Lavine-bippere

Mathias 08/10 2006 14:26

Nu skal jeg se at finde mig en lavine bipper, jeg er blevet direkte afhængig af offpiste, men vil selvfølgelig have udstyret i orden.

Jeg har set den nye ortovox s1 men synes godt nok den er dyr, kan de tidligere års modeller gøre jobbet, og hvad vil i anbefale. Jeg ved godt det er sikkerhed først, men jeg synes at 4300 er dyrt for en lavine-bipper.

Der er forskellige sæt på
http://www.sport-conrad.de/2A_01_06.asp
er der nogle af dem der kan anbefales og nogle der ikke kan?

Mange hilsner Mathias

Kommentarer:
Der er i alt 8 svar i denne forumtråd.

Mathias 09/10 2006 21:38

Sv: Lavine-bippere

I er kanon!
Jeg har "leget" en del med x1, fået en kammerat til at begrave en taske og så øve i brugen af bipperne.

Grunden til, at jeg ikke rigtig har brug for tasken er, at jeg har en taske allerede, men på den anden side ser den lækker ud. Det jeg specielt har været nervøs for, er tilgængeligheden til min camel-back - den vil jeg meget nødigt undvære!

Jeg må klart læse den bog, aner ærlig talt ikke hvordan jeg skal vide hvad der er usikker sne og hvad der er mindre usikkert. Findes der nogle tommelfinger-regler?

Dan 09/10 2006 22:03

Sv: Lavine-bippere

mth. tasken ! Har jeg kun godt at sige om ortovox ! Jeg har selv senest købe deres peak 29. Har tidligere haft 2 haglöfs, og en enkel dakine, men ingen af dem har haft så gos pasform som ortovox'en.

Du skrive noget en camelbag! har du kunnet holde den frostfri, jeg har selv forsøgt med 2 forskellige mærker, og endnu selv isoleret slangen, men uden held ! Jeg har gået over til flasken, det er sku træls at løbe tør for vand, halvvejs oppe på en toptur !

Du kan købe bogen i spejder sport ! Den er godt nok på norsk, men det er meget let læselig.

Det er godt du er indstillet på at træne, har oplevet mange som bare køber en tranciever og så regner de med et er nok! Husk dog også at øve brugen af sonden, kan du bruge denne rigtig kan du spare meget tid ! Tranciever er stadigvæk +/- op til 10 mtr.

Det er svært at give nogle gennerelle, omkring færdsel i lavine områder ! Læs bogen den er kanon, her er både noget omkring terræn, snekrystaller, makker-tjek, brug af sonde/tranceiver, makker redning og lign. Såvidt jeg husker koster den 250 kr. så ofre man så mange penge på udstyr, er det dumt ikke at bruge det sidste !

Mathias 10/10 2006 10:56

Sv: Lavine-bippere

Jeg har købt en camelback i USA, den kom med taske hvor slangen stikker ud. Slangen er isoleret med neopren, hvilket somregel holder fint, men er man i seriøs kulde kan man bare lige bide om slangen uden at suge, så vandet løber tilbage i camelbacken og dernede har jeg ikke oplevet at det fryser, højest at det bliver dejlig koldt!

Nicolai 11/10 2006 21:49

Sv: Lavine-bippere

Hey,

Det er helt rigtig som Dan skriver - mener jeg det var - at det er helt afgørende at du kan bruge den bipper du anskaffer dig. Derudover er det i princippet ligegyldigt, hvilken en du anskaffer dig, idet du i tilfælde at en lavine vil være afhængig af andres evne til at anvende deres. Bipperne skal nok finde signalet uanset hvad den hedder, blot den kører på samme frekvenser.
Jeg har selv både Tracker, Ortovox M1 + M2, hvilke fungerer upåklageligt. Husk at påregne du SKAL have sonde og skovl i rygsækken - as for rygsæk så er ortovox igen et godt produkt. Designet er ret funktionel mht at medbringe skovl og sonde.

Nicolai

Nicklas 08/10 2006 18:42

Sv: Lavine-bippere

kan anbefale dette sæt. Købte det selv i foråret, gedigen kvalitet til en god pris


http://www.skixpress.de/catalog/product_info.php?cPath=26&products_id=169

Mathias 08/10 2006 21:19

Sv: Lavine-bippere

Ja, kender godt sættet, men jeg ved ikke rigtig hvor meget jeg har brug for selve tasken. Hvordan er pladsen i tasken og selve bipperen?

Nicklas 09/10 2006 16:32

Sv: Lavine-bippere

Her er en link til en test fra 2003 da x1 var det nyeste nye. Personligt syntes jeg at deres resultat ligner de par øvelser jeg har været med til her i sommer.
http://www.luksusmag.dk/pdf/LUKSUS_02.pdf#search=%22ORTOVOX%20X1%22

Rygsækken er rigtig god også fordi der er seperat lomme til søger og en masse steder du kan spænde andet grej på samtidig med at du kan komprimere den så intet rasler og slasker. Der er god plads til camelbag og ekstra hansker hue samt en tør flees og lidt mad om nødvendigt.

Dan 09/10 2006 16:54

Sv: Lavine-bippere

Teknologien bag Ortovox S1, er uden tvivl en kæmpe revolution ! Det at kunne danne sig et overblik, vil spare en masse tid, hvis flere er blevet begravet, især når man som "ikke erfaren" dansker, står i sådan situationen!

Men når dette er sagt, så går uden dog heller ikke helt galt i byen ved at vælge en traditionel digital tranciever. Det er i løbet af de sidste par år kommet rigtig mange gode trancievers på markedet, så ligefrem hvilken du skal vælge er svært at sige ! Jeg har selv erfaring med Tracker DTS, Ortovox X1 & M2, samt barryvox, det er rigtig gode trancievers alle sammen og de har hver deres fordele og ulemper !

fx har ortovox et bedre "tænd/sluk" system end Tracker, efter min mening ! Når du tager bæreremmen af ortoxoven, så slukker du automatisk trancieveren! Derved undgår du fx at glemme at slukke trancieveren efter brug ! Det kan godt være træls, at trancieveren har ligget tændt helle natten, og den er løbet tør for strøm, når man står og laver "makker-check" i dalen !

Dog vil jeg anbefale dig ikke at vælge ortovox m2, denne er meget svære at bruge, og efter mine erfaringer meget mere upræcis iforhold til de andre !

Men næsten alle producenter, er ved at komme med op, så om du vælger en Tracker DTS, barryvox, Peips DSP eller ortoxov, betyder ikke det helt store !

En trancieveren er rar at have, men har man ikke brugt mange timer på træning, træning og træning, inden mar står i situation, så er det lidt en falsk tryghed ! Så når du har købt en trancieveren, er det absolut ikke det, det er kun en begyndelse.

Desuden er det næsten endnu mere vigtig at kunne læse terænnet, og identificere evt. "no-go" zoner og "safe-zoner". Sne er ikke bare sne, og det opfører sig meget forskellige, afhængig af hvor det ligger og ikke mindste vejrforholdene (temperatur, vind og lign. )

Så når du bestemmer dig for hvilken trancieveren du vil købe, så burde du enten tage en fieldkursus, eller minmum læse et par bøger, fx "Skredfare" af Markus Landrø ! Kender du teorien bag, vil du i mange tilfælde kunne undgå at komme i situationer hvor du får brug for trancieveren ! Man skal stadigvæk huske at efter 30 min er det kun ca 50 % som overlever.

Du skrive:
"men jeg ved ikke rigtig hvor meget jeg har brug for selve tasken" ! Jeg håber dette er fordi du har en anden taske, til sonden og skovlen, for uden disse trancieveren ubrugelig!

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen