Køb af ski (Pudder&piste)

Profilbillede af Christian Andersen

Hej alle,

Jeg er pt. sæsonguide i Wagrain og har besluttet mig for at købe mit første par ski. Jeg er fascineret af at køre pudder, og ønsker derfor et par ski som kan benyttes til det, men selvfølgelig også på pisterne.
Jeg er 172cm høj og vejer omkring 63kg.
Jeg har kigget på Rossignol Sky 7 HD som jeg synes virker som en super fed ski, som både kan benyttes i pudderet og på pisten.
Jeg var nede i den lokale skiforretning i dag hvor jeg blev henvist til et par Kästle BMX 98 med K13 attack bindinger som de kan lave mig for 599 euro. Når jeg søger på nettet virker det ikke som om at Kästle BMX 98 produceres længere, om det så er positivt eller negativt ved jeg ikke, men det er ikke den nyeste model, nok nærmere sidste eller forrige års.
Jeg kører som regel forholdsvis små sving på pisten, og det bekymrer mig derfor lidt at Kastle skien har en radius på 21m hvor Rossignol har 17m. Jeg forstår at skien har en form for "dual radius", og at den har en del rocker og derfor også skulle kunne begå sig ganske ok på pisten.
Jeg kører pt på et par Atomic Vantage Rival all-mountain ski(13,5m radius), men de fungerer ikke som jeg vil have det når det kommer til off piste, jeg vil gerne have at de flyder mere.
Håber at i kan hjælpe mig, da jeg ikke har voldsomt meget forstand på ski, men begår mig ganske ok :)

Mvh Christian

Kommentarer Svar  
Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Kan du ikke få lov til at prøve dem inden du køber? Evt. noget med en aftale om at leje dem nogen dage og hvor du så får lejeprisen modregnet købsprisen? Og hvis du så ikke kan lide dem alligevel behøver du jo ikke købe eller du kan bytte til en anden ski og prøve den!

Den eneste helt rigtige powder ski jeg har kørt på har været Dynastar Cham 2.0 107, det var til gengæld også en rigtig fed oplevelse når jeg var ude i pudderet! Den flød bare ovenpå og var super behagelig at køre på. Den kunne også klare sig nogenlunde på pisten, der var dog nul kantgreb når der var iset. Den har radius 18m ved 183cm.

Umiddelbart vil jeg mene den minder rigtigt meget til fælles med Rossignol'en du har fundet, dog lidt bredere.

Profilbillede af Thomas H
Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Hej Christian,

Jeg købte for 5 sæsonner siden en Armada JJ (185 cm, er 185 cm høj og ca 90 kg). Min oplevelse med denne er, at den er en suveræn ski i pudder, den kan høvle tunge pukler af våd sne både af og på pisten sidst men ikke mindst kan den også kører stærkt på pisten.

Bagsiden af medaljen er, at den er ikke til korte sving - medmindre du ikke har fantastisk teknik. Det er ikke en parkski - slut punktum! Skiens rette element er pudder/ back country dvs den kan kører på pisten og gør det ganske hæderligt, men den er ikke "verdens bedste pisteski".

Når alt det er sagt ville jeg vælge denne ski frem for alle andre any day! - Måske kun udfordret af Armada TST.

Mvh Thomas

Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Jeg ved ikke meget om Kästle BMX 98 modellen, men mærket har generelt et meget godt ry for deres offpist og semi-offpist ski.

Jeg har også et par Armada JJ som jeg er utroligt glade for, de har stortset ikke ændret designet på den siden jeg fik mine i 2011, men det er jo så bare fordi det virker! Når det så er sagt, vil jeg tro, at de aligevel er lidt for brede til det du skal bruge dem til. De er meget svære, at holde en god kant på ligesåsnart det bliver lidt iset. De gør det rigtigt godt under stortset alle andre forhold, som Thomas også har nævnt. Bare ikke i Parken eller på iset piste. Men her kommer de så også virkeligt til kort.

Dette vil blive bedre med en ski der har mindre bredde på midten da det hjælper på torsionsstivhed og generelt gør skien lettere og hurtigere. Jeg ville nok lede efter noget omkring 100 mm. på midten. Rossignol Sky 7 HD kunne være et fint bud. Jeg kender den dog ikke selv.
Hvis det er aktuelt, så har de et fint tilbud på den lige nu hos sport-conrad, som jeg lige faldt over: http://www.sport-conrad.com/en/skiing/skis/all-mountain-ski/sky-7-hd.html
Køb dem i et sæt med et par fornuftige bindinger og du burde kunne gøre det til >3400 kr.

Mvh
Frederik

Profilbillede af Christian Andersen
Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Jeg har fået muligheden for at få en dag på skiene gratis. Jeg tænker at prøve Kästle skiene. Dog har jeg svært ved at finde en forhandler som har Rossignol Sky 7 HD, det er jo altid rart at have prøvet skiene først.
100mm på midten er også min umiddelbare tanke, og derfor vil en Armada JJ nok også være lige bred nok, altså udelukkende til pudder.
Tusinde tak for hjælpen alle, det ville være rart at høre fra nogle som har prøvet Kästle skiene, men de er nok mest tilstede hernede i Østrig.

Mvh Christian

Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Altså nu har jeg jo smidt dig et link til en forhandler med skien. Ovenikøbet en tysk forhandler med skien på tilbud og forretninger ikke mere end 150 km fra Wagrain så du kunne jo altid have dem i baghånden.

Hvis du vil prøve dem først (hvilket jeg synes lyder som en god idé) så ved jeg selvfølgeligt ikke hvor du skal gøre dette. Det må være muligt, at finde dem et sted i nærheden. Evt. som udlejningsski.

Mvh
Frederik

Profilbillede af Morten Jensen
Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Hejsa

Her er et par bud:

1. Black crows Atris 107 under foden og en radius på 18 m.

2. Black crows Navis 102 under foden og en radius på 19 m

3. Black crows Corvus 109 under foden og en radius på 21 m.

4. Kästle BMX 105 The Rifle 105 under foden og en radius på 21 m.

5. Kästle FX 95 The Sword 95 under foden og en radius på 20 m.

Alle ovenstående ski er kvalitetsski som holder til hårdt brug. Det er med ski som med alt muligt andet. Man får hvad man betaler for hvad angår kvalitet.


Black Crows er et fransk freeride mærke som laver rigtige freeride ski med en alpin følelse. Efter min mening kommer du til at fortryde, hvis du går for bredt. Wagrain er jo ikke pudderparadis, så du vil primært kommer til et køre i 10-15 cm nyfalden sne og ikke knædyb pudder. De ski jeg har nævn vil præstere godt på på pisten og særdeles fint i offpisten. En Armada JJ er ikke noget værd på pisten. men er suveræn i offpisten. Har selv været en del i Wagrain da mine børn var må og ja jeg kørte det offpiste jeg kunne finde, men meget af tiden i Wagrain kommer til at forgå på en piste. Jeg vil helt klart anbefale at du finder noget mellem 102-109 mm under foden.

Håber du kan bruge ovenstående til noget.

Hav en god sæson.

Mvh

Morten
Black Crows Navis freebird Touring

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Alle ski kan køre pudder, det handler blot om teknik. Det er klart at de moderne brede speciel ski til pudder gør det meget nemmere. Men disse ski er godt nok ikke særligt fede på en piste, testede nogle af Blizzards modeller i St anton her i juleferien, blandt andet deres Bonafide model, som netop skulle være god til det hele. Jeg må sige, at i min verden var den dødsyg på en piste, men ville helt sikkert have været god i den dybe sne. Derfor er mit råd, overvej kraftigt hvor meget af din tid du vil bruge i offpisten, i forhold til tid på pisten. Personligt ville jeg gå efter en ski i allmountain kategorien, og så evt. leje en off pist ski til de store dage.

Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Nu vil jeg gå lidt imod de andre - her er mine tanker omkring en lidt af alt ski. Jeg købte sidste år en touring ski fra Movement, Apex Jeg har tidligere kørt K2 Coomback (102 over midten), og en kort slalom ski, Head iSupershape Speed (65 over midte). For mig er Apex et nærmest perfekt miks mellem disse to - bedre end Coomback i off piste (bredde og længde er ikke alt) og stabil nok på pisten - det er en touring ski, så den er ikke super stabil. Fordelen ved touringskien er at den er meget let, det betyder at i offpisten så flyder den godt, og på pisten er den let at manøvrere. men som sagt så er prisen på pisten at den er lidt mere ustabil (men jeg er ved at være gammel, så lidt langsommere fart er nok fint nok :P). Mine daværende krav til skien var, lav svingradius, let og frontrocker. Hvis du skal bruge den til at gå op af fjellet med (randonee eller lignende) så skal du ikke have en for lav svingradius, da det giver mindre greb på vej op.

Ca. 17 m er til at lave almindelige sving med - personligt synes jeg det er rigtig godt - selvom jeg er vant med ca. 13 m på min pisteski.

Det er måske ikke nødvendigt at sige det længere, men frontrocker er altså at foretrække hvis der skal være god flyd. Bagrocker har sine ulemper, og giver mindre stabilitet på pisten (en lille smule er ok).

Og så er det jeg går lidt imod de andre - lad være med at gå for bred - en ski med bredde på 85-95 kan sagtens give god flyd i offpisten, og på dage hvor der ikke er 50 cm nysne, så er det altså at foretrække en lidt smallere ski, som er lettere at manøvrere mellem træerne. Hvis jeg var dig ville jeg umiddelbart kigge på ski med 90-95 mm under foden. Det gør den meget mere alsidig.

Men tjek ud Movement Apex (også et fransk touring brand, som black crows), hvis i har en udlejning i nærheden - det er altså en god ski

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Nu er det med ski en meget individuel sag, så hvad der er godt for nogen, fungerer slet ikke for andre. Personligt ville jeg ikke kunne holde ud hvis min allround ski ikke også virkede ordentligt på pisten, derfor vil både randone og off pist ski være ude for mig. Men prøv dog nogle forskellige først for at finde ud af hvad du er til, og køb ud fra det. Du er trods alt den bedste til at teste, det du synes fungerer bedst for dig.

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Jeg har i øvrigt testet flere af Kaestle skis modeller, og jeg synes at de laver fremragende ski, i meget høj kvalitet.

Profilbillede af Christian Andersen
Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Jeg endte med at købe Kästle BMX 98 skiene efter jeg havde testet dem, de kører fantastisk og kan bruges bådes på pisten og i pudder :)

Tak for hjælpen folkens!

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

Tillykke med dem. Det jeg godt kan lide ved Kaestle ski, er at mange af dem er helt uden rocker, altså kun med camber, hvilket jeg foretrækker i langt de fleste forhold.

Profilbillede af Christian Andersen
Sv: Køb af ski (Pudder&piste)

BMX 98 modellen har early rise rocker og low camber. Jeg synes faktisk at det fungerer ganske glimrende. Du kan se det her:
http://www.evo.com/skis/kastle-bmx98.aspx

Søg   Svar på indlæg