklare/vudere mine køb ;)

Jeg har læst en masse på nettet og har fundet ud af at de anbefaler at man tager dette på:

3-lag;
-Skiundertøj
-Fleece
-Jakke+Buks
-Skisokker
-Hue,hansker og sådan en ting til halsen (Ikke halstørklæde)
-Goggles


Det jeg godt vil vide er om jeg har købt det rigtige+om kvaliteten er god (:
Da det er første gang jeg skal prøve det og derfor ville vi ikke giv en formue, men jeg ville også godt have noget godt, som ikke var fra supermarket og var ALT FOR VARMT ! Da man jo dyrker sport når man står på ski og det derfor skal være åndbart (:
-Lidt erfaring har jeg da fået læst mig til :b

Jeg har købt:

-McKINLEY FREELANDER WMS WHITE Vinterjakke/skijakke sat ned fra 1200,- til 800,- (Manden der solgte det sagde det var en vinter jakke, men den kunne sagtens bruges til ski. Og hvad jeg kan mærke synes jeg den er super god og ikke for foret)

-Kilmanock Salibach airflo 5000 skibuks 800,-

-3x Kilmanock skisokker TILBUD 149,- (Tror nok prisen var 149,-, er ikke helt sikker)

-Everest Fleece 280,-

-Everest skiundertøj W U-W PANT II TILBUD: 199,- (normalt 298,-)

-Warp EMPEROR GLOVE skihansker 199,-

Hilsen Nybegynderen :D

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Michael
Nybegynder !! HJÆLP!

tænker måske lidt på dine handsker 199 er ikk meget og et irriterende sted at fryse syntes det vigtigt at de er vand afvisende da du nok kommer til at bruge en del tid på alle 4 lige i starten

Profilbillede af Monique
Nybegynder !! HJÆLP!

Ja, det har du ret i, men de virker ret vandafvisende og ellers tænkter jeg at jeg bare kan tage et par tynde hansker inden under som et ekstra lag(:

De er lavet af:

Outer:
70% Polyester
5% Elastane
25% Leather

Lining:
100% Polyester

Hvad siger du til det andet jeg har købt ?
Virker det som nogle gode køb ? (:*

Og forresten trk fordi du tog dig tid til at svare (:

Profilbillede af Michael
Nybegynder !! HJÆLP!

det er mere hvis de bliver våde af sneen jeg tænker på så vil det ikk hjælpe med et par indeunder syntes ellers det ser fornuftigt ud men det afhænger også af hvornår på sæsonen du skal afsted i de første uger her er det jo biddende koldt i frankrig og især når man sidder i liften på vej op mens hen mod marts april kan man jo næsten kører i en lang ærmet bluse .... tror du har gjort nogle gode køb god tur og det hva så lidt :)

Profilbillede af Monique
Nybegynder !! HJÆLP!

Tak (:
Skal afsted her i slutningen af januar så der er sikkert meget koldt (:
Men jeg vil tænke over det man hanskerne (:
Hvad skulle jeg ud at give hvis de skulle være bedre med hensyn til vandafvisende, sådan i pris ?? (:

Profilbillede af Inger
Nybegynder !! HJÆLP!

Vedr. handsker: Jeg er selv sådan en der nemt fryser om fingrene og det er rigtigt at det er modbydeligt og nemt kan ødelægge skidagen! Men som nybegynder arbejder man jo oftest fysisk meget hårdt - falde, op igen, osv. - og jeg synes derfor oftere at jeg har oplevet, at nybegyndere har problemer med at de sveder, især om hænderne. Handsker der er våde af sne udenpå og af sved indeni er selvfølgelig ikke rare at have på. Det kan til en vis grad afhjælpes ved at købe et par rigtig gode, åndbare handsker, men kun til en vis grad. Derfor vil jeg egentlig hellere råde dig til at have et par at skifte med.

Nybegynder !! HJÆLP!

Hej Monique

Vedr. bukserne, Airflo 5.000 hos Kilmanock betyder så vidt jeg kan se på deres hjemmeside at de har en vandtæthed på 5.000 mm og en åndbarhed på 5.000.

Synes 800,- virker lidt højt for sådan et par. Jeg mener at de sæt Bilka sælger ligger med 5.000 i vandtæthed, men de koster ikke 800,-

Eller her på siden, se eksempelvis:
http://skisport.dk/skishop/skibukser/diel-skibukser-ultra-dame/
til samme pris er dobbelt så vandtætte.

Netop som begynder vil du nok være lidt mere i sneen end andre, så måske værd at overveje at få nogle med endnu større vandtæthed når nu man kan det til samme pris.

Men det vigtigste er at du er i gang, man kan jo også altid kigge efter brugt hvis prisen er vigtig, der findes også mange muligheder.

God tur når du kommer så langt.

Mvh Rasmus

Profilbillede af Monique
Nybegynder !! HJÆLP!

Tusind tak for hjælpen alle sammen (:

Tror jeg går ned og bytter bukserne.. Synes også de var ret så dyre ! Og de var ikke engang sat ned eller noget når det jo er januar og det burde være januarudsalg .. (:

De der Diel har jeg også kun hørt godt om, så det kunne bestemt være en mulighed :D

Men er der nogle der har nogle erfaringer med McKINLEY Freelander WMS jakken ?? (:

Profilbillede af Lassesh
Nybegynder !! HJÆLP!

Hej Monique,

Tillykke med din første skitur! Men pas på, hvis man lærer det bliver man afhængig! ;-)

Når man helt generelt skal vurdere hvorvidt om man har købt et fornuftigt sæt skitøj skal man holde det op imod hvad det skal bruges til!
Man kan i den ene ende være nybegynder en enkelt uge eller 2 i alperne - eller i den anden grøft kan man være på vej til en sæson der kan vare 4 måneder. I dit tilfælde ville jeg langt fra gå efter det dyreste da dit behov slet ikke kræver "professionelt" skitøj.
Med det sagt kan man så sige at 3 ting skal være gældende:

- man skal ikke fryse
- man skal kunne komme af med sveden
- det skal sidde behageligt (også når man sveder)

Ud fra dette synspunkt kan man så klæde sig på i lag. Pointen er her at flere lag giver mere varme, samt du kan fjerne/tage et enkelt lag på alt efter behov. Pointen med de enkelte lag er så at de skal kunne holde vind og vejr ude men lade kroppen ånde så sveden kan transporteres igennem lagene.
Når man normalt snakker om 3 lag arbejder man typisk med skiundertøj (1), fleece (2) og en skaljakke (3). En skaljakke er en jakke der fungerer som en tynd skal mod vind og vejr, men uden for (og dermed uden varme). Som et substitut for dette kan man benytte sig af 2 lag hvor man benytter sig af skiundertøj og derefter en jakke med for.
Det lader til at du har benyttet dig af 2 lag (det billigste og fornuftigste for nybegyndere), hvorfor jeg kunne forestille mig at din fleece (er den iøvrigt overhovedet åndbar?) ikke bliver nødvendigt. Men som jeg sagde før lag kan blive påført efter behov, og den var billig, så jeg synes det lyder fornuftigt!

Skitøj kan svinge koloenormt meget i pris og er typisk styret af dens evne til simultant at holde vind og vejr ude (vandtæthed) og lade sveden komme ud (åndbarhed). Jo mere du investerer i dette jo bedre tilpas vil du føle dig helt generelt. Med dette sagt synes jeg generelt det lyder rigtig fornuftigt! her lige en enkelt note:

Handsker generelt varmer ikke lige så godt som luffer, så har du et ekstra par så tag dem med hvis der kommer kolde dage!

Profilbillede af Monique
Nybegynder !! HJÆLP!

Mange tak for svaret, det kunne jeg virkelig bruge til noget ! :D

Jeg har byttet både nbukser og jakke. :b

De bukser jeg har tænkt mig er købe er de der Diel som man kan købe her inde til 795,- (:

Jakken har jeg været nede at bytte til:

Everest W SKI JKT F( til 799,- Den passede perfekt til mit tyrkise skiundertøj og fleece som også er fra Everest :b Man må jo godt se lidt godt ud, selv om man kommer til at ligne en snemand alligevel :b
- Et lille spørgsmål igen igen er:

Er Everest et godt mærke og tror i den har været et godt køb ? Jeg gad ikke spørge personalet, fordi de virkede så uvidende i butikken.. Og gik efter mit første indtryk. Den var super lækker at have på og sad perfekt. Ikke særlig meget for (Staves ?!) i heller (:

Nybegynder !! HJÆLP!

Hej Monique !

Det er utrolig vigtigt at din fleece er af en god kvalitet og åndbar.
Jeg købte selv en alt for billig fleece på udsalg første gang, der resulterede i at jeg var badet i sved under jakken.
Året efter købte jeg en Peak fleece, og det var som at blive født på ny, den virkede bare. Jeg kender desvære ikke navnet på den du har købt, men lige der må man ikke spare.
hilsen
Alex.

Profilbillede af Nicholai
Nybegynder !! HJÆLP!

hey monique

jeg har tilfeldighvis prøvet et på warp hansker og var slet ikke tilfreds.
de holder ikke særlig godt på varmen og som de andre siger så kommer du til at falde og stå stille meget af tiden i starten..

så jeg ville måske bytte handskerne.

og det med at tage nogle handsker indenunder er ikke den bedste idet da de ikke er så varme når der ikke er noget noget luft inden i hansken(jeg går udfra du har købt hanskerne til din hånd da du ikke havde handsker på).

held og lykke fra mig af:P

Profilbillede af Lassesh
Nybegynder !! HJÆLP!

Ang. Everest:

Everest ville jeg synes var en fin start til dig. Jeg har desværre aldrig selv kørt med det... jeg er en af dem der går for meget op i det;-)

Hvis det bider kan du altid investere flere penge i det! Desuden ville penge sparet altid kunne bruges til det jeg tror mest på: privat skilærer :-)

Profilbillede af Eva
Nybegynder !! HJÆLP!

Hej Monique.
Du skal også huske hjelmen... Hvis du ikke lige synes du vil investere ca. 500 kr. i en kan du sandsynligvis leje en der hvor du også lejer ski.
Mht. handsker så kan du købe nogen med Gore-Tex i, de er i hvert fald helt vandtætte, og de behøver ikke koste en formue - især ikke for tiden hvor der jo er udsalg. Mine egne er med Gore-Tex fra Spejder Sport til 350 kr.! (Men de kører på 5. sæson nu, så muligvis er prisniveauet steget lidt siden ;-) )
Jeg har ikke selv haft noget Everest skitøj, men jeg mener bestemt at det er udemærket kvalitet til prisen. Noget af forskellen mellem billigt og dyrt skitøj er, hvor slidstærkt materialerne er - og når du nu lige skal se om ski er noget for dig gør det jo ikke noget at tøjet ikke holder evigt.
Det er vigtigt, at du enten har sneskørt i jakken som kan sættes fast på bukserne eller bukser med seler, så du er "koblet sammen" på midten, så ikke kommer sne ind mellem jakke og bukser (og det gør der nemt når man falder!)
Jeg har i øvrigt selv et par fleece-gamacher jeg tager på når det er rigtig koldt.
Og gør så dig selv den tjeneste at tage på skiskole. Enten sammen med dem du nu skal afsted med eller selv. Det er en virkelig god investering, som giver meget mere glæde ved skiløbet. Men sørg for at være på hold med andre nybegyndere, ellers bliver det træls for enten dig eller dem.
Så håber jeg bare at du får en fantastisk tur :-)
Mange hilsner Eva.

Profilbillede af Monique
Nybegynder !! HJÆLP!

Heej igen (:

Undskyld jeg ikke har fået svaret (:

For det første så tusind tak til alle der har svaret!
Havde ikke forstillet mig der var så mange der ville hjælpe, så TUSIND TAK !! :D Vil helt klart bruge og anbefale den her side fremover når jeg har spørgsmål om skiverden (:

Til det med Everest jakken, så har jeg prøvet den i dag, i det dejlige kolde danske vejr og den er simpelhen så lækker ! -og smart for ikke at nævne det ! ;)

Mine hansker som jeg har købt, har jeg fået læst mig frem til at jeg ikke har været så god til at vælge, men de var flotte :b Selvfølgelig ikke det den handler om, men har et lille problem da jeg ikke kan finde bonen, eller har ikke fået ledt endnu, men har ingen anelse om hvor jeg kunne have gemt den.. Men ville godt invistere 150,- mere for ikke at få forfrysninger om hænderne.. Eller mine forældre vil..

Min fleece har jeg tænkt mig at køre i til at starte med under jakken, for den virker god nok! Ellers har jeg noget andet med som jeg bare lige kan skifte med :b

Og håber i kan forstå alt det jeg skriver for er nemlig kun 14 år(næsten 15 år), så af den grund skriver jeg ikke så "voksent" endnu :b

Hilsen Monique :D

Profilbillede af Thomas G
Nybegynder !! HJÆLP!

Først vil jeg lige starte med at sige at man overhovedet ikke kan se på det du skriver at du "kun" er 14-15 år. Så det behøver du ikke undskylde.

Jeg tror egentligt at de fleste råd er blevet givet, men en ting vil jeg lige huske dig på, og det er at det nærmest er et must at have mange sæt ski undertøj med, der er ikke noget værere end at stå op og skulle have det samme sved lugtende sæt på som du har brugt de sidste 4 dage.

En anden ting som jeg har været utrolig glad for er at have et par solbriller med som et suplement til dine googles. Nu skal det selvfølgelig selvfølgelig være et par solbriller af sportstypen, og gerne med orange eller gult glas. Jeg har selv et par Oakley som jeg har brugt de sidste 4-5 år, hvor mine googles kun er kommet frem i krafigt snevejr. Men det er jo smag og behag :)

Nu skal det jo så også siges at der absolut ingen grund er til at gå ud og investere flere tusinde kroner i et par lækre solbriller, når du er begynder og endnu ikke ved om det er noget der skal gentages år efter år. Men hvis du har et par "sports-solbriller" til at ligge så tag dem med for en sikkerheds skyld ;)

Nybegynder !! HJÆLP!

Hej Monique

Jeg har ikke været i frankrig på vinterferie men jeg har været i norge flere gange og der er det altså nok med skiunderttøj og self jakke og overtræksbukser og hvis det er rigtig koldt kan man tage en trøje på indenunder men som sagt har jeg aldrig været i frankrig så ved ikke hvor koldt det er der

Profilbillede af Monique
Nybegynder !! HJÆLP!

Heej igen :D

Har 2 sæt skiundertøj med .. Låner et af vores venner, så jeg har et ekstra :) Solbriller har jeg også et par som er sådan nogle "Sports-briller", så dem tager jeg med :b
Tak for hjælpen ;D

Hilsen Monique :D

Profilbillede af Monique
Nybegynder !! HJÆLP!

Pp - Tror også jeg prøver mig frem, med hvad der er mest behageligt :b Har heller ikke været i Frankrig før, så ved heller ikke hvor koldt der er, men det finder jeg selvfølgelig ud af (: Tak For hjælpen :D

Søg   Svar på indlæg