Køb af ski DK eller Østrig?

Lasse Hylleberg 11/01 2009 19:39

Hej :)
Er der nogen der kan fortælle mig hvor det er billigst at købe ski og skistøvler, Danmark eller Østrig? Eller er det nogenlunde det samme?

På forhånd tak

Lasse

Kommentarer:
Der er i alt 11 svar i denne forumtråd.

Morten 17/01 2009 00:07

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Lige et ord med på vejen!
Køber du udstyr i Østrig og er uheldig at få en "mandagsmodel" som er reklamations berettiget så er der langt til forhandleren for at få byttet/repareret grejet. Alle ski har et løbenummer så det er meget let for en dansk importør at tjekke at de ikke her solgt dem og du bliver afvist! Jeg ved at Surf&Ski har en tilfredshedsgaranti på ski og støvler som betyder at hvis du velbegrundet ikke er tilfreds så kan du få/købe nyt udstyr for 80% af prisen, en garanti som sjældent kommer i brug... ergo glade kunder. Husk på at sælgeren i Østrig højest sansynligt aldrig ser dig igen, butikken i DK lever af stamkunder! Og lige til sidst, sammenlign aldrig specialbutikkerne som koncentrere sig om en måske to sportsgrene med dem som er "eksperter" i 15-20 stk!

God vinter til jer alle.

Asbjørn Nissen 18/01 2009 03:00

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Dette er stadig et stykke fra Sønderborg, men langt at fortrække fra at tage til Roskilde. I Vejle ligger der en Surf og ski butik og ligeledes ligger der en i Odense. Håber dette kunne hjælpe. Ps. ved også at der ligger en rigtig god sportsforretning i Flensborg som også er ret specialiseret i ski kan desvære ikke huske hvad den hedder.
Kan være der er andre som læser dette som kan suplere med den oplysning

Per 11/01 2009 19:54

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Hejsa...jeg vil råde dig til at købe dit skiudstyr på et skisportssted!
Min erfaring siger mig at de "fleste", som sælger skiudstyr herhjemme, ikke har den nødvendige faglige viden om det, de står og sælger! Jeg siger ikke alle, men rigtigt mange!!!!
Har selv stået i sportsbutik med salg af skiudstyr og fandt det rystende og pinligt, med vores ekspedienters kendskab til udstyret.
Tag dig tid, når du handler...find en sælger du føler tillid til...en du føler kan give dig de oplysninger, som du har behov for.
Skal være en der ikke bare sælger for at sælge...ligesom herhjemme! Supersælgere findes der mange af....men, hvad kan man bruge dem til, når vi først står på pisten og har fået den forkerte vejledning!

Held og lykke med dit køb og god skiferie :o)

Jasenko 11/01 2009 20:04

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Enig. Køb på skistedet. Større udvalg, bedre rådgivning samt masse penge at spare... Kønber altid mit udstyr i østrig, fordi jeg er til atomic og så der meget at spare da atomic blir lavet i østrig, tæt på wagrain..

held og lykke

Asbjørn Nissen 11/01 2009 21:36

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Jeg er lidt uenig der er helt sikkert sælgere af ski i dk der har en god viden om ski og udstyr. Der er også folk der ikke har som prøver at gøre sig selv til experter. Men min erfaring er at i surf og ski butikkerne og Nautic har sælgerne gennerelt styr på det og ellers kan de finde en der har.
Fordelen ved at købe sine ski i Alperne er derimod efter min mening at man kan få lov at leje nogle forskelige ski og hvis man så køber et par skal man ikke betale for lejen. Deved finder man et par ski som passer perfekt til ens skiløb

Karsten 11/01 2009 23:12

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Vil anbefale at du ikke kigger på prisen når du køber støvler og vil anbefale at du køber dem i DK og i en specialbutik, hvor de kan forme støvle, inderstøvle og lave specialsåler hvis det er nødvendigt - gå efter specialbutikker. Synes ikke der er meget rådgivning / tid / service når der købes støvler på destinationer.

Ski og øvrigt tilbehør kan med fordel købes i eks. Østrig, hvor der kan fås billige priser specielt sent på sæsonen. Du kan evt forhandle dig til at leje gratis hvis du køber og så bruge 4x½ dag på at prøve 4 forskellige ski inden du køber.

Er du mere erfaren og ved hvad du skal have er der billige netbutikker i eks. tyskland. Det vigtigste er, at være ærlig når der skal vælges ski med hensyn til egne evner og hvor man står på bjerget. Off pist er rigtig sjov og alle håber på puddersne på hver skitur og det er vældigt populært at vælge all mountain eller specialski til off. pist. Mit eget regnestykke er følgende:

Ca 50% af tiden bruges på pist
Ca 50% af tiden bruges off. pist

Når jeg står off. pist er det maks. i 20% af tiden der er ideelle forhold med puddersne - og for det meste er der begrænset snelag, islag øverst eller længere nede. Det betyder at maksimalt 10% af tiden har jeg gavn af en specialski til off. pist eller en ski med større bæreevne. Så jeg har en suveræn pisteski som ikke er 100% race og derfor fungerer udmærket til 80% af mit off. pist. Den dag det så er 100% pulver lejer jeg et par specialski og har fået en oplevelse mere.

Jasenko 11/01 2009 23:27

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Enig i at man skal være rigtig kræsen med støvler og det er en fordel at betale det ekstra og få lavet en ordenlig inderstøvler. Har selv..

Men ski og andet tilbehør kan spares en del penge på på destinationen eller nettet evt.

Hva angår om man skal have en allaround ski eller ej er en smagssag. Jeg har selv 2 sæt. Sl 12 og så en brugt twintip jeg fik god pris på. For står kun en 10-20% af tiden på offpist.

Morten Pedersen 12/01 2009 15:07

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Jeg håber at der er mange der vil støtte en af de danske special butikker.
Jeg er selv forhandler, og bruger meget tid på at vejlede, teste, blive opdateret på de nyeste inden for ski, støvler og alt det tilbehør der findes.
Min helt klare overbevisning er at man bør købe sit udstyr i DK.
Vi er i Danmark med helt fremme når det gælder alt det tekniske, både indenfor støvler og ski.
Mange står og klager over at de ikke kan finde de rigtige ski, men besøg special butikkerne, så vil i få den korrekte vejledning, samt et godt produkt. Vi der arbejder i disse butikker elsker vores arbejde, og håber på at kunderne goder at komme og besøge os mange gange, så derfor kan i være sikre på i kvalitet, service og pris er i orden.
Til alle dem der gerne vil købe i Østrig...Pas på. Den kvalitet vi har set på de "kendte" ski, har oftest været en der ikke kunne sælges i DK. Så er det jo let at smide ski efter "nogle turister" der ikke kommer her mere.

Så mit råd, tænk jer om, vi er faktisk ret seje i DK, til det der med ski og støvler...

Jesper Duus Jørgensen 16/01 2009 08:05

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Undskyld på forhånd hvis jeg "stjæler" tråden... Men jeg har gået i lidt de samme tanker.

Jeg bor i Sønderborg - er der nogen der kender nogle gode steder i det syd og Sønderjyske hvis man skal købe ski-støvler?

Vi skal afsted til Livigno i uge 9 og så ville det jo være rart med nogle fede nye støvler :o)

På forhånd tak

Jesper

Svante Emtoft 16/01 2009 09:07

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Det eneste rigtige sted at købe støvler og tildels ski er hos Snowfun i Roskilde hos Jørgen Pedal. Han er den, der har den bedste viden indenfor området.

Jesper Duus Jørgensen 16/01 2009 10:02

Sv: Køb af ski DK eller Østrig?

Joeh tak... Men at suse helt til Roskilde er lidt drastisk syntes jeg... :o)

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen