Køb af ski online - fra tyskland

Profilbillede af Frederik

Hej gutter/gutinder

Jeg skal bestille et par ski fra en tysk hjemmeside, men inden da ville jeg lige høre nogle andres erfaringer med at bestille ski fra udlandet.
Ved i om der bliver lagt told på eller en anden form for afgift ved at købe ski fra Tyskland? Er der noget andet man skal være særligt opmærksom på?

På forhånd tak for hjælpen

Mvh
Frederik

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Skisport.dk - Redaktion
Køb af ski online - fra tyskland

Hej

Følgende er sakset fra SKAT´s hjemmeside:

----
Der er forskel på, hvad du skal være opmærksom på, når du køber varer over internettet, alt afhængig af om du køber varen fra Danmark, fra et EU land eller fra et land uden for EU.

Køb i Danmark
Køber du en vare eller ydelse via internettet hos en dansk virksomhed, som herefter leverer varen eller ydelsen til dig, svarer det til, at du køber varen i en forretning. Den pris, varen eller ydelsen annonceres til på internettet, skal således være inkl. moms og afgifter, hvorimod evt. udgifter til fragt typisk kommer oven i prisen på en vare.

Køb i andre EU-lande
Køber du en vare eller ydelse via internettet hos en virksomhed i et andet EU-land, skal du ikke betale told af varen eller ydelsen, men du skal derimod som udgangspunkt betale moms af den værdi, varen eller ydelsen har. Momsen skal du betale til sælgeren.

Hvis du køber punktafgiftspligtige varer i andre EU-lande, gælder der særlige regler. Læs om reglerne i pjecen Internethandel for private.

Køb i ikke-EU-lande
Køber du en vare i et land uden for EU, fx USA, skal du som hovedregel betale told og dansk moms til SKAT ved indførslen. For visse varer skal du også betale punktafgift. Hovedreglen er, at når en vare er belagt med punktafgift i Danmark, skal du betale punktafgift ved indførslen.
----

En af de ting som skisælgerne nok vil ramme er følgende regel:

I visse tilfælde vil sælgeren kræve dansk moms og evt. dansk punktafgift. Det gælder bl.a., når hans salg af varer til danske købere i det løbende eller i det foregående kalenderår overstiger 280.000 kr. pr. år, og han derfor er blevet momsregistreret her i landet. For alkoholholdige drikkevarer, mineralolieprodukter og tobaksvarer gælder dog, at sælgeren skal momsregistreres fra første salg af de pågældende varer.

Vejledningen findes komplet her:

http://www.skat.dk/display.aspx?oID=137519&vID=200865&indhold=1

-----

I korte træk vil det (i hvert fald med de meldinger om alle de brugere der alene i dette forum har oplyst at de har købt ski ved et par af de populære forretninger i Tyskland) betyde, at de hvis de følger reglerne vil skulle opkræve Dansk moms inden længe - 280.000 er i runde tal ikke mere end 100 par ski.

Så kan tyskerne spæde lidt i den danske statskasse, men skiene vil så også for kunden blive 9%-point dyrere.

Mvh
Skisport.dk Redaktion

Profilbillede af Maiken
Køb af ski online - fra tyskland

Jeg har selv lige købt et par ski hos sport-conrad i Tyskland. Jeg bestilte dem på nettet, betalte med visa og ca 5dage efter modtog jeg dem med pakkepost. Jeg har ikke skulle betale ekstra told eller moms... de er bare klar til at tage af sted og give den gas:) kan det blive meget nemmere?! Ja og så var det oven i købet ekstremt billigt!!!
God fornøjelse

Profilbillede af Frederik
Køb af ski online - fra tyskland

Mange tak for de velinformerende indlæg! - Super fedt :-)

Søg   Svar på indlæg